A început! Luptă pe viață și pe moarte pentru curul lui ”Mesia” – Romanescu
A început! Luptă pe viață și pe moarte pentru curul lui ”Mesia” – Romanescu
De cititOpiniiUltra - Scurte14 iunie 2017


De regulă, după orice campanie electorală dispar ceața, minciunile , intoxicările și manipulările. La noi nu. La capătul celei mai anoste campanii din toate timpurile, cu candidați șterși, care-au fugit unul de altul, și care nici acum n-au măcar o schiță de proiect pentru Târgu Jiu, a început o tornadă cu minciuni, intoxicări și manipulări. În zilele următoare le voi diseca pe toate, în ordinea stridenței lor.
Din nevoia presei pupincuriste de a se poziționa în pole-position la startul cursei pe viață și pe moarte către curul lui Romanescu, ca să prindă cât mai multe contracte pe bani publici, a început de duminică seara campania de omagiere a noului primar, de gonflare a lui și de transformare într-un personaj mesianic.
Am auzit inclusiv oameni politici respectați spunând că Romanescu nu poate ieși pe stradă fiindcă – l asaltează babele și-i pupă mâinile și picioarele. Scorul uriaș scos de Romanescu e pus de toți acești lingăi fără creier exclusiv pe seama lui, în condițiile în care noul primar are o contribuție mult mai mică la victoria de duminică.
În afară de faptul că a umblat din ușă-n ușă, lucru lăudabil de altfel, în sarcina lui Romanescu se mai poate reține doar meritul că s-a izolat de gunoaiele din PNL, care au ieșit extrem de odihnite duminică seara, pe străzile din Târgu Jiu, ca să-și asume victoria. În rest, nimeni din Târgu Jiu n-a înțeles ce vrea să facă Romanescu, fiindcă n-a avut și n-a comunicat un proiect de oraș. Romanescu n-a taxat multiplele derapaje ale lui BEZNĂ, fiind oarecum paralel cu ceea ce se discuta/întâmpla în spațiul public și, mai ales, în online. Mă uitam duminică pe pagina lui oficială de politician și observam cu stupoare că ultima postare era din 8 iunie.
Tot ce n-a făcut Romanescu în campanie a fost suplinit de o echipă de VOLUNTARI care, fără să aibă vreun fel de dialog cu el, a generat în online un val uriaș, similar cu acela care a dus la victoria lui Iohannis în 2014, împotriva lui Ponta. Mă bucur că oamenii au înțeles cel mai important lucru: să nu-și strice voturile pe Caragea și  pe ceilalți. Căci acesta a fost marele pericol, ca BEZNĂ să câștige ca urmare a disipării voturilor.

Eu, personal, nu l-am susținut pe Romanescu, ci am susținut singurul candidat care îl putea învinge pe BEZNĂ, dacă ar fi catalizat majoritatea voturilor non-PSD, ceea ce s-a și întâmplat! Am fost tot timpul convins, și am spus-o răspicat, că Romanescu va fi un primar infinit mai bun decât BEZNĂ. Cu toate acestea, pentru mine, personal, inclusiv prin ceea ce comunică public acum, în post-campanie, Romanescu – LUAT SEPARAT – rămâne un ins neconvingător.
De asemenea, un aport covârșitor la victoria lui Romanescu l-au avut TV SUD, GORJ TV și TELE 3, care, din varii motive, nu s-au mai predat PSD-ului, în această campanie, și au ales să vorbească despre realitate și despre adevăr.
Nu în ultimul rând, divizia ultra-specială auto-intitulată ”SABOTORII GORJULUI” și alcătuită dintr-un singur om, voluntar și el, a reușit să aducă panica în rândurile gunoaielor din PSD.
Mare parte dintre aceste ”ajutoare” care l-au scos primar pe Romanescu au trecut deja în opoziție și-l așteaptă să dea semne că poate fi și că este primarul de care Târgu Jiul are nevoie ACUM.
Eu cred că Romanescu e neschimbat, e … Romanescu și că trebuie ajutat în perioada următoare de toți oamenii de bună credință din Târgu Jiu. În primul rând, nu trebuie să lăsăm mafia PSD să-l naturalizeze, mai mult sau mai puțin voalat. Iohannis s-a dus repede în cap, dar iată că l-a invitat Trump la Casa Albă. Diferența e că pe Romanescu n-are cine să-l invite, și-ar fi păcat ca Târgu Jiul să rateze șansa aceasta istorică de ieșire din BEZNĂ.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.