Drama Olgăi Velcev continuă
Drama Olgăi Velcev continuă
Investigatii13 octombrie 2009

Costi VelcevLa aproape  3 luni de la trecerea în nefiinţă a minorului Costi Velcev, autorităţile nu s-au pronunţat, încă, ferm asupra cauzei morţii acestuia, nepermiţând rudelor să înhumeze cadavrul.
Minorul Constantin Velcev a fost găsit mort la peste trei săptămâni de la dispariţia sa, perioadă în care a fost căutat lăutăreşte, mai mult instinctual, de sute de poliţişti, angajaţi Salvamont, pădurari şi voluntari, în lumina managementului de criză inovator pus în operă de Viorel Salvador Caragea, comandantul IPJ Gorj.  Pentru a-şi salva scaunul, la 21 august a.c., Viorel Salvador Caragea a emis un comunicat de presă în care a atribuit, în fals, Institutului Naţional de Medicină Legală  „concluzia preliminară” potrivit căreia copilul a murit de frig, încă din prima noapte ce a urmat dispariţiei sale. În acea noapte, la Rânca, temperatura minimă a fost de 13,9 grade Celsius! Deşi  la 13,9 grade Celsius este imposibil să se moară de frig, INML a confirmat, câteva săptămâni mai târziu, ipoteza lui Caragea!!! Cazul ar fi fost închis acum, dacă mama lui Costi Velcev nu s-ar fi dus să aprindă o lumânare în locul unde a fost găsit fiul ei. La doar câţiva metri, avea să descopere craniul băieţelului! Explicaţia poliţistului care o însoţea: oamenii legii nu găsiseră, până în acel moment, craniul întrucât fusese furat de vulpi şi adus înapoi, în acel loc, tot de către respectivele animale sălbatice!jurnalul Despre cum au plimbat-o autorităţile pe Olga Velcev de la Ana la Caiafa în ultimele săptămâni, citiţi în ediţia de astăzi a Jurnalului Naţional, un articol semnat de Ionela Gavriliu.

Batjocură în cazul copilului mort la Rânca

Mama lui Costi Velcev e dusă cu vorba de autorităţi de aproape 3 luni cu privire la momentul în care va putea îngropa rămăşiţele pământeşti ale fiului ei, dispărut în luna iulie în pădurile din jurul localităţii Rânca şi descoperit mort de către un văcar în albia unui râu din zonă o lună mai târziu.
Interesul pentru acest caz e demonstrat de cei care se ocupă de el: procurorul Gheorghe Roibu a ieşit la pensie şi, deşi ştia de decizia de pensionare din septembrie, a preferat să o tot amâne cu vorba pe mama lui Costi, până când nu i-a mai răspuns la telefon. „Am tot insistat, îl sunam lunea şi vinerea şi ne tot amâna cu veştile.
Lunea trecută (n.r.-  5 octombrie) mi-a zis să nu-l mai sun, că ne anunţă el când vor veni de la INML cele două rezultate, de sol şi de la craniu. Azi am încercat iar, dar pe mobil nu ne-a mai răspuns”, a spus Olga Velcev, mama lui Costi.
Procurorul a răspuns la telefon reporterului Jurnalului Naţional, spunându-i că nu se mai ocupă de caz, pentru că e pensionar cu acte în regulă. Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) datează din 1 septembrie, iar documentul de eliberare din funcţie a fost semnat de preşedintele ţării pe 2 octombrie. Astfel că, atunci când mama lui Costi l-a sunat pe procuror ultima oară pentru veşti, el n-a simţit nevoia să-i spună acesteia că nu se mai ocupă de caz.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Gorj are ocupaţii pline de sensibilitate şi umple presa locală cu osanale penibile cu ocazia zilei de naştere pe care şi-a serbat-o luni. Cităm din presa locală: „Ştiind că şeful IPJ a făcut o pasiune pentru blondele, brunele sau roşcatele din glastre, cei mai mulţi i-au dăruit acestuia flori. Aşa se face că biroul comisarului şef Viorel Caragea a devenit un fel de mini-grădină botanică, majoritatea dorind să-l cadorisească pe şeful cel mare cu o floare.” Sau, şi mai adânc: „Cunoscut ca intransigent şi puţin cam drastic, aplicând legile ca la carte, Viorel-Salvador Caragea are şi o latură artistică, fiind un devorator de cărţi bune.”
Surse din INML au spus că rezultatele ar putea fi gata în două săptămâni, pentru că analiza craniului a fost abordată ca un caz nou. Au trecut aproape 3 luni de când mama lui Costi aşteaptă să-şi îngroape copilul.

4 COMENTARII
  • Stefu Silviu 14.10.2009 la ora 8:30 am
    La prima vedere, am fost impresionat de multitudinea de persoane care îl cautau pe velcev. Cel mai mult m-a bucurat numarul de voluntari. E incredibil cum localnicii s-au implicat. Pe langa toate astea, de atunci si pana acum, peste caz parca pluteste o aura de dezinteres si incompetenta. Pacat ca lumea a mai vazut si filme, care, de bine de rau, infatiseaza destul de bine realitatea, si in care ni se arata cum se rezolva cazurile de acest gen ( aviz Discovery Channel cu documentarele despre crime). Asa ca oamenii nu sunt inconstienti, iar un om sincer nu poate sa taca vazand toate astea.
  • SS LAZZIO 14.10.2009 la ora 13:28 pm
    Cand ma uit la poza baietelului ,imi vine sa-l iau pe Caragea si apoi pe Roibu si sa-i duc undeva in Amazonia unde IML-ul sa le mai gaseasca decat craniile!Pe Caragea il mai cheama si Salvador, pe bune?
  • SS LAZZIO 14.10.2009 la ora 13:33 pm
    Pe Roibu l-am cunoscut personal, cand era subprefect si impartea pamant ca pe timpul CAP-ului.Era un caracter mizerabil de atunci cand ameninta oamenii cu"baietii cu camasi albastre".
  • cori 16.10.2009 la ora 12:56 pm
    E incredibil! Am trait drama micutului si am sperat pana in ultima clipa ca l vor gasi. Nici nu mi pot inchipui prin ce a trecut acolo singur in padure. Sarmana lui mama! Vinovate sunt autoritatile! Ma mir de salvamont . Ei de obicei sunt mai profesionisti. si totusi ... cei mai raspunzatori de drama sunt acei patru asa zis cetateni care au trecut seara pe langa copil si l au lasat sa mearga in padure! Este incredibil ce fel de persoane exista in lumea asta! Ar trebui ca politia sa i ia si pe ei la intrebari macar poata asa realizeaza ce au facut! au lasat sa moara un copil care avea toata viata inainte!TOATA lumea cu care am vorbit de caz ii considera vinovati! Si eu am o fetita de varsta foarte apropiata!Daca de fiecare data am sta nepasatori la prostiile altor copii ar fi o groaza de tragedii in randul copiiilor
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.