12 întrebări pentru primarul Marcel Romanescu, cu tot respectu'
12 întrebări pentru primarul Marcel Romanescu, cu tot respectu'
De cititInterviuri28 iunie 2017

Azi va fi instalat oficial, ca primar al Târgu Jiului, domnul  Marcel Romanescu, președintele PNL Târgu Jiu, cadru didactic la universitatea de stat din municipiu, în cadrul unei ceremonii cel mai probabil dezgustătoare, cu răcăneii de la toate partidele politice țopăind servil în jurul noului far călăuzitor.
Pentru că e posibil să aleg să mă scutesc de la a mă autocontamina cu așa ceva, o să scriu în continuare întrebările pe care i le adresez public noului primar, la învestire, întrebări la care firește că aștept răspuns, răbădător, calm și respectuos, așa cum v-am obișnuit. 🙂
Așadar, domnule primar, iată întrebările mele, ”de etapă”, pentru dvs.:
1.V-ați dorit să ajungeți primar?
2.Ce ați făcut, concret, pentru asta?
3.Întrucât nimeni n-a înțeles care a fost proiectul dvs. de oraș, în ipoteza că aveți, totuși, așa ceva, ce vreți să faceți, ca primar, în Târgu Jiu? Care sunt punctele de forță ale proiectului dvs. de oraș?
4.Din moment ce noi toți, și chiar și dvs., știm că ați fost inexistent ca și consilier local, cum reușiți să vă motivați, la nivel de limbaj intern, dvs. pe dvs., și să vă autopersuadați că veți putea exista ca primar? Dacă în calitate de consilier nu ați fost luat în calcul de echipa PSD din Primăria Târgu Jiu, de ce credeți că se va schimba asta și, mai ales, ce veți face ca să schimbați asta?
5.Ați anunțat deja – indirect, ca orice bărbat politic – că nu veți cere audit la Primărie și că nu veți schimba aproape pe nimeni din echipa senatorului Cârciumaru.  În aceste condiții, vă asumați public ca peste un an, peste doi ani și oricând de acum înainte, să nu dați vina pe ”greaua moștenire” și pe faptul că v-au făcut alții echipa din Primărie?
6.În cât timp credeți că veți reuși să transparentizați activitatea Primăriei și a Consiliului Local, în conformitate cu prevederile legale în materie? În cât timp societatea civilă din Târgu Jiu va putea avea acces în timp real la proiectele de hotărâre, care în ultimii ani s-au dezbătut și s-au votat aproape în secret?
7.În cât timp veți face public proiectul de iluminare a Parcului Coloanei Infinite și în cât timp veți remedia BEZNA din acel parc?
8.În luna septembrie se depune al doilea dosar de candidatură a Ansamblului Brâncuși, pentru Lista UNESCO, în condițiile în care în 2014 am primit un verdict catastrofal, în urma evalutării UNESCO, și în condițiile în care Calea Eroilor arată azi mai jalnic ca în 2014. Puteți înțelege, ca primar, urgența stopării acestei candidaturi, care ar genera o nouă declasare a capodoperelor brâncușiene, la nivel mondial?
9.Sunteți un manager totalitar sau democratic? De ce votați proiecte de hotărâre inepte, fără să le citiți, măcar, fără să vă informați în prealabil nici măcar de pe google? Exemplu: proiectul de hotărâre prin care ați încredințat imaginea Coloanei Infinite unei firme cercetate de DNA, specializată în plasarea de forță de muncă.
10.Ca salariat al Universității ”Constantin Brâncuși”, credeți că odată cu instalarea dvs. ca primar, această ”universitate” poate începe să se implice în vreun fel în viața acestui oraș și să depășească nivelul de asociație a retarzilor anonimi, dar cu spume la gură (îl știți pe Adrian Gorun, da?), cu care ne-a obișnuit, prin absența desăvârșită de până acum?
11.Credeți că veți fi mai cunoscut ca primar decât ați reușit să vă faceți cunoscut ca profesor universitar? Apreciați că existați în lumea academică, dincolo de Drăguțești, Iezureni, Drăgoeni și Bârsești?
12.Ca președinte al PNL Târgu Jiu nu ați încurajat nicio clipă meritocrația, din moment ce o ilustră necunoscută, Daniela Vulpe, inexistentă public, a ajuns prim-vicepreședinte al organizației pe care o conduceți. Aceleași criterii de promovare le veți folosi și în Primărie?
Domnule primar,
Cei peste 12.000 de oameni care v-au votat așteaptă să fiți primarul Târgu Jiului, nu primarul celor care batjocoresc și golesc de identitate acest oraș. Cu sinceritate și în deplină concordanță cu interesul meu direct de a avea un primar bun pentru orașul pe care-l iubesc și din care nu vreau să plec, vă urez să nu-i uitați nici pe ăia peste 12.000, nici pe ceilalți, și să fiți primar, pentru Târgu Jiu.
Încă ceva… Un primar ar răspunde, în cel mai scurt timp, punctual, la fiecare dintre întrebările de mai sus. Un mort pe care-l scot rudele la geam, când vine poștașul cu pensia, nu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.