Ion Călinoiu şi Adrian Gorun, într-o poziţie nefirească: 69
Ion Călinoiu şi Adrian Gorun, într-o poziţie nefirească: 69
Investigatii20 octombrie 2011

Cea mai scârboasă întâmplare şi împreunare a anului 2011 o detaliem în cele ce urmează, cu amendamentul că ne-am fi dorit foarte mult ca noi să fi fost dezinformaţi şi ca acestor doi domni (?) respectabili ai urbei şi ai judeţului nici măcar să nu le fi trecut prin cap vreodată să se “gratuleze” reciproc într-un asemenea fel cel puţin ruşinos, dacă nu scârbos şi în afara oricăror limite de decenţă şi bun simţ.

Întâi, Călinoiu l-a propus pe Adrian Gorun drept “Gorjeanul anului”

La deschiderea noului an universitar, la puţin timp după ce Universitatea “Constantin Brâncuşi” fusese încadrată în cea mai slabă urnă valorică, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, descins parcă dintr-o existenţă paralelă şi desprins de tot ceea ce este real, raţional şi decent, l-a propus pe rectorul din ultimii şapte ani ai acestei instituţii de învăţământ drept “Gorjeanul anului”. Probabil că acest titlu îi va fi decernat lui Adrian Gorun în cadrul “Galei Premiilor pentru Excelenţă în Cultură”, programată a se desfăşura între 26 şi 28 octombrie a.c. Desigur că rectorul va fi copleşit şi onorat de această nouă confirmare şi recunoaştere a valorii sale şi, de ce nu, întărit să continue acelaşi tip de management, excesiv de performant, la U.C.B.

Rectorul a juisat şi n-a rămas dator: domnul dr. ing. Călinoiu Ion, cooptat imediat în corpul profesoral al UCB!!!

Când am văzut facsimilul Hotărârii nr. 8 a Consiliului de Administraţie al U.C.B., din 10 octombrie 2011, prin care “se aprobă completarea listei cadrelor didactice asociate care vor desfăşura activităţi didactice în regim de plata cu ora, în anul universitar 2011 – 2012, în cadrul Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Comparate cu domnul dr. ing. Călinoiu Ion”, am sperat, sincer, că e o plastografie, un fals trimis către redacţia GORJNEWS pentru a fi înghiţit şi mediatizat, astfel transformându-ne în victime sigure într-un eventual proces. Din păcate, este adevărat: Adrian Gorun i-a dat ore la U.C.B. lui Ion Călinoiu şi nu oriunde, ci la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Comparate.

Îşi poate privi Gorun studenţii în ochi?

Dacă rectorul Adrian Gorun nu mai are nicio urmă de respect faţă de U.C.B. şi faţă de ceea ce ar trebui să fie un mediu academic universitar, în mod cert nu este apt nici să se uite fix în ochii studenţilor, la ieşirea de la prelegerile academice universitare ţinute în faţa lor de domnul dr. ing. Călinoiu Ion.
Măcar în calitatea de oltean care obligă la un minimum de inteligenţă personală, preşedintele Consiliului Judeţean nu ar fi trebuit să accepte această nouă sinecură a sa, de un ridicol absolut.
Cred sincer că majoritatea studenţilor de la U.C.B. ajung să „studieze” aici pentru că le lipsesc nu banii care i-ar califica la o universitate dintr-un alt oraş, ci respectul de sine, respectul pentru timpul şi vieţile lor. De aceea, nu mă aştept să nu se prezinte la cursurile domnului dr. ing. Călinoiu Ion, nici să strâmbe din nas la nivelul academic instituit de şeful judeţului prin discurs, mimică şi, în genere, o postură care radiază inteligenţă.

Judeţul Gorj se autodistruge!

