VIDEO. Încă o prelungire ILEGALĂ de contract, pe Calea Eroilor. Romanescu se încurcă în MINCIUNI!
exportInvestigatii14 octombrie 2021

”În momentul în care AU ADUS PIATRA PE CALEA EROILOR, și noi am venit cu anumite amendamente în privința calității PIETREI CARE AU ADUS-O PE CALEA EROILOR. Am luat legătura cu societatea care livrează piatra și ne-a spus că piatra ÎN MOMENTUL ACESTA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU A PUTEA SĂ AJUNGĂ LA TÂRGU JIU

”Primarul Marcel Romanescu se încurcă din nou în propriile-i minciuni, în legătură cu ceea ce se-ntâmplă, de câțiva ani deja, pe Calea Eroilor.

Potrivit afișului din șantier, disponibil mai jos, autorizatia pentru inceperea lucrărilor s-a dat în 3 decembrie 2018, și în 12 luni ar fi trebuit finalizate.

Fără niciun fel de transparență, contractul a fost pasat de la o firmă la alta și prelungit de mai multe ori. În cele din urmă, graficul de lucrări semnat de Primăria Tg Jiu cu S.C. CTC EDIL CONSTRUCT SRL stabilea că la 15 august 2021 trebuia finalizată investiția.

Cu câteva luni înaintea termenului – limită, Romanescu a clamat în repetate rânduri că e conștient că firma din Giurgiu nu se va încadra în termenul stabilit, și că, prin urmare, va trebui să rezilieze contractul.

Dar, stupoare, pe 15 august 2021 Romanescu a prelungit cu încă un an contractul deja depășit, argumentând că a fost impresionat de faptul că S.C. CTC EDIL CONSTRUCT SRL a reușit să încheie un acord de furnizare a granitului necesar pe Calea Eroilor. Tot atunci, Romanescu a spus că în mod cert la 15 octombrie 2021 se vor finaliza primii 50 de metri, dinspre Hotel Europa.

Din păcate, nici în ultimele luni nu s-a făcut aproape nimic pe Calea Eroilor, nefiind pus nici măcar un metru de granit.

Pentru această nouă nerespectare a termenilor contractuali, primarul Romanescu era obligat de lege să rezilieze contractul sau, cel puțin, să aplice penalități financiare firmei din Giurgiu.

Dar nici una, nici alta.

Prezent la o emisiune de televiziune la 1 PLUS TV,  Romanescu a anunțat că a  prelungit cu încă o lună, deci până la 15 noiembrie, termenul de finalizare a primilor 50 de metri, de data aceasta fiind impresionat de o solicitare scrisă venită de la firma din Giurgiu, despre conținutul căreia n-a devoalat nimic.

În schimb, Romanescu a slobozit o sarabandă de bâlbe și de enunțuri contradictorii.

După cum puteți vedea în pasajul video de mai sus, întâi a spus că s-a adus piatra cubică necesară placării Căii Eroilor.

Apoi s-a plâns că o parte din piatra cubică e necorespunzătoare, după care s-a contrazis spunând că piatra n-a fost livrată, dar a vorbit el personal cu firma furnizoare, care i-a garantat că piatra cubică e gata de livrare.

Incoerența dovedită de Romanescu nu numai de la o zi la alta și de la o declarație publică la alta, ci și în interiorul unei simple emisiuni de televiziune naște îndoieli în legătură cu capacitatea lui reală de a conduce Primăria Tg Jiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.