10 întrebări pentru Ciurel, ******** care vrea să îngroape Pandurii Târgu Jiu
10 întrebări pentru Ciurel, ******** care vrea să îngroape Pandurii Târgu Jiu
De cititFotbalInvestigatiiOpiniiUltra - Scurte5 mai 2015

1. Cum poate un ins urmărit penal de DNA să rămână la conducerea celei mai mari companii de stat din România, să nu fie demis și să nu se autosuspende, și să mai aibă și nesimțirea să elimine un președinte de club doar în baza unor suspiciuni de presă?

Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție sub acuzația oficială că ar fi prejudiciat Complexul Energetic Rovinari cu 840 miliarde lei vechi. De frică să nu-l toarne și pe el la DNA, premierul Victor Ponta nu-i retrage susținerea, lăsându-l să conducă pe mai departe cea mai mare companie de stat din România, cu 19.000 de salariați în subordine. Lipsindu-i cu desăvârșire bunul simț. Ciurel nu se autosuspendă din funcție.
În schimb, Ciurel semnează pentru suspendarea din funcție a președintelui Eugen Pîrvulescu, bazându-se doar pe niște speculații de presă care vorbesc de un aranjament la meciul dintre Pandurii și Universitatea Cluj. Așadar, niște relatări jurnalistice pot genera suspendarea unui președinte de club, dar un comunicat DNA prin care i se impută unui șef de companie de stat un prejudiciu de 840 miliarde lei vechi nu are niciun efect!

2. Cum să anunți că nu mai finanțezi o echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării?

Pandurii Târgu Jiu traversează momente de cumpănă. În primul rând, la sfârșitul acestui sezon echipa se va muta forțat din Târgu Jiu, pentru modernizarea stadionului. Asta va genera o criză identitară, mutații uriașe, inclusiv la nivelul finanțatorilor. Dacă echipa va juca la Vâlcea sau la Severin, va fi cel puțin nenatural ca Primăria Târgu Jiu să mai bage mâna în buzunar la fel ca până acum, pentru susținerea echipei. Boșii din primărie, care și-au auto-închiriat toate spațiile comerciale din patrimoniu pe doi lei și pe ochi frumoși, n-au avut grijă să compenseze mutarea echipei măcar prin înființarea unui club și a unui magazin oficial, ca lumea albă, în care jucătorii și antrenorii să se poată întâlni la Târgu Jiu cu suporterii în anii, nu puțini, în care se va moderniza stadionul.
În al doilea rând, echipa trăiește cu amenințarea retrogradării.  Dacă va ajunge în divizia secundă, echipa va deveni total dezinteresantă pentru toată lumea, mai cu seamă că se va muta într-un alt județ. De la lipsa de interes până la desființare sau schimbarea denumirii – vezi cazul Astra Giurgiu, fostă Astra Ploiești – e doar un pas, mic de tot.
Pentru un manager falimentar ca Ciurel, să scape de finanțarea unui sport pe care nu-l înțelege și nu-l gustă, după cum singur recunoaște, ar fi mană cerească. Întâi, CEO a anunțat că nu va mai finanța Pandurii. Adică o lovitură crâncenă, în moalele capului, pentru niște jucători aflați în plină luptă de evitare a retrogradării. Căci apare natural întrebarea: ”de ce să ne mai omorâm cu firea, din moment ce nu vom mai avea finanțare?”
eugen pirvulescu

3. Cum să-l suspenzi pe Pîrvulescu imediat după fabuloasa victorie cu Dinamo?

Deși a preluat echipa în iarnă din poziția de retrogradată certă, Pîrvulescu a condus-o spre salvare. Când totul mergea ca pe roate, a reapărut în viața clubului Ciurel, care l-a suspendat pe Pîrvulescu după extraordinara victorie a pandurilor împotriva celor de la Dinamo. Această decizie a bulversat jucătorii, dovadă înfrângerea imediată din meciul cu Chiajna.

4. De ce o echipă deja bulversată de venirea anchetatorilor de la FRF trebuia zăpăcită și cu o a doua comisie de cercetare, numită de Ciurel?

În săptămâna premergătoare meciului crucial cu F.C. Brașov, contracandidată directă în salvarea de la retrogradare, Ciurel a considerat că nu sunt îndeajuns de bulversați jucătorii, de iminenta descindere a anchetatorilor din cadrul FRF, chemați de același Ciurel să cerceteze ”blatul” cu Universitatea Cluj. Această cercetare presupune audierea tuturor jucătorilor. Exact ce lipsea înainte de meciul cu Brașovul. Și, cum lui Ciurel i s-a părut prea puțin, a luat o nouă decizie cretină: a cerut o cercetare paralelă, făcută de încă o comisie numită de el. Deci numărul audierilor s-a dublat! Atmosfera de penitenciar din sânul echipei este cât se poate de evidentă. Iar pentru ca cercetarea să fie ”obiectivă” și ”imparțială”, Ciurel l-a inclus printre anchetatori și pe Dorin Ioana, un ins aflat în conflict deschis cu cel cercetat.

