A fi sau a nu fi… în play-off
A fi sau a nu fi… în play-off
Alte sporturiSport29 martie 2012

Întrebarea făcută celebră de marele Shakespeare pare să fie cât se poate de potrivită situației în care se află echipa de baschet Energia Rovinari, echipă care mai are de disputat două meciuri din sezonul regulat după care urmează sau nu, după caz, play-off-ul, căci de play-out i-a scutit o federație care hotărăște azi ce va fi mâine.
Mai întâi, Energia a făcut un pas important spre play-off învingând Timișoara, echipă care are mari șanse de a termina sezonul regulat pe primul loc, iar apoi, chiar și pierzând partidele cu Piteștiul și Oradea, a urcat pe locul 8 în clasamentul Diviziei A, având cu două runde înainte de finalul sezonului regulat un punct avans față de cele două contracandidate, CSU Atlassib Sibiu și BCMU Pitești. Interesant este faptul că Energia putea să tranșeze această luptă în trei pentru un loc în play-off în favoarea sa în două rânduri, însă greșeli importante pe finalul jocurilor de casă cu Piteștiul și în deplasare cu Oradea au făcut ca deznodământul să se amâne pentru ultimele etape.
Cronologic, Energia putea să fie deja în play-off dacă ar fi pierdut la doar trei puncte meciul de acasă cu Piteștiul, având în vedere că în tur, la Pitești, Energia câștigase la patru puncte. La scorul de 81-84, numai bun de calificare, când mai erau 18 secunde de joc pe posesia Energiei, nimeni nu s-a gândit să mențină posesia până la final, eventual să se forțeze o aruncare pe ultima secundă. Urmarea? Energia a pierdut posesia și meciul cu 81-86, amânând verdictul în privința calificării în play-off.

Episodul doi s-a derulat în Sala Toni Alexe din Oradea, când Energia a revenit puternic pe final și, chiar dacă a fost condusă și la 15 puncte de echipa gazdă, a avut șansa de a duce meciul în prelungiri sau chiar de a câștiga meciul în timpul regulamentar. Concret, la 77-74 pentru gazde, Stefan Nikolic a avut două aruncări libere cu cinci secunde înainte de final. În mod normal, după marcarea primei aruncări ar fi urmat ratarea intenționată a celei de-a doua pentru a da șanse echipei sale pentru o recuperare ofensivă și două puncte ce ar fi adus egalarea, numai că, mingea aruncată de Nikolic în panou, a intrat prin inel și scorul a devenit 77-76 cu posesie a gazdelor pentru 5 secunde. Chiar și cu această ratare a ratării, nu era totul pierdut, un fault rapid putând trimite gazdele la linia de fault acolo unde ar fi putut interveni și ratări pozitive Energiei, dar nici asta nu s-a întâmplat pentru că jucătorii lui Slobodan Nikolic n-au fost în stare să faulteze suficient de clar pentru ca arbitrii să acorde liberele. Oradea a marcat, a câștigat, iar Energia își leagă acum speranțele de a juca în play-off de meciul de acasă cu BC Mureș Târgu Mureș sau de eventuali pași greșiți ai echipelor din Pitești și Sibiu.
Înaintea meciului cu BC Mureș, o întrebare își caută răspunsul. Își dorește conducerea clubului cu adevărat o calificare în play-off? Situația echipei nu este deloc una roz, jucătorii au început să devină ușor irascibili din cauza întârzierilor salariale, ba chiar s-a vorbit de posibilitatea ca unii dintre ei să refuze să mai intre pe teren. În plus, gurile rele spun că și unii dintre jucători, sătui de aceste amânări în ceea ce privește salariile, n-ar mai dori să o lungească prea mult la Târgu Jiu, o parte dintre ei având deja oferte de la alte echipe la care ar urma să plece imediat dacă echipa nu ar accede în play-off.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.