Șeful Direcției Silvice Gorj i-a facilitat fratelui său contracte cu ROMSILVA de peste 57 miliarde lei vechi
Șeful Direcției Silvice Gorj i-a facilitat fratelui său contracte cu ROMSILVA de peste 57 miliarde lei vechi
Investigatii7 decembrie 2012

Recent, PSD Gorj a reînscăunat la conducerea Direcției Silvice Gorj pe Ovidiu Cîrstoc, un individ care, de-a lungul carierei sale, s-a remarcat prin dosarele penale în care a fost cercetat pentru infracțiuni  în legătură cu serviciul, și prin acțiunile în justiție pe care le-a intentat chiar Direcției Silvice Gorj.
Probabil că, dacă în 2020 PSD – ul va fi în situația de a desemna șef la Direcția Silvică, îl va alege tot pe Ovidiu Cîrstoc. De ce? Pentru că unele elemente de tip mafiot, infiltrate în structurile statului, au pus la cale un mecanism financiar simplu, dar eficient, care-i asigură lui Ovidiu Cîrstoc imunitate în fața legii, indiferent ce infracțiuni ar săvârși, susținerea veșnică din partea PSD-ului la conducerea Direcției Silvice, și stimularea materială a protectorilor săi politici și a șefilor săi din cadrul ROMSILVA. Dovezile le puteți vizualiza în continuare.

Hoții din Gorj fură pe față, pentru că procurorii și judecătorii anchetează doar cu bilet de voie de la PSD. Daniel Cîrstoc, unul dintre directorii FORCONCID S.A., a obținut contracte de 57 miliarde lei vechi , bani publici, de la ROMSILVA, doar în perioadele în care fratele său, Ovidiu Cîrstoc, s-a aflat la conducerea Direcției Silvice Gorj, structură din cadrul … ROMSILVA. Cât timp  Direcția Silvică a fost condusă de alte persoane – ce să vezi, minune! – Daniel Cîrstoc nu s-a mai lipit de miliardele ROMSILVA.  Cine crede că profitul aferent contractelor de 57 miliarde a ajuns doar în buzunarul fraților Cîrstoc, greșește. Mai mult ca sigur, mare parte din bani s-au întors, ca “paraîndărăt”, la boșii ROMSILVA care au aprobat contractele pe bani publici. În aceste condiții, e normal ca lucrările de 57 miliarde să fie făcute de mântuială. Totodată, devine cât se poate de firească menținerea la conducerea Direcției Silvice a unui manager neperformant și cu multe dosare penale la activ, ca Ovidiu Cîrstoc.

Primul mandat al lui Ovidiu Cîrstoc ca șef al Direcției Silvice Gorj s-a derulat din 2007 până în noiembrie 2009. Începând din 27 martie 2008 și până la 29 septembrie 2009, cu o lună înainte să fie demis fratele său, Daniel Cîrstoc a primit cadou de la ROMSILVA un număr de 5 contracte de peste 28 miliarde lei vechi, atribuite fie prin licitație deschisă, fie prin cerere de ofertă. Este vorba de lucrări de corectare a torenților, și de servicii de reparații a autovehicolelor și utilajelor. Odată cu demiterea șefului Direcției Silvice, în noiembrie 2009, pentru FORCONCID s-a tăiat filmul! N-a mai luat nici măcar un contract de la ROMSILVA! Brusc, ofertele sale au devenit neatractive, deși cele 5 contracte de peste 28 miliarde lei vechi ar fi trebuit să constituie o garanție a “profesionalismului” și “seriozității” acestei firme.

Ca o consolare, în ceastă pauză în care Ovidiu Cîrstoc a ocupat o simplă funcție de execuție, FORCONCID a primit un contract baban de la Aurel Vamvu, primarul din Crasna, comuna natală a fraților Cîrstoc. Printr-o simplă cerere de ofertă, Vamvu a virat în conturile firmei FORCONCID peste 56 miliarde lei vechi, bani publici, pentru “îmbunătățirea infrastructurii drumurilor forestiere”. Adică alt tun, în toată regula.

În aprilie 2012 pică guvernul lui Mihai Radu Ungureanu și se pun bazele noului guvern Victor Ponta. Ovidiu Cîrstoc revine în cărți pentru șefia Direcției Silvice, iar fratele său, Daniel Cîrstoc, și firma sa, FORCONCID S.A., se lipesc din nou de miliardele ROMSILVA. Ca să le dovedească fraților Cîrstoc că așteptarea de aproape doi ani  a meritat, la 5 mai 2012 boșii ROMSILVA aprobă, prin cerere de ofertă, trei contracte de 13 miliarde lei vechi, sub pretextul reabilitării unor drumuri forestiere.

Reînscăunat oficial, din iulie a.c., ca șef al Direcției Silvice Gorj, Ovidiu Cîrstoc i-a mai rezolvat fratelui său încă două contracte cu ROMSILVA, de peste 16 miliarde lei vechi, pentru văruirea a altor două drumuri forestiere.

Nu mai punem la socoteală că Ovidiu Cîrstoc și colegii săi din ROMSILVA au recepționat ca impecabile, firește, toate lucrările de peste 57 miliarde lei vechi efectuate de firma fratelui Daniel Cîrstoc, în beneficiul ROMSILVA
Pentru cine nu știe, FORCONCID este firma care ar fi trebuit dizolvată în urma jafului pus în operă în comuna Schela, cu prilejul realizării alimentării pentru satele Schela, Arsuri și Pajiștele. Dovezile infailibile prezentate de GORJNEWS, la vremea respectivă, au fost trecute și ele cu vederea de procurorii gorjeni.
Vom reveni.

1 COMENTARII
  • Seful Directiei Silvice Gorj i-a facilit 08.12.2012 la ora 13:10 pm
    [...] pe GorjNews.ro Sursa: Gorj [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.