DEZMĂȚ pe bani publici. 126.000 de lei pentru Fîciu și Băloi, de la primarul Cotojman
DEZMĂȚ pe bani publici. 126.000 de lei pentru Fîciu și Băloi, de la primarul Cotojman
Investigatii1 iulie 2022

Sfârșitul pandemiei a însemnat reluarea zilelor comunelor, niște bâlciuri cu bugete fabuloase, la care sunt mufate personaje din mediul politic și moguli de presă.

Mare parte din bugetul de 126.000 de lei alocat pentru Zilele comunei Roșia de Amaradia este împărțit anul acesta între Nicu Fîciu, fost presedinte AUR Gorj, si soția lui Nae Băloi, patronul ACCENT TV și RADIO ACCENT. Vorbim de o comună în care majoritatea locuitorilor se zbat într-o sărăcie lucie.

”Ce buget aveți? 60.000. Sunteți sigur? Da, sunt sigur!”

L-am sunat pe primarul Liviu Cotojman și l-am întrebat despre bugetul alocat. A mințit, fără să clipească, spunând că s-au alocat 60.000 de lei. L-am întrebat dacă e sigur și a confirmat: ”Da, sunt sigur!”

”- Cam ce buget aveți anul ăsta pentru Zilele comunei?

– Undeva la 60.000. Cu scenă, cu cântăreți trei zile, cam 60.000…

– Sunteți sigur?

– Sigur, da.

– Păi numai lui Nicu Fîciu îi dați 85.000…

– Ăăăă…”

Apoi, același primar Cotojman a continuat să mintă spunând că va încasa de la comercianți peste 60.000 de lei.

” – Eu estimez că cel puțin jumate din sume o să reușim să returnăm în conturile Primăriei prin încasări de la comercianți, că au venit foarte mulți comercianți…

– În ce fel ați putea să încasați peste 60.000 de lei de la comercianți? Că așa ați spus adineauri …

– Înseamnă că m-am exprimat greșit… Am zis că spre jumătate, așa, sperăm să încasăm și de la comercianți…”

Iată discuția avută cu primarul Cotojman…

”O să DIFUZEZ un joc de lasere la o oră de maximă audiență”

Deloc întâmplător, zilele trecute televiziunea lui Nae Băloi – ACCENT TV- a și promovat marele eveniment – Zilele comunei Roșia de Amaradia. Un bun prilej pentru primarul Cotojman să povestească despre show-ul de lasere care urmează să fie ”difuzat”.

Iată și contractele… Firma lui Nicu Fîciu – TOP NICSELECT SRL – primește 85.000 de lei…

Firma soției mogulului Nae Băloi primește 25.000 de lei …

Angelica Băloi este acționară la multe alte firme, cam toate abonate la contracte cu statul. Iată situația extrasă de pe www.termene.ro.

Ca să înțelegeți ”anvergura” evenimentului, cap de afiș este … Cristian Bănățeanu, care s-a mulțumit cu 4000 de lei. Și totuși, bugetul total este de 126.000 de lei!

Iar 8000 de lei se plătesc pentru jocul de artificii…

Dar nu sunt bani pentru persoanele cu handicap

Același primar Cotojman, care a alocat acum 126.000 de lei pentru zilele comunei, se plânge frecvent că n-au fost plătite indemnizațiile persoanelor cu handicap, din lipsă de fonduri.

SITE-ul Primariei e praf si pulbere! Dar Cotojman pretinde că nu știe

Deși angajații Primăriei consumă în jur de 100.000  de lei pe lună numai pentru salarii, site-ul oficial al instituției nu oferă nicio informație despre activitatea de zi cu zi a edililor. Ultima hotărâre de consiliu local publicată e din 2020.

Majoritatea rubricilor nu au niciun fel de postare.

Culmea e că această Primărie a consumat bani europeni în programe de optimizare a TRANSPARENȚEI. Aflăm asta chiar de pe site-ul oficial.

Același DEZMĂȚ pe bani publici are loc, în această perioadă, în majoritatea comunelor și orașelor din Gorj, iar beneficiarii sunt cam aceiași. Este un concubinaj toxic între mediul politic și proprietari de presă locală, care dăinuie de decenii și care ține Gorjul pe ultimele locuri, la toate capitolele.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.