Șovăielnici
Șovăielnici
FotbalSport8 martie 2012

Așa cum era de așteptat, debutul pandurilor în sezonul de primăvară a fost unul departe de ceea ce echipa gorjeană a arătat în prima parte a campionatului.

Șovăielile din defensiva lui Grigoraș arătate în cantonamentele desfășurate în această iarnă în Antalya au fost puse în scenă și la Brașov, acolo unde Viera și Cardoso s-au întrecut în erori, fiecare având pe conștiință câte o reușită a ardelenilor.
Dacă Grigoraș poate muta responsabilitatea rezultatelor pe alți umeri atunci când vine vorba de randamentul atacanților, în ceea ce privește apărarea, aceasta este a sa. Încă din toamnă, atunci când plecarea lui Chiricheș nu devenise fapt, ci era doar anunțată, Grigoraș a spus că nu-i mai trebuie fundași, că se va descurca cu cei pe care îi are la dispoziție.
Acum, Grigoraș cere timp pentru ca noul cuplu de fundași centrali, Viera-Cardoso, să se sudeze, însă ce cât înseamnă acest „timp” și cât va costa el echipa rămâne de văzut. Cert este că, la Brașov, apărarea a pierdut meciul.
Deși îl consider pe Grigoraș un om cu capul pe umeri, vreme de o zi, două, până am aflat că și-a retras declarațiile făcute după meciul de la Brașov, am crezut că și acest om și-a pierdut simțul rațiunii. Luat de val, Grigoraș a atacat arbitrii pentru penaltiul acordat
brașovenilor, însă după ceva timp, când a văzut reluările antrenorul Pandurilor și-a cerut scuze dându-și seama în penibilul în care picase. E mare lucru să ai forța să o întorci, dar nu dând-o cotită, ci cu capul sus. Pentru asta, Grigoraș mai prinde un punct de la noi la capitolul respect.
Revenind la jocul arătat de gorjeni în primul meci, trebuie să remarcăm și prestația slabă, chiar foarte slabă, a căpitanului Pintilii, un jucător al cărui aport la mijlocul terenului este, se vede încă o dată, esențial în ceea ce dezvoltă în joc această echipă. Cu un Pintilii palid, Pandurii a fost nesigură în defensivă și tulbure în exprimarea ofensivă.
În concluzie, așteptând vremurile mai bune, în care apărarea se va suda și va funcționa așa cum își dorește antrenorul, singura cale de a obține ceva dintr-o partidă în această primăvară este aceea de a marca măcar cât adversarul, iar pentru victorii e nevoie de unul în plus. Până la noi modificări în jocul echipei, exprimarea acesteia în teren, transpusă pe tabelele de marcaj, ne face să credem că pariorii nu se vor înșela mizând pe cel puțin trei goluri marcate în meciurile Pandurilor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.