Ziariștii trebuie să apere adevărul și meseria lor, nu penalii, nu pe Kovesi
Ziariștii trebuie să apere adevărul și meseria lor, nu penalii, nu pe Kovesi
Opinii19 februarie 2018

”Andreea Cosma plânge în sala de judecată”. E genul de titlu și de știre care o fac pe Kovesi să pară mai icoană, mai imaculată și mai vitează decât reușesc s-o picteze Digi 24 si Realitatea TV.
Digi 24 și Realitatea TV spun că e o zeiță, Antena 3 și RTV spun că e o vrăjitoare ce trebuie arsă pe rug.
Între cele două fronturi nu există interferențe, nu există dezbatere, nu există dialog. Fiecare dintre combatanți duc lucrurile în extrem.
Niciunii nu empatizează cu omul de rând, fiindcă nu le pasă de el. Omul de rând se uită la Andreea Cosma ca la o mutantă desfigurată de implanturi plătite din șpăgile primite de tac-su, ca baron local, o mutantă care a avut și nesimțirea să – și cumpere, din aceiași bani, un loc de parlamentar. Când pui titlu în care anunți că plânge mutanta de frică să nu-l condamne pe tac-su, se dărâmă tot eșafodajul despre neregulile din DNA, și omul de rând înțelege că instituția e bine așa cum e.
Majoritatea comentatorilor vorbesc despre Kovesi în termeni de alb si negru, dar ratează nu doar gri-ul, ci un lucru mult mai important: cum facem sa avem un DNA mai eficient, mai mare (care să poată ”deservi” sutele de penali din instituțiile publice), cu mai puțini procurori corupți sau deraiați.
Pentru categoria de public care dorește nu neapărat destituirea lui Kovesi, nu achitarea penalilor, ci întărirea DNA-ului și consolidarea statului de drept, nu există mesaj pe televiziuni în acest moment.
Nici ziariștii de la DIGI 24 și Realitatea TV, nici cei de la Antena 3 și RTV nu realizează acum, când se poziționează fiecare în câte o extremă cu legături vagi cu realitatea și cu echilibrul pretins meseriei de ziarist, că va trece acest scandal, această confruntare, și credibilitatea lor va ieși serios avariată.
Ziariștii trebuie să apere adevărul și meseria lor, nu penalii, nu pe Kovesi.

2 COMENTARII
  • Ionut M Vasilescu 19.02.2018 la ora 17:00 pm
    intre penali/corupti/pesede si dna/Kovesi .. alegerea e clara !!! .. ce aduci tu in discutie este ... prematur. Poate peste 10 ani, cand pesede va fi istorie, va fi in afara legii, vom putea discuta si despre asta. imagineaza-ti doar cat am evoluat din 2007 pana in 2016 !!
  • Harald 20.02.2018 la ora 9:30 am
    daca CNA si-ar face treaba... si nu ar fi o adunatura de pupincuristi pusi de psd.... pana acum a3 si romanica tv NU puteau minti si manipula in halu in care o fac... ar trebui sa se faca CNA cu adevarat independent... doar atunci o sa scapam de batranii manipulati... care saracii nu au nici o vina ca-s disperati si putin cam prosti
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.