5. Cum să umpli de rahat imaginea unei echipe de care fug toți sponsorii?

După ce Ciurel a acceptat ca departamentul de marketing de la Pandurii să fie condus de o fufă care n-a fost în stare să aducă contracte publiucitare nici pentru un ziar, echipa a rămas, cât se poate de previzibil, fără sponsor principal odată cu dezertarea celor de la SUCCES.
Prin urmare, ce companie privată va accepta să-și destructureze imaginea punându-și sigla pe tricourile unei echipe acuzate de blat chiar de finanțatorii ei?
Mai degrabă s-ar băga sponsor la o echipă de penitenciar, decât la una de hoți liberi …

6. Există blat fără participarea jucătorilor?

Deși în istoria nescrisă a blaturilor nu s-a pomenit până acum de niciun aranjament în care să nu fi fost implicați și jucători, Ciurel aruncă vina exclusiv asupra lui Eugen Pîrvulescu, brevetând imposibilul: blatul fără jucători.

7. Dacă Pîrvulescu era membru PSD, îl mai suspenda Ciurel?

Firește că da. Vezi cazul Andrei Maioreanu, îndepărtat de Ciurel de la echipa de handbal, doar pentru că e diferit. Adică nu raționează, nu se exprimă, nu acționează și nu se uită bovin.

8. Cât de mult urăște Ciurel echipa Pandurii din moment ce declară, răspicat, că ”suntem candidați siguri la retrogradare!”?

La fel de mult ca pe o parte din angajații CEO, pe care-i acuză că sunt bețivi, leneși, puturoși ș.a.m.d.

9. Până unde poate degenera lipsa de bărbăție și de fair – play?

Până la punctul în care intransigentul manager Ciurel, mustind de bărbăție, i-a trimis prin curier lui Pîrvulescu decizia de suspendare din funcție, neavând curajul să-l convoace pentru a-și exprima un punct de vedere direct asupra acuzațiilor de blat.

10. Se puteau salva Pandurii de la retrogradare fără aranjamente?

În iarnă, Pîrvulescu a găsit Pandurii în stadiul de jucărie stricată, pe punctul de a deveni deșeu.
În scurt timp, atmosfera la echipă s-a îmbunătățit și au început să se lege rezultatele pozitive. Pentru toată lumea a fost evidentă o anumită înlănțuire logică de rezultate, totuși, neașteptate. Ce a câștigat neasteptat a cedat la fel de neașteptat, după un scenariu destul de previzibil, bazat pe legăturile subterane din lumea fotbalului autohton. În majoritatea campionatelor din Europa se întâmplă astfel de înțelegeri, spre final de retur. Dar niciunde în lume finanțatorii echipei nu-și demolează investiția acuzându-și angajații de non-combat. Se întâmplă, însă, la Târgu Jiu. Dacă Pîrvulescu a trucat unul sau mai multe meciuri, a făcut-o pentru a salva echipa și, implicit, investițiile financiare făcute în Pandurii. Dacă Ciurel a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu 840 miliarde lei vechi, așa cum spune Direcția Națională Anticorupție, a făcut-o pentru sine și pentru alții.
calinoiu david carciumaru
Note:
1. Nimic despre Călinoiu, Cârciumaru și David, ceilalți membri ai Adunării Generale a Acționarilor de la Pandurii.
Primii doi sunt cât se poate de iresponsabili, iar ultimului i se rupe, maxim.
Deciziile sunt luate de Ciurel, fără nicio împotrivire a celor trei.
2. În titlu, în loc de ********, puteți completa cu ce credeți de cuviință fiecare.

2 COMENTARII
  • gabi 05.05.2015 la ora 23:50 pm
    Ciurel,acest `cangur`parasutat la CEO, este unealta PSD Gorj...El simpatizeaza baschetult(niciodata fotbalul) ...Imi aduc aminte ca eu eram in anul 1 la LTV si el in anul 4...pai,el la sport avea niste chiloti negrii si baga la cos...si baga... nu le avea cu fotbalul, ca ala e ptr saraci....Pai daca n-am avea fotbal dupa Ciurel toti banii ar merge la baschet(jos palaria Energia)..".Daca fotbal nu e ...atunci baschet sa fie``...a zis managerul...
  • gorjanul 06.05.2015 la ora 22:02 pm
    La obiect articolul . Ce poti sa mai spui despre prostanacul asta de ,, menajer privat ,,,,, de rahat ? Pe langa Condescu menajerul asta e pigmeu .Eu sunt de 15 ani PSD ist dar mai prosti ca gogomanii astia care conduc Gorjul nu poti gasi . Cum apare cate un PSDist mai rasarit cum ii dau colegii la,,,,gioale . Incet, incet icep sa cred ca au dreptate basistii , fara Mantog si Condescu se duce drac' de rapa CEO si Pandurii . Cu toate hotiile lor cel putin astia stiau sa conduca , erau buni organizatori .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.