La fel de sincer sper ca proaspătul profesor al U.C.B. să fie dotat cu un prompter de ultimă generaţie, altfel, emoţiile începutului în această nouă carieră ar putea să perturbe transferul de date, de la expertul academic la studentul avid de cunoaştere.
De asemenea, ar fi de preferat ca Ion Călinoiu să nu încurce cursurile cu rechizitoriile procurorilor, în care apare ca specialist în credite neperformante şi înrobitoare pentru judeţ, în construirea de drumuri care se dărâmă la prima pală de vânt şi în alimentări cu apă colmatate înainte de a fi recepţionate.
Judeţul Gorj se autodistruge şi aproape nimănui nu-i pasă.

23 COMENTARII
  • C. CUTEANU 20.10.2011 la ora 9:41 am
    Este infiorator in ce fel a ajuns sa fie folosita UCB, pentru a servi interese politice sid e familie; astfel ajung sa se gratuleze intre ei tot felul de indivizi ce nu ajuta cu nimic, din punct de vedere socio-politic, judetul Gorj, precum Calinoiu si Gorun. Facand un mic exercitiu, ne reamintim cum prin 2005, Gorun tragea sfori de la MInister pentru a se instaura rector in UCB; platforma sa program era una ce incerca sa mimeze seriozitatea ardeleneasca (pe care sugera Domnia - sa ca a deprins-o pe cand lucra adjunct de director economic la Babes-Bolyai), decuplarea UCB de la dominarea politica si incompetenta manageriala ce o caracteriza si eliminarea baronilor locali, care, cu totii, se dadeau "profesori doctori". "Miracolul" a durat pana a reusit sa-si impuna dominatia totala. Ce a urmat ulterior se stie: UCB colcaie de familii, foarte multe angajate in ultimii ani (la nivel de gluma spuneam candva ca in aceasta institutie nu mai e loc de aventuri amoroase, pentru ca asa se inrudesc toti incat pot pica in incest), nivelul academic este unul dezastruos (ca dovada ca UCB este ante-penultima din tara, cu sanse reale la extinctie institutionala), angajatii si studenti se implica in campaniile electorale ale Rectorului, in timp ce, pe langa baronii vechi, care au fost reactivati (ca doar Dl Rector are nevoie de ajutor sa stie cum poate sa foloseasca la maxima drama de a fi ajuns la putere in aceasta universitate), au aparut si ciocoi noi, care parca sunt mai manelisti decat baronii de ani '90. Este tragic ce a ajuns aceasta universitate!
  • Elena Popescu 20.10.2011 la ora 12:54 pm
    Cata mizeri!!!! Sa le fie rusine, va rog sa ma credeti nu am cuvinte. Calinoiuprofesor????? De la acest personaj parvenit si impostor chiar ca nu intelegi nimic nici cand vosrbeste dar ..... Fratilor ori ne luptam sa dam cu ei de pamant fiindca sunt bani publici, ori tre sa plecam din aceasta tara. Eu asi prefera sa icepem lupt. Acest personaj infect ,, Gorun.. a facut mult rau acestei universitati.
  • Elena Popescu 20.10.2011 la ora 12:56 pm
    apropos superba fotografie cu Calinoiu, nici ca se putea mai bine sa-l descrie
  • gabi 20.10.2011 la ora 16:34 pm
    Acum cateva luni ai scris un articol dupa concertul lui Tudor Gheorghe .In acel articol ne-ai povestit cum un porc a dat navala pe scena pe care maestrul o innobilase prin prezenta sa.O Universitate inseamna ,in opinia mea, o institutie in care tinerii studenti invata de la profesori discipline si materii de studiu pentru a deveni specialisti in domeniile vietii economice si sociale.Probabil de la Calinoiu(nu cumva si Mischie,Morega,Caruntu au fost sau sunt cadre universitare?) studentii vor invata cum poti sa spui o fraza care nu se mai termina si care nu are nici un inteles, vor invata cum se face un dezacord perfect, vor invata cum sa promiti fara sa te tii de cuvant, vor invata cum sa lingusesti(vezi dom presedinte Mischie), vor face documentari la fata locului pe drumul Tg Jiu -Sadu, iar in ultimul semestru vor deprinde tehnica de a merge in doua picioare ca sa fie slanina subtire!
