S.R.I., vârf de lance în cyber-intelligence
S.R.I., vârf de lance în cyber-intelligence
Ultra - Scurte11 iunie 2014

Serviciul Român de Informații a organizat, recent, la Prefectura Gorj, prezentarea cu tema „Ameninţarea cibernetică-prioritate a securităţii naţionale a României”.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiilor locale şi ai unor instituţii publice şi private, deţinătoare de infrastructuri critice cibernetice de interes naţional.
Prezentarea s-a desfăşurat în contextul evoluţiei rapide a riscurilor şi ameninţărilor circumscrise domeniului securităţii cibernetice, precum şi al trendului ascendent al agresiunilor cibernetice iniţiate, la nivel naţional, de diverşi actori autohtoni sau internaţionali. Serviciul Român de Informaţii a fost desemnat de către CSAT autoritate naţională în domeniul cyber-intellingence, încredinţându-i-se misiunea de a preveni şi combate agresiunile în domeniul cibernetic la adresa infrastructurilor cibernetice de interes naţional.
Reprezentanţii SRI au prezentat aspecte de ordin legislativ, privind desemnarea SRI ca autoritate naţională în domeniul cyber-intelligence și înfiinţarea la nivelul SRI a Centrului Cyberint.
Cu același prilej, au fost rulate documentare foto/video, prezentări power-point referitoare la securitatea cibernetică a infrastructurilor critice cibernetice, mijloace şi modalităţi de comitere a unor acţiuni circumscrise agresiunilor cibernetice, precum şi la prevenirea sau contracararea evenimentelor din această categorie.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.