PROTEST: BLOCHEAZĂ PIAȚA MARE ȘI SE DUC PESTE PRIMAR! 78 DE SEMNĂTURI ANTI-ROMANESCU
PROTEST: BLOCHEAZĂ PIAȚA MARE ȘI SE DUC PESTE PRIMAR! 78 DE SEMNĂTURI ANTI-ROMANESCU
Investigatii22 iunie 2022

Mai mulți reprezentanți ai comercianților și producătorilor agricoli care își vând produsele la tarabele din Piața Mare din Târgu Jiu ne-au anunțat că în data de 23 iunie, cu începere de la ora 14.00, vor bloca accesul la tarabe și se vor deplasa la Primăria Târgu Jiu, acolo unde urmează să se desfășoare, de la ora 15, ședința de urgență convocată de o parte dintre consilierii locali, în vederea modificării hotărârii de reziliere a contractelor si de scoatere la licitație a tuturor tarabelor.

Prin proiectul de hotarare depus de ei, consilierii locali Eduard Lădaru si Luis Popa propun încheierea de acte aditionale pentru tarabele ocupate in prezent si sa se scoata la licitatie doar tarabele libere si/sau pentru care piețarii nu mai doresc să incheie acte adiționale.

In prezent, sunt zeci de familii care depind de veniturile obținute prin aceste tarabe, și care nu au nicio alternativă de angajare, fiind arhicunoscut faptul că, în cei cinci ani de când este primar, Romanescu n-a adus niciun investitor și nu a creat niciun loc de muncă în Târgu Jiu.

Piețarii spun că nu au nicio garanție că licitația s-ar desfășura corect, că sunt nevoiți să vândă în niște condiții mizerabile și că odată cu preluarea parcării de către Primărie, numărul de clienți s-a diminuat drastic, întrucât Piața Mare a devenit din ce în ce mai inaccesibilă pentru conducătorii auto.

Adrian Dăianu, noul director general de la EDILITARA, societatea de stat care administrează Piața Mare, n-a comunicat public niciun fel de plan de modernizare a acestei piețe, deși, încă din 2017, Romanescu mințea în pliantul lui electoral că va aduce piețele ”la standarde europene”.

78 de comercianți și producători agricoli au semnat în aceste zile un memoriu de susținere a proiectului de hotărâre depus de Eduard Lădaru și Luis Popa.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.