Protecţie socială à la Todea: s-a mărit taxa de lagăr!
Protecţie socială à la Todea: s-a mărit taxa de lagăr!
Altele8 iunie 2010

De peste un an, neavând altă treabă, am tot scris despre azilul de la Novaci. După această emisiune TV, prefectul Liviu Andrei a mijlocit încheierea unei colaborări între primăria şi spitalul din Novaci. Pe uşa azilului nu mai intrase vreun medic de la sfârşitul anului 2008 (!), bătrânii find trataţi în acest timp cu pastile de somn, de asistentele şcolite de Fundaţia Omenia (dar astronauţi de ce nu produceţi?).

Emisiunea cu pricina a avut şi alte urmări. Astfel, pentru că preşedintele Sindicatului Ambulanţa, Cristi Aldescu, mi-a facilitat accesul în lagăr, după ce primarul Pantelimon Todea tocmai interzisese accesul unei echipe a postului de televiziune Tele3, edilul Novaciului i-a constrâns pe angajaţii centrului să semneze că se retrag de bună voie şi nesiliţi de nimeni din sindicatul cu pricina. Prin urmare, Aldescu nu mai are ce căuta în azil, iar eu cu atât mai puţin.
O altă consecinţă: pentru că tot s-au micşorat substanţial pensiile, în ultima şedinţă a Consiliului Local Novaci s-a decis mărirea taxei de azil, de la 7 la 10 milioane lei vechi (!). Carevasăzică, dacă tot se încăpăţânează să nu moară, măcar să plătească cu vârf şi îndesat, chiar dacă nu au de unde. Prin urmare, bătrânii şi aparţinătorii acestora au fost înştiinţaţi în scris să plătească mai mult sau să îşi facă bagajele. Aşa înţelege primarul Todea că se realizează protecţia socială.
Mai jos, una din adresele emise de Primăria Novaci, primită de la un citiror gorjNEWS.ro.

5 COMENTARII
  • Ochi albastrii 08.06.2010 la ora 8:54 am
    As vrea ca atunci cand mai scrieti despre astfel de ,,specimene ale puterii locale care singuri taie si spanzura fara o baza legala " pe langa fotografia obiectivului mediatizat sa puneti si fotografia casei edilului sef care solicita astfel de ,,aberatii" , sa mai vada si ,,tot omul" ce mai are dansul de facut acasa cu acesti bani( piscina...telescaun..... pista de schi....cascada...) pentru ca la caminul de asistati nu se vede nimic miscat ca modernizari sau dotari .... ce sa mai vorbim de ....sala de intretinere,sauna,aparate de fizioterapie,sala de recreere si distractie...etc , macar daca omul plateste sa si profite de pe urma acestor sume care le inghite.... balaurul nu bugetul caminului .Pacat ca am ajuns unde am ajuns .
  • Un Batran 09.06.2010 la ora 18:35 pm
    dupa ce ca se percep taxe asa mari, nici nu prea are nimeni grija de batrani care mai pleaca uneori de cauta dupa ei cu politia......
  • o fiica 11.06.2010 la ora 10:48 am
    tatal meu e acolo de 5 ani si e ingrijit foarte bine.nu inteleg denumirea de lagar. cat despre aldescu ,un nimeni.nu face decat sa se certe cu lumea .pentru ce?nici el nu stie .lasati comentarile despre camin sunt alte probleme mult mai grave in gorj decat asta
  • Narcis DAJU 11.06.2010 la ora 12:53 pm
    Comentariul semnat "o fiica" este expediat de la ip-ul 109.96.15.142, care este alocat azilului de la Novaci. Niciuna dintre actualele angajate ale azilului nu are vreun părinte internat in azil. Nemaiamintind ca Firlan si Popescu in timpul programului de lucru, platit din bani publici, ar trebui sa ingrijeasca batranii din azil, nu sa se exhibe pe internet. In locul Mihaelei Firlan, la ora asta mi-as pregati aparararea pt noul termen de judecata din 15 iunie a.c. Daca judecatorul va judeca corect, se va duce la puscarie. Acolo ii este locul pentru ce a facut. Cat despre Aldescu, este printre putinii lideri sindicali veritabili din Gorj.
  • Un Batran 15.06.2010 la ora 23:08 pm
    OOOOOOO....fiiica mea....id-ul "o fiica" cred ca este fiica-mea....de 5 (cinci) ani de cand m-a adus la caminul asta, dracu a mai vazut-o pe la mine. nu stiu de unde stie ea ca o duc bine aici!!!!!!!!!! cu ocazia asta poate ma mai viziteaza si ea sa vada ce mai pute pe aici si ce fel de mancare avem de nu ma satur absolut deloc.... bine te-am gasit pana la urma fiica mea
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.