  • Anonim, dar ma semnez 20.10.2011 la ora 17:35 pm
    Dajule, auzii ca vor papagalii de la UCB sa te ia de fraier, sa-ti bage galusca acum ca de fapt e vorba de celalalt Calinoiu, cel de la statiune. Daca e asa, e si mai grav: ce naibii cauta Calinoiu agronomul sa predea stiinte politice? Eu inteleg ca studentii de acolo sunt plante, dar nici chiar asa
  • Narcis DAJU 20.10.2011 la ora 17:43 pm
    @) Anonim Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean, a primit recent ore la UCB. E foarte posibil sa aiba ore si celalat Ion Calinoiu, dar asta nu schimba cu nimic datele problemei. A propos, Vasile Ribu are deja vechime in UCB, ca si cadru didactic!!!
  • Anonim, dar ma semnez 20.10.2011 la ora 18:12 pm
    Cel mai comic mi se pare ca Toader Pasti, zis si falimentatorul, preda etica in afaceri pe acolo. Felicitari oricum ca ai curajul sa vorbesti despre Gorun, care e un subiect tabu in judetul asta. Sper sa nu te vedem si pe tine scriind de bine despre el in vreo luna si cu...niste ore pe la universitate, cum au facut altii. ;) Doua ponturi: atentie mare pe la contractele UCB cu CJ in perioada urmatoare, imi miroase ca se pune de ceva blaturi pe bani publici, asta dupa "succesurile" cooperarii celor doua prestigioase institutii in proiectul "Redescopera Gorjul"; si vedeti cu proiectul cu profesorii de chimie al doamnei Tomescu Dumitrescu (finantator de marca al campaniilor electorale ale domnului rector), au venit cei de la organismul intermediar si sunt praf si pulbere pe acolo, miroase a deturnare de fonduri de zile mari. Te-am salutat si...bravo. Ne mai faci si noua cate o bucurie, fraierilor de rand de prin judetul asta, cu articolele tale.
  • mitocanu UCB 20.10.2011 la ora 19:32 pm
    Acum dupa ce a daramat UCB, Gorunul gaunos vinde si pe ma-sa si pe ta-su ca sa ramana el in continuare. nu are pic de rusine, acest nenorocit, ca sa incadreze niste nulitati incapabile sa se exprime, sa duca o fraza coerent pana la sfarsit... UCB a devenit o hazna din care papa cu polonicul Clanul GORUNILOR si toti neispravitii... Haznaua haznalelor universitare...
  • gica 20.10.2011 la ora 21:44 pm
    Tare fotografia ,,,,,zici ca este reala . Rusineeeeeee Dinu Patriciu . Glumeam desigur . Este exact fata nevazuta a fostului ingineras de CAP , veneticul Calinoiu .A venit acest CAP ist de la Valcea sa conduca Gorjul . Daca este asa de bun conducator de ce a emigrat de la Valcea ? Credeti ca de bun ce e l au expulzat valcenii ??????
  • ghiocel 20.10.2011 la ora 22:23 pm
    băăăă, pe Mercedeza vrajitoarea cand o angajati profesoara??? vai de mama voastra de parliti!
  • Mina 21.10.2011 la ora 10:10 am
    Cum sa predea Calinoiu la UCB ? Asta e de rasul curcilor.Asta nu stie sa vorbeasca bine la amaratele de sedinte de la CJ si preda studentilor,in care noi v-a trebui sa avem baza maine,poimaine. Va dati seama ce nulitati cu diploma vor fi acesti viitori titrati. Dumnezeule mare,cred totusi ca e o farsa...CAP-istul v-a deveni maine,poimaine prof.univ.dr......se intoarce lumea cu dosul in sus...fratilor...e rau de tot...ce ne facem cu parvenitii astia ca nu-si mai vad lungul nasului...se inscauneaza ei de ei...Si ce preda acest Calinoiu..."cultura cucuruzului" sau incultura lui...Ei sunt pe duca,ca si universitate,dar angajeaza,continuuu...Asta e cea mai mizerabila veste pe care am aflat-o saptamana asta......
