Un nou Zaharia, poate mai penal, mai slugarnic și mai penibil: Adrian Dăianu. Scenariul compromiterii!
Un nou Zaharia, poate mai penal, mai slugarnic și mai penibil: Adrian Dăianu. Scenariul compromiterii!
Opinii28 noiembrie 2021
Romanescu e primar din 2017. In acest interval, eu am spus de multe ori că nu stiu sa fi adus langa el, in Primarie, un singur specialist, un singur om in fata caruia sa-ti scoti palaria, un singur om care sa-ti insufle respect. (Inginerul Mihai Paraschiv era in Consiliul Local, dinainte sa vina Romanescu primar).
 
Zilele trecute, a fost numit Daianu Adrian in locul lui Zaharia, la Edilitara.
Nu-l cunosc pe Daianu, n-am stat sa caut despre el nici bune, nici rele. Am vazut doar cuvinte de lauda la adresa lui, din partea echipei lui Romanescu si din partea unor fosti colegi de-ai lui.
 
Împotriva lui Dăianu, chiar Romanescu a declansat mecanismul malefic al compromiterii publice. Odata compromis, Daianu nu mai e nimic din ce-a fost inainte sa intre in gruparea infractionala a lui Romanescu. E un membru al găștii, care trebuie să facă bani pentru gașcă. Atât.
 
Dăianu a ajuns, întâi, coleg în consiliul de administrație al Edilitara cu Nodea și cu Costache. Deci, fiți atenți: Nodea, Costache, Dăianu. Înțelegeți? Râși de lume. Nici nu mai contează dacă ești diferit de Nodea și Costache, care-au fost impuși de Romanescu în cadrul unei proceduri de selecție PENALE, plătite cu sute de milioane de lei vechi, bani publici, la vedere.
 
Apoi, Dăianu a fost numit director general la Edilitara, ca să continue ce a făcut Zaharia până în 2017 pentru camarila lui Cârciumaru și după 2017 pentru camarila lui Romanescu. Bani pentru grupări infracționale. Atât.
 
Dintotodeauna, imensul buget al Edilitara a fost feliat, prin subcontractări, către firmele lui Cârciumaru și Romanescu. În loc să-și dezvolte un parc de utilaje, Zaharia a împărțit bugetul către firmele indicate de șefii lui politici. Uitați-vă, de pildă, la cașcarabeta aia cu perii, găsită în vreun depozit de fier vechi părăsit,care adună praf de pe străzi, îl ridică în aer, și de acolo praful cade înapoi pe stradă. Uitați-vă cum mor cu zile, înfometați, câinii comunitari din țarcul ăla de câțiva metri pătrați, amenajat de Edilitara cu milioane de euro, și cereți-i lui Romanescu  să facă publice cheltuielile cu câinii. 
Chiar acum are loc, la Rugi, petrecerea de înscăunare a lui Dăianu.
Chiar acum, apropiați de-ai lui Romanescu anunță presa locală despre petrecere.
 
Așadar, continuă scenariul compromiterii noului Zaharia.
Dăianu se poate valida ca manager la Edilitara doar făcând niște lucruri obligatorii:
 
1. Cerând dizolvarea Consiliului de Administrație constituit în baza traficului de influență făcut de Romanescu asupra firmei care i-a selectat fix pe favoriții prrmarului
 
2. Cerând audit pe achizițiile publice făcute de Zaharia în ultimii ani, și sesizând organele judiciare. 
 
Dacă nu va face aceste lucruri, Dăianu își va contura imaginea unui nou zaharia, poate mai penal, mai slugarnic și mai penibil. 
 
Altfel, dacă-și face treaba, Dăianu poate fi elementul cheie în relansarea mandatului lui Romanescu și un început de normalitate într-un morman de haos, amatorism, bagabonțeli și ilegalități.
1 COMENTARII
  • Teodor Gâtan 28.11.2021 la ora 16:15 pm
    ... Din 2017 asistăm la o 'administrație' de HAITĂ, referitor rezolvării problemelor acestui oraș... ... Administrația, Poliția, Justitia Locală se sprijină într-un mod odios vizând rezolvarea problemelor obștii... ... Reprezentanții acestor 'instituții' acționează conform 'culturii' preluate de la înaintași... ... Păcat...! ... Nu știu ce-am să-i SPUN lui BRÂNCUȘI... 😥... ...!?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.