17 miliarde lei vechi, „rătăciţi” pe drumul dintre Udrea şi Guşiţă
17 miliarde lei vechi, „rătăciţi” pe drumul dintre Udrea şi Guşiţă
Investigatii14 octombrie 2010

Încă o mostră de batjocorire a interesului public, de furt din banii alocaţi construirii unor elemente de infrastructură indispensabile. Cele două poduri de peste râul Gilort, de la Vidin şi Vierşani, comuna Jupâneşti, pentru care statul a alocat 37 miliarde lei vechi, demarate în 2007 cu termen de finalizare 2008, sunt departe de a fi recepţionate.
Cele două construcţii par a fi făcute din plastilină. Ambele poduri sunt strâmbe şi s-au lăsat, deja, din partea centrală. Deloc întâmplător, având în vedere că , pentru a-şi reduce la maxim cheltuielile, firma executantă sapă cu excavatorul după pietriş la câţiva metri de picioarele podului de la Vidin, în albia Gilortului (vezi foto). Luat direct din Gilort, materialul este gratis, iar săpând chiar la piciorul podului, consumul de carburant este minim. Că, dacă ar mai trăi, Ceauşescu i-ar împuşca pe toţi, până la ultimul, pentru sabotaj, e altă poveste.
Contactaţi de GORJNEWS, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au confirmat că, până în prezent, au fost virate în contul Primăriei Jupâneşti peste 37 miliarde lei vechi, destinaţi exclusiv celor două poduri. Cu toate acestea, primarul Guşiţă afirmă că a primit doar „20 de miliarde şi ceva”, că pentru lucrările deja efectuate Primăria Jupâneşti înregistrează faţă de constructor o datorie de 4 miliarde şi că mai sunt necesare alte 8 miliarde lei vechi pentru finalizarea celor două poduri. Unde s-or fi rătăcit restul de 17 miliarde lei vechi?

Procurorii Mursoi şi Caragea au orbul găinilor

În urma sesizărilor adresate de localnici, instituţiile statului de drept s-au întrecut a se fofila. Procurorul Daniela Mursoi, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, a decis neînceperea urmăririi penale faţă de Petre Guşiţă, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Prim-procurorul aceluiaşi Parchet, Camelia Caragea, a respins plângerea depusă de consilierul local Cristian Sîrbu împotriva soluţiei date de Daniela Mursoi. Deşi Sîru a indicat posibile delapidări de fonduri publice, operate în derularea contractului, cele două doamne procuror au răspuns că nu s-au identificat nereguli în atribuirea lucrării. Dialog al surzilor la căpătâiul ţării care o ia la vale.
Intrată în insolvenţă, firma executantă – S.C. FERAT CONSTRUCT S.R.L.  – a subcontractat execuţia lucrării către o altă societate comercială, în legătură cu care Petre Guşiţă ne-a declarat miercuri, 13 octombrie a.c., că ştie doar că este din Târgu Jiu! Asta dovedeşte cât de multe are de ascuns legat de această investiţie, fiind imposibil, ca primar, să nu cunoască măcar denumirea firmei ce execută o lucrare de o asemenea importanţă. Firma subcontractantă este S.C. Laiol Best SRL, administrată de Laviniu Lupulescu, finul lui Doru Filip, primarul Rovinariului.

Liviu Andrei a tras frâna de mână la anchetele în derulare

După ce, în 2009, prefectul Ion Florescu dădea asigurări în scris că sunt întrunite toate condiţiile pentru finalizarea imediată a podurilor, în luna iunie a.c. prefectul Liviu Andrei susţinea că există o serie de nereguli în derularea investiţiei, ce urma să fie cercetate de Curtea de Conturi, Direcţia Generală Anticorupţie şi de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Au trecut patru luni de atunci, iar pe Guşiţă şi pe administratorii celor două firme de construcţii continuă să-i doară în bască, semn că instituţiile statului de drept îşi fac datoia cu totul şi cu totul formal. Din informaţiile noastre, prefectul Andrei, naşul lui Doru Filip, este cel care a tras frâna de mână în cazul acestei cercetări.
Dacă a văzut cineva cele 17 miliarde de lei vechi viraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, despre care primarul Petre Guşiţă susţine că n-au ajuns la Jupâneşti, să ne caute la redacţie cu semnalmentele de rigoare şi ceva mostre.
Vom reveni.

margin-left: 6px; margin-right: 6px;

5 COMENTARII
  • gorjanul 15.10.2010 la ora 0:15 am
    marele constructor de poduri este de fapt ţeparul laviniu lupulescu zis anutu. in octombrie sa laudat ca ia dat spaga lui gusita un miliard . acolo se fura bani la greu.
  • Ionel 15.10.2010 la ora 17:52 pm
    Mai Narcis, intentia ta e una buna faptul ca vrei sa scoti adevarul, dar vrem sa vedem si cat te tine. Te asteptam sa continui, curaj vad ca ai. A mai incercat si A*** S***** dar i s-au terminat atat cerneala si curajul cat si idelile. Multa bafta!!!
  • UN GRUP DE CETATENI 15.10.2010 la ora 18:21 pm
    Dnl Narcis daca vreti mai multe informatii luati legatura cu consilierul local Cristi Sirbu. El e singurul din Consiliul Local care iti poate da mai multe informatii. Are curaj sa se lupte politic cu Gusita, a DEMONSTRAT-O dar nu este sustinut nici de consilierii locali si mai nou vedem ca nici partidul nu il sustine...partid la care le-a dus in jur de 500 de voturi la fiecare alegeri. Noi l-am votat pe el ca om si pe langa el partidul, care ne-a dezamagit.
  • IONICA 16.10.2010 la ora 10:32 am
    are dreptate gorjanul , anuţu este cel mai mare ţepar din gorj , ia tras ţeapa de 30 000 euro si nasului sau filip. am un prieten care ia inchiriat un buldozer timp de patru luni chiar la jupanesti si nu ia dat nici un ban. Ia facut plangere penala dar si a bagat prefectul andrei coada si la scapat basma curata. PLATESTE ŢI HOŢULE DE ANUŢU DATORIILE. HOŢULEEEEEEE,
  • livia 17.10.2010 la ora 16:13 pm
    anutu teparul, anutu teparul , anutu teparul.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.