  • eu 21.10.2011 la ora 10:56 am
    pai nu era bine sa nu aveti nici drumuri, sa se inchida si spitalele..etc......ca poate va mai ganditi cand vb
  • CARACTER 21.10.2011 la ora 18:18 pm
    Cine a spus de angajari la UCB? Era vorba doar de asociati, care trebuie aiba diploma de doctor. Nu sunt prea multi de virsta domnilor Calinoiu, care au obtinut diplomele in alte timpuri!
  • marioara 21.10.2011 la ora 18:22 pm
    Auzi mai, cum nu se schimba datele problemei? Tu chiar esti o planta! Dar nu una agricola, ci una degradata! Ai terminat si tu la UCB? Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
  • arond 22.10.2011 la ora 1:14 am
    :)) vai mama !!!! Daju, verifica te rog , ca am impresia ca si Don' Salvador este profesor universitar..... are ce sa predea...... si la cine......
  • Vasilica 22.10.2011 la ora 11:41 am
    mai sint cativa doctori si prin Meteor buni de profesori la ucb ce a ajuns universitatea asta de rahat, mai bine desfiintata decit asa simulacru aici s au strins CIOCOII targului si CLANUL GORUNLOR parasutati politic si Gorun asta, care a darimat universitatea, mai vrea respect... asta a ajuns deja proverbial dar saracul cu duhul poate nu iși da seama omul e BOLNAV in ultimul hal si CLICA lui in aceeasi situatie mentala
  • juscu 22.10.2011 la ora 11:43 am
    feriti-va de Căcănarii ucbisti, e o jigodie care se ia nu numai politic
  • MCD 24.10.2011 la ora 9:48 am
    Nu numai cu Calinoiu este partinic domnul Gorun ci si cu madam Stegaroiu Carina, cea care a furat banii firmei Gastrom Grup, cca 2 miliarde de lei vechi si care, desi are reclamatie la procuratura si Corpul expertilor contabili a propus excluderea ei, functioneza in continuare in mediul universitar! Stegaroiu Carina, cea care ar fi trebuit sa gestioneze finantele firmei, efectuand operatiunile financiar contabile in calitate de expert contabil (dar si lector la Universitatea Constantin Brancusi), s-a gandit sa vireze banii firmei Gastrom direct in conturile personale deschise pe numele ei, ale sotului (Stegaroiu Valentin, consilier la Casa Judeteana de Pensii dar in acelasi timp si lector la Universitatea Titu Maiorescu), in contul nepoatei Lehner Iulia si cel al unei angajate, complicea acesteia! Stegaroiu Carina nu este la prima infractiune de acest gen, deoarece tot asa a papat si banii lui Starcea, fost director la Curtea de Conturi, care a beneficiat de acelasi tratament si a ajuns sa i se vanda pana si casa in care locuia! Tot prin frauda, Carina Stegaroiu a incercat sa ajunga si conferentiar la UCB, numai ca a fost desconspirata dar, cu un tupeu fantastic, a reclamat la CEDO Ministerul Educatiei, dupa ce a pierdut procesul la ICCJ! Deoarece Carina Stegaroiu este "experta in furt" de orice tip, propunem introducerea in programa analitica a disciplinei “Cum sa furi.. 2 miliarde?”, pe care sa o predea doamna lector! Patronul Tirca are si el partea lui de naivitate, ptr. ca stia de la Starcea despre talentele ascunse ale Carinei! Sau poate tocmai asta sa fie cheia succesului acestei infractoare care si-a construit vila pe Valea Cernei cu bani furati, inclusiv de la UCB, unde primea salariu fara sa presteze orele, doar ptr. ca era lider de sindicat? Si se mai mira domnul Gorun ca este clasificata asa prost universitatea!?
