Dorin Ștefan: 18 miliarde lei vechi, de la Primăria Târgu Jiu. DEZASTRU pe AXA BRÂNCUȘI
Dorin Ștefan: 18 miliarde lei vechi, de la Primăria Târgu Jiu. DEZASTRU pe AXA BRÂNCUȘI
Investigatii30 iunie 2022

În ultimii ani, firma arhitectului Dorin Ștefan – S.C. DS BIROU de ARHITECTURĂ S.R.L. –  a primit 18 miliarde lei vechi de la Primăria Târgu Jiu, potrivit documentelor de atribuire existente pe site-ul www.licitatiapublica.ro.

Cele 18 miliarde lei vechi primite de Dorin Ștefan sunt motivul pentru care reputatul arhitect a girat oficial modul dezastruos de executare a modernizării Axei Brâncuși, de la Târgu Jiu.

În timp ce Dorin Ștefan supraveghea oficial, în baza unui contract de 123.056 RON (24611 euro), lucrările de pe Axa Brâncuși, pe șantier se perindau tot felul de zilieri, care păreau că acolo, pe Calea Sacră a Artei Moderne, își fac debutul în construcții.

În aceeași perioadă, pe șantierul abandonat luni în șir, sub atenta monitorizare a lui Dorin Ștefan, a crescut porumb.

Inițial, Dorin Ștefan a primit 1155000 RON, fără TVA, adică un total de 1374450  RON, adică 274890 euro, pentru elaborarea proiectului de modernizare a Axei Brâncuși. Acest proiect nu este postat niciunde, pe niciun site, fiind mentinut la secret atat de Dorin Stefan cat si de Primaria Targu Jiu, in asa fel incat sa nu se poata compara ce s-a vrut cu dezastrul care a iesit.

În 2020, Dorin Stefan a mai primit de la primarul Marcel Romanescu alți 123.056 RON, adică 24611 euro, pentru care ar fi trebuit să supravegheze lucrările si sa aiba grijă ca ele sa corespunda cu proiectul propriu-zis.

Din moment ce a incasat acesti bani si pe perioada contractului nu a sesizat nicio neregula, e absolut firesc ca Dorin Stefan sa nu facă nicio critică, in public, despre dezastrul de pe Axa Brâncuși.

Dorin Stefan a mai primit inca 130.000 RON, adica 26000 de euro, pentru elaborarea proiectului de reamenajare a centrului civic din Targu Jiu, aflat si el la secret.

 

 

Tot Dorin Stefan a primit tot de la primarul Marcel Romanescu contracte pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului de realizare a unui părculeț absolut inutil lângă Parcul Coloanei Infinite. În acest părculeț, chiar pe Axa Brâncuși, cu știința lui Dorin Ștefan va fi amplasată o placă omagială închinată unei fundații din SUA. cele doua contracte insumeaza si ele 165453 RON, adică 33089 euro.

Dacă i-ar fi păsat de Axa Brâncuși de la Târgu Jiu, Dorin Ștefan putea fi în acești ani motorul unui grup de lobby care să militeze pentru CAUZA BRÂNCUȘI.

Din păcate, Dorin Ștefan a ales o pozitie mult mai comodă, de încasator de bani publici, si de girant al dezastrului de pe Axa Brâncuși.

Lucrările au fost autorizate în 2018, pentru 12 luni, si dupa 4 ani sunt departe de a fi finalizate. Dar cea mai mare problema nu este intarzierea lor, ci calitatea execrabila a lucrarilor.

Așa sunt asteptati, de ani de zile, turistii la Targu Jiu, Curand, vor veni si expertii ICOMOS, pentru a evalua in teren daca Axa Brancusi merita sau nu sa intre pe Lista UNESCO.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.