În atenția mass-media, a organizațiilor non-guvernamentale  și a autorităților din România
În atenția mass-media, a organizațiilor non-guvernamentale și a autorităților din România
Investigatii5 februarie 2013

Prin petiția și documentele publicate alăturat, jurnalistul de investigații Narcis Daju, proprietar al Ziarului de Investigații GORJNEWS, demonstrează că, din dorința unor autorități de a-l obstrucționa în anchetele sale de presă și de a le elimina complet,  imputându-i-se fapte inventate conform cărora ar fi mâna dreaptă a unui interlop cu care, în realitate, nu are vreo legătură, i-au fost înregistrate ilegal, timp de trei luni, convorbirile telefonice și comunicațiile prin internet, fără însă a fi identificate aspecte care să genereze urmărirea sa penală și trimiterea în judecată. Pentru a-și acoperi ilegalitățile, procurorul de caz Moța Emil Gheorghe nu l-a înștiințat că l-a interceptat, așa cum îl obliga Codul de Procedură Penală.
Incalificabilele abuzuri ale autorităților au mers până la a se autoriza până și interceptarea telefonului televiziunii GORJ TV, pe care Narcis Daju îl folosea doar o oră pe săptămână, pentru a primi sms-uri de la telespectatori în timpul emisiunii de televiziune pe care o realiza. În autorizația de interceptare emisă, președintele Tribunalului Gorj, Encescu Florin, susține că telefonul respectiv este folosit exclusiv de Narcis Daju. În realitate, telefonul era folosit de toată redacția televiziunii, astfel încât au fost interceptați toți ziariștii. Mai mult, autoritățile au putut, astfel, stabili datele personale ale tuturor telespectatorilor care trimiteau sms-uri.
Pe de altă parte, printr-o sentință penală definitivă și irevocabilă, șeful Secției Penale a Judecătoriei Tg Jiu, Boian Liviu, a cerut, recent, începerea urmăririi penale împotriva aceluiași ziarist, pe motiv că a refuzat să-și dezvăluie sursele care au fundamentat o anchetă de presă despre Universitatea “Constantin Brâncuși” din Tg Jiu. Textul publicat conține doar aspecte de interes public și nu face referire la informații clasificate. Totuși, nici judecătorul, nici procurorul de caz și nici polițistul implicat în urmărirea penală nu au putut preciza ce infracțiune încearcă să dovedească.
Vă mulțumim anticipat pentru implicarea dumneavoastră în mediatizarea și cercetarea aspectelor din petiția și documentele publicate alăturat.
Ziarul de Investigații GORJNEWS

4 COMENTARII
  • Vaduva Ilie 06.02.2013 la ora 21:57 pm
    Doar in romania se intampla asa ceva!!!jos impostorii,mafiotii ............!!!!!!!!!!!
  • baronul cu epoleti 07.02.2013 la ora 0:21 am
    caragea este reprezentantul coruptiei, incompetentei si abuzurilor. a transfornat ipj gj intro afacere de familie, sunt promovati numai supusi lui oameni de afaceri cu bani, firme prin interpusi, soacre, soti, cu contracte de miliarde la banul public. exemlu seful de la economic cu afaceri de sute de miliarde ale firmei elsimida in minerit si termocentrale .toate promovarile le face fara un adevarat examen, participa omul si locul, asta dupa ce omul are girul sau si a achitat taxa de examen. Daca asemenea oameni mai sint in politie,ar fi cazul ca d-ul stroe sa faca curatenie urgent!....ce se intamlpla pe la tara e urgie, fiecare isi face de cap,ca si cum nu am avea politie,bine ar fi daca ar reangaja din cei disponibilizati,banu iesc ca nu toti au bube!....nu au cu ce isi face treaba cei de la tara,cu sareta cum zicea IGAS?....sa fim seriosi…un pensionar care a facut 70 km.de metrou si vrea sa fie in siguranta!.... fe licitari pt.articol si pt CURAJUL de a scrie despre acest impostor. Veniti la Gj d-lor ziarişti ca aici e caracatiţa şi mafia în poliţie,aici sunt mulţi bani din minerit şi termocentrale din care se înfructă acest baron de nu i mai ajunge nimeni la nas,a citizat la liderii PDL de au nenorocit politia.RUŞINE cu astfel de tablagii cu nu fac cinste uniformei. felici tari pt. articol si continuati investigatia de demascare a acestui condeescu al politiei gorjene ,care rezista sub toate guvernele datorita taxelor imense pe care le achita ...dl ministru trebuie sa ia urgent masuri cu acest tablagiu de la circulatie ajuns peste noapte seful politiei ,aceasta fiind o palarie prea mare pentru un creier atat de mic…veniti la gorj si stati de vorba cu agentii de politie ..cred ca suta la suta dintre acestia sant scarbiti de aceasta conducere ..am ajuns sa ne fie sila sa mergem la serviciu din cauza presiunilor la care santem supusi ...amenintarea si santajul sant la ordinea zilei
  • padureanu 08.02.2013 la ora 21:54 pm
    Stimati domni,ceea ce vreau sa va transmit nu are legatura cu problema ridicata prin apelul de mai sus,dar lucrurile se leaga,propunandu-va a investiga cazul'cinematogralui Dacia",ajuns o ruina in plina zona centrala a Targu-Jiului.Cine si cum s-a facut tranzactia,iar "beneficiarului" de ce nu se impune a reabilita si a da o utilitate acestui spatiu,starea de fapt trenand de 7=8 ani incoace.Cu respect si sanatate,astept o implicare din partea dv.
  • Pronto, agent particular 09.02.2013 la ora 19:45 pm
    Oare Apocalipsa inseamna doar sfarsitul vietii pe Pamant? Nu traim, azi, Apocalipsa atator nefericiri.? Hotie, marlanie, ipocrizie, huliganism, lipsa celei mai elementare forme de morala, cardasie, nedreptate si alte mizerii pe care nu credeam ca le voi trai vreodata. Se adevereste proverbul ca libertatea inseamna puterea de a ti pune lanturile. In cazul lui Narcis, botnita. Ce am dat la o parte si ce am pus in loc. Narcis era un copil pe vremea raposatului. Stie din auzite despre tot ce se intampla atunci. Dar acum s a schimbat ceva? Da, s au inmultit hotii si a aunjs capul c.r . In tara fac pe vatafii si in Europa pe milogii. Am ajuns un fel de pasalac. Rusine.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.