  • GEPO 24.10.2011 la ora 14:55 pm
    Sunt multi tinuti in brate de Adrian Gorun, care beneficiaza de favoruri si tratament preferential: Cristinelul Rujan, care invarte tot prin UCB la adapostul vasnicului Gorun, Cornelia Tomescu, rasplatita cu functii si bani pt slugarnicia fata de acelasi AG, Gica Gamaneci, ce isi sporeste averea linistit, Bojincuta prim constructorul UCB, Lupulescu, turnatorul UCB, care primeste bani si cand nu lucreaza si nu e in tara, Luminita Popescu, prima doamna a UCB care se plimba cu gentile Vuitton la brat, Monicuta, ajunsa prof.univ.peste noapte, o clica intreaga de lingai ce fac plecaciuni zilnice in fata marelui barbat AG.
  • C. CUTEANU 24.10.2011 la ora 15:44 pm
    D-le Gepo, sunteti la fel de inutil ca de obicei! Dvs in UCB sunteti rupti de lume si de realitate. Sincer mie ca persoana foarte academica, mi se rupe de Vuitoanele Luminitelor si Monicilor... Ceva la modul real aveti de spus sau ne irositi timpul tuturor? Sincer, incep sa cred tot mai des ca familia Gorun trebuie protejata de prostia angajatilor lor. Cu regrete....
  • mirea 25.10.2011 la ora 20:19 pm
    chiar toți politiecienii, judecătorii și polițistii sint incadrati la aceasta universitate? pai atunci aici este vorba de o cooperativa de prestari judeteana care mimeaza viata academica! a ajuns UCB o sura de imbogatire si coruptie??? caci Specialiști nu produce! cine se face raspunzator cu capul de aceasta POTLOGARIE de clan mafiot?????
  • ghiocel ucbist 29.10.2011 la ora 19:23 pm
    chiar asa? toti potentatii politicieni, sefi de institutii promovati politic, angajati ai Tribunalului, ai Judecatoriei, Consiliului Judetean, Statisticii, CECului, Bancilor etc etc etc toti acestia sint profesori la ucb? păi atunci aceasta este o institutie improvizata, un fel de COOPERATIVA de acordat diplome calitatea ȘTIINTIFICA si DIDACTICA a corpului profesoral de aici este nu numai discutabila ci si de incriminat Dl GORUN, care este un profesor de cariera, fost sef al ISJ și fost secretar general in Ministerul Educatiei este de acord cu aceasta potlogarie?????? sau dansul a creat o si o promoveaza in continuare???? UCB este un simulacru de universitate, mimeaza viata academica oare se justifica aceasta strutocamila in reteaua institutiilor de stat???? bășca CLANUL GORUNILOR (fiu, frate, nepot, rubedenii, tot felul de increngaturi de interese si sentimentale etc etc) păi atunci de ce se supara acest Gorun cand i se pune adevarul gol golut pdinainte????
  • demisionaru 03.11.2011 la ora 1:40 am
    Gepo spune ca Monicuta si alte femei au ajuns prof. universitari peste noapte... numai Gorun stie ce noapte poate fi asta, conditie fara de care nu poti bîrîca pe scara ierarhica sint multi inchipuiti la ucb si e multa adunatura, multi chiulai agatati politic Gorun care patroneaya aceasta PLEASCA nu este in stare sa onoreze functia de Rector Cartea lui a fost jucata cu toata perfidia si mojicia posibila, ALTUL sa vina sa taie in carne vie si sa redreseze ceea ce se mai poate redresa Daca nu se mai poate face nimic (si cu un ciocoi ca Caruntu la Scoala Doctorala e o gogomanie si o impostura!), atunci sa se duca nene toti acasa si sa puna lacatul, sa intre in conservare pana trece ciuma gorunoasă
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.