A picat Vasluiul, se pregătește Oțelul?
A picat Vasluiul, se pregătește Oțelul?
Fotbal17 august 2012

Vreme de șapte sezoane, terenul din Vaslui a fost unul interzis Pandurilor, echipa gorjeană pierzând de fiecare dată în fața trupei lui Adrian Porumboiu, însă acum au făcut un prima pas reușind o remiză care le dă speranța că etapa viitoare vor trece peste un alt complex dezvoltat în ultimul timp, cel din fața Oțelului.
Aproape de fiecare dată la limită, cu autogoluri, cu goluri venite pe final de joc, cu ajutor din partea arbitrilor sau din neputință, Pandurii a amânat mai bine de șapte ani primul punct scos din fieful Vasluiului lui Adrian Porumboiu. Nici avântul ofensiv adus în ultima vreme de Grigoraș la Pandurii n-a putut ajuta echipa gorjeană în demersul său de a face ceva împotriva echipei moldave. Ba mai mult, vasluienii începuseră să se impună, e drept cu mult noroc, și la Târgu Jiu. Grigoraș a schimbat însă tactica, nu s-a mai aruncat în atac, i-a surprins pe moldoveni cu un joc mult mai așezat, care i-a incomodat vădit pe vasluieni, iar rezultatul a fost unul care i-a mulțumit pe panduri, un 0-0 fără prea mari emoții, un 0-0 făcut și contra unui arbitru care n-a văzut un penalti pentru Pandurii văzut și recunoscut până și de Porumboiu.

Premieră și pentru Grig

Complexul vasluian nu a fost unul doar pentru Pandurii, și antrenorul Petre Grigoraș având o perioadă extrem de lungă în care n-a reușit, nici ca jucător și nici ca antrenor, să câștige ceva pe acest teren: „Eu ca şi antrenor nu reuşisem niciodată să iau punct sau puncte aici. Acum am reuşit, sunt mulţumit şi îi felicit pe băieţi. Chiar dacă nu am făcut un joc spectaculos, sunt foarte mulţumit de rezultat, pe un asemenea teren. Nu e puţin un 0-0 la Vaslui. Au jucători foarte valoroşi, Stanciu, Sînmărtean care ne-au pus probleme mari şi dacă le lăsam spaţii ar fi fost dezastru. Aşa i-am blocat destul de bine, nu şi-au creat multe situaţii de a marca. Nici noi nu am avut şi cred că e un rezultat echitabil şi meritat. E bine că ne-a ieşit rezultat. Se putea si mai bine dacă Ibeh reuşea să marcăm în ultimul minut. Trebuie să ne mulţumim cu rezultatul acesta”, spune Grigoraș după rezultatul care i-a păstrat echipa pe primul loc în clasamentul Ligii 1 și după etapa a patra.

Vine Oțelul

Cucerirea redutei vasluiene îi face pe panduri să privească optimiști spre întâlnirea cu Oțelul Galați. Oțelul n-a lăsat în ultima vreme puncte trupei fostului său antrenor, lucru pe care Grigoraș vrea să-l schimbe acum: „Ne gândim la meciul următor cu Oţelul Galaţi, fosta campioană. Să vedem dacă reuşim cele trei puncte pentru că nici cu Galaţi nu am reuşit mare lucru în ultimul timp. Ne-a bătut pe unde ne-a prins. Să sperăm că vom face o surpriză plăcută şi luni să fim pregătiţi din punct de vedere fizic, în primul rând, după drumul greu de la Vaslui”, a declarat antrenorul Pandurilor înaintea noii bătălii pe care gorjenii o au de dat în Liga 1 în speranța că-și vor apăra poziția de lider deținută.

Nