Vezi aici reacția parlamentarilor gorjeni cu privire la profitul mincinos anunțat de Ciurel
Vezi aici reacția parlamentarilor gorjeni cu privire la profitul mincinos anunțat de Ciurel
Ultra - Scurte15 iulie 2013

Politicienii gorjeni, dar și conducerea CE Oltenia, au reacționat la informațiile din presă, referitoare la profitul gigantului energetic, de aproape trei ori mai mic decât cel anunțat de managerul Laurențiu Ciurel.
Astfel, după ce Fondul Proprietatea a publicat pe site bilanţul CE Oltenia pe 2012, din care rezultă un profit de doar 44.452.052 lei și nu de 120.745.000 de lei, atat cât anunțase Ciurel, conducerea complexului a explicat diferențele dintre datele postate pe site-ul gigantului energetic și cele postate de Fondul Proprietatea. “Valorile indicatorilor financiari prezentate pe site-ul societății CE Oltenia au fost cele existente la momentul postării si nu cele finale, rezultate din închiderea exerciţiului financiar al anului precedent”, a declarat conducerea societății.
Parlamentarul PC Tudor Barbu a declarat că nu este deloc surprins de faptul că Ciurel a mințit. „Ce mai poţi comenta referitor la managementul de la CEO, de vreme ce Ciurel a anunţat că totul o să fie bine, dar s-a redus la jumătate cifra de afaceri şi pregăteşte disponibilizări în toamnă? […] Nu e grav că m-a minţit pe mine, e grav că se duce de râpă complexul energetic naţional, în frunte cu Turceni şi Rovinari.  Când mă voi întoarce din concediu, voi face o analiză şi o să cerem şi ministrului Niţă şi celor de la Complex explicaţii de ce au minţit, dar n-are nicio valoare, este frecţie la picior de lemn. Singurul care ar putea să ia o atitudine este deputatul de Gorj, Victor Ponta”.
De aceeași părere este și colegul său Răzvan Rotaru, care a precizat că ar trebui să ia măsuri cine este responsabil de numirea managementului privat şi anume Victor Ponta şi conducerea PSD Gorj.
O reacție dură a avut și deputatul PP-DD Niculina Mocioi, care i-a transmis lui Ciurel că furnizarea de informaţii false este infracţiune. „E inadmisibil faptul că managerul privat al CEO a furnizat date eronate conducerii judeţului şi parlamentarilor de Gorj. […] Nu înţeleg care a fost raţiunea dumnealui, însă cred că e de domeniul Codului Penal”, a declarat aceasta.
În timp ce prefectul Claudiu Teodorescu a declarat că nu va comenta această situație până până nu va avea o discuţie cu domnul Ciurel în care să-i dea explicaţii privind datele furnizate, parlamentarii PSD Popeangă și Weber au spus că importat este ca gigantul energetic să fie pe profit, indiferent de cât de mare este acel profit. Detalii, aici.
 
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *