Șeful Parchetului Tribunalului Gorj îl audiază pe trotuar, la mica înțelegere, pe urmăritul penal Tudor
Șeful Parchetului Tribunalului Gorj îl audiază pe trotuar, la mica înțelegere, pe urmăritul penal Tudor
Investigatii23 martie 2012

Culmea reformei în justiție


Mărturie a toleranței și înțelegerii de care se bucură o serie de șefi de instituții publice, cu certe apucături infracționale, din partea procurorilor gorjeni, stau fotografiile alăturate ce ni-i înfățișează pe prim-procurorul Gheorghe Focșan, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, și pe colonelul SRI în rezervă Ion Tudor, șeful Poliției Locale Târgu Jiu, în timpul unei “audieri” desfășurate la mica înțelegere, pe trotuar, în imediata apropiere a unității de parchet amintite.

După ce au tărăgănat cât au putut cercetarea unor posibile infracțiuni săvârșite de Ion Tudor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg Jiu au decis – la 25 noiembrie 2011 – începerea urmăririi penale împotriva șefului Poliției Locale Tg Jiu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (închisoare de la 6 luni la 3 ani) şi pentru “omisiunea sesizării organelor judiciare” (închisoare de la 6 luni la 7 ani).

Dacă s-a mai făcut vreun pas în dosarul penal respectiv, nu știm, dar este evident că se continuă mușamalizarea faptelor penale ale lui Tudor, din moment ce nu avem încă un anunț public de trimitere în judecată. Or, anul acesta, an electoral, Tudor e în campanie, împreună cu toți subordonații săi, la fel ca în 2008. Deci, nu poate fi dislocat cu niciun chip, Partidul n-are cum să aprobe asta.

Așa cum ne-au obișnuit procurorii din Gorj, nu ne-am mira dacă am afla că, între timp, dosarul penal respectiv a fost mutat de la Parchetul Local la Parchetul Județean, pentru o mai competentă mușamalizare, adică fix în ograda prim-procurorului Focșan. Apoi, nu cred că-ndrăznește cineva să susțină că, în cauze “sensibile”, ca aceasta a unui colonel SRI în rezervă, prim-procurorul de la Parchetul Local nu-l “consultă” pe prim-procurorul de la Parchetul Județean. Totul în interesul înfăpturii justiției, desigur.

Dacă ar exista un clasament al autosesizărilor din presă, procurorii gorjeni ar evolua pe undeva prin Divizia “Ț”, cu mari șanse de retrogradare în Divizia “Z”. Enumerăm, mai jos, doar o parte din faptele pentru care prim-procurorul Gheorghe Focșan ar trebui să-l audieze urgent pe Ion Tudor, în biroul său de prim-procuror, nicidecum pe trotuar:
-Activităţile desfăşurate în ultimii ani, la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile legale, de către Poliţia Comunitară Târgu Jiu şi, după desfiinţarea acesteia, de Poliţia Locală au fost remunerate de beneficiari, dar, potrivit unor sentinţe judecătoreşti şi unor expertize contabile, Ion Tudor “a uitat” să-şi plătească subordonaţii şi să le acorde drepturile legale.
-A condiționat acordarea unor drepturi legale de retragerea din Sindicatul PROLEX. A se vedea declarațiile polițistului local Papuc Iacob Viorel, publicate de GORJNEWS.
-A refuzat să disponibilizeze un polițist local condamnat penal definitiv. Vezi cazul lui Rugeanu Claudiu Ilie, ginerele avocatului Constantin Stănică, aici și aici.
-A tolerat transformarea comisiei de disciplină într-un instrument al Inchiziției, de reeducare a “elementelor ostile” din cadrul Poliției Locale Târgu Jiu. Vezi cazul polițistului local Burlan Amalia.
– Și-a plimbat iubita – Corina Pau, o subordonată de douăzeci şi ceva de ani – în bărci cu motor, pe Dunăre, alimentate cu bonuri de benzină din instituţia pe care o conduce. Vezi detaliile și mărturiile publicate de GORJNEWS.
– A dat afară zeci de polițiști comunitari, fără a-i mai examina, pe motiv că nu și-au completat corect cererile de înscriere la concurs. Vezi declarațiile olografe din GORJNEWS.

Note:

1. Într-un fel, e de înțeles prim-procurorul Gheorghe Focșan. La Târgu Jiu, un prim-procuror chitit să-și facă treaba ar rezista cam cinci minute în scaun.
2. În paralel cu parcursul său infracțional, Ion Tudor a primit de la SRI avansări peste avansări, toate la excepțional. Trecut în rezervă căpitan, șeful Poliției Locale este acum colonel. O dovadă indubitabilă că pentru cadrele în rezervă funcționează fix aceleași criterii de promovare ca în cazul celor active.
3. Fotografiile le-am primit de la unul din oamenii noștri, care sunt peste tot.

3 COMENTARII
  • Elisa 23.03.2012 la ora 9:41 am
    Domnule Daju, fapte penale mai sunt destule in plus de cele enumerate de dumneavoastra. Unul este cazul Rugeanu Claudiu, politist cu condamnare penala, politist condamnat si care este tot politist. Este posibil oare ca sa fi politist si sa fi condamnat penal cu hotarare definitiva si irevocabila? Mai exista vreun caz asemanator in tara asta? Cereti cazierul acestui individ si o sa vedeti. Si lista poate continua.....
  • AGENT SUB ACOPERIRE 23.03.2012 la ora 17:20 pm
    DACA RUGEANU AR VREA SA-SI PROCURE SI SA DETINA O ARMA NELETALA DECI REPET NELETALA!!!!!! NU AR PUTEA PENTRU CA ISE VA CERE CAZIERUL EL FIND CONDAMNAT PTR INFRACTIUNE CU VIOLENTA NU POATE PURTA SI DETINE O ASTFEL DE ARMA DAR IN SCHIBIMB POATE SA FIE POLITIST PUTAND AVEA ORICAND ACCES LA ARME LETALE!!!!!!!!!!!!!!!! ESTE INADMISIBIL CA ACEL JUDECATOR SA DEA O ASEMNEA SENTINTA SI SA-L REPUNA PE FUNCTIE PE RUGEANU!!!!!!!!!!!!! CREDETI CA NU-L TRIMITEA TUDOR PANA ACUM LA CURSURILE DE LA SADU?!!!! NU POATE PTR CA STIE CA LA DOSAR I SE VA CERE CAZIERUL!!!!!!!!!!! ACTUALMENTE RUGEANU ESTE POLITIST LOCAL CONDAMNAT PENAL DEFINITIV SI IREVOCABIL SI NE MAI ANTREBAM DE CE SE INTAMPLA ATATEA CAZURI DE CE SUNT IMPUSCATI OAMENI NEVINOVATI PRIN COAFURI SAU PRIN ALTE LOCURI SI CUM DE AJUNG ASEMENEA OAMENI IN POSESIA UNOR ARME LETALE!!! RASPUNSUL?!CU AJUTORUL UNOR JUDECATORI CA CEL CARE A ADMIS CA RUGEANU SA FIE REPUS PE FUNCTIE NECERANDUI CAZIERUL JUDICIAR,OAMENI CA TUDOR CARE ADMIT SI SUSTIN COMITEREA DE INFRACTIUNI EI INSUSI FIND AUTORII UNOR FAPTE PENALE!!!! UN LUCRU E CERT; OAMENI CA TUDOR ION,DRAICA CONSTANTIN,RUGEANU CLAUDIU SI TOTI CEI CARE LE SUSTIN SI ACCEPTA FAPTELE LOR NU AU CE CAUTA IN ASTFEL DE INSTITUTII ALE STATULUI!!!!!!!!!!!!
  • un cetatean 23.03.2012 la ora 17:36 pm
    Dl Daju va rugam daca se poate faceti un sait separat cu toate investigatiile jurnalistice facute de dvs cu tot ce tine de Politia Locala Tg Jiu ptr a putea fi trimise la toate ministerele de resort ptr a se lua masuri ca asa nu se mai poate.Trebuie sa afle urgent si cat mai repede posibil si domnii de la MAI,Ministerul Public,Ministerul Justitiei,CSM,ce se intampla aici in orasul nostru!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.