Vâlceanu: "Ministrul Niță, papagalul lui Ciurel!"
Vâlceanu: "Ministrul Niță, papagalul lui Ciurel!"
Ultra - Scurte4 iunie 2013

dan valceanu

Invitat astăzi, la „Interviurile INFINIT FM”, președintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, s-a îndoit de corectitudinea datelor financiare prezentate de managerul CEO Laurențiu Ciurel, care a vorbit, ieri, de un profit de 10 milioane euro, pe ultimele cinci luni, după ce, cu doar câteva zile în urmă, invoca perspectiva falimentului.

Acum o săptămână în faliment, acum pe profit!

Vâlceanu se îndoiește că  gigantul economic ar fi pe profit, așa cum a afirmat managerul Ciurel, susținut și de ministrul Niță. ”În urmă cu o săptămână, și din partea conducerii CEO, și din partea conducerii județului, aveam semnale cum că, dacă nu se iau aceste măsuri de reducere a cheltuielilor, CEO intră în faliment. Acum aflăm că are profit, și chiar un profit mare!”, a declarat liderul democrat liberarilor gorjeni, întărind că o societate pe profit nu face tăieri salariale și nici nu bagă angajații în neplată.

”Călinoiu, mai specialist în energie decât Niță”

ni
Mai mult, Vâlceanu a spus că se aștepta ca ministrul Niță să închidă gura tuturor, să spună că a a venit la Târgu Jiu ca să anunțe că a găsit soluții și că situația s-a rezolvat, cînd, de fapt, la acea întâlnire s-a discutat despre Pandurii, despre ce ia administrația și ce iau sindicatele, la final toată lumea fiind mulțumită. ”Nu cred că oamenii au ieșit în stradă pentru acest deznodământ, nu s-a rezolvat nimic din problemele celor mulți”, a continuat acesta, precizând că este sigur că programul redus pentru angajații CEO se va păstra, chiar dacă vor avea loc noi proteste.
Liderul PD-L Gorj a mai spus că se îndoiește de cunoștințele ministrului Niță în domeniul energiei, dând exemplu o declarație a acestuia din trecut, când spunea că trebuie reorganizat sistemul energetic, însă nu știe cum. ”Călinoiu e mai specialist în energie decât Niță, și nu spun asta cu răutate. Domnul Niță a venit la Târgu Jiu și a repetat ca un papagal tot ce a spus conducerea CEO, fără să vină cu vreo rezolvare a problemelor” a precizat Vâlceanu, care a adăugat că situația rămâne neschimbată și că oamenii nu au ieșit în stradă pentru că i-a chemat Condescu, ci pentru că le-au fost lezate niște interese.

Întâlnirea dintre ministrul Niță, sindicate și conducerea CEO, o mișcare de imagine


Referitor la întâlnirea parlamentarilor din Oltenia cu sindicatele din energie, propusă de Condescu, Vâlceanu a spus că este doar o mișcare de imagine, la fel cum a fost și cea dintre ministrul Energiei, sindicate și administrația CEO. ”Uitați-vă, și ieri… S-a creat o comisie. Întotdeauna când vrei să îngropi un subiect, faci comisie. Faci o comisie care analizează până cînd spiritele se liniștesc, și apoi nu mai întreabă nimeni nimic” a comentat acesta. Mai mult, Vâlceanu a spus că parlamentarii nu au nicio atribuție prin care pot să ajute CEO să vândă energie, motiv pentru care a și criticat prezența lui Călinoiu și Florescu la respectiva întâlnire. De asemenea, a adăugat că singurul lucru pe care parlamentarii îl pot face este să vină cu un set de legi care să creeze un mediu normal în Gorj, care să atragă investitorii, lucru pe care, într-un an de când sunt la guvernare, nu l-au făcut. Vâlceanu a explicat că este necesar să fie găsită o alternativă la CEO, pentru că în acestă vară este sigur că vor urma disponibilizări, nu numai din cauza situației dificile prin care trece complexul acum, dar și din cauza eficientizării tehnologice și a faptului că vor fi închideri de subteran și gigantul energetic nu va putea sa absoarbă toate persoanele care vor rămâne fără un loc de muncă.

Guvernul Ponta, principalul vinovat pentru situația CEO


Întrebat cum comentează declarația lui Blaga, cum că Ponta i-a dat ordin prefectului Teodorescu să țină departe de ochii presei protestele minerilor, Vâlceanu a spus că nu cunoaște despre ce e vorba, dar a reamintit că „Blaga a fost ministru la Interne, nu la Cultură”, menționând că liderul național al PD-L nu face declarații fără acoperire. Dan Vâlceanu a mai declarat că Guvernul României a fost cel mai bine condus la 1 iunie, când a fost format numai din copii. Președintele PDL Gorj a concluzionat că problema majoră a CEO este cererea scăzută de energie, situație pe care Guvernul Ponta ar trebui să și-o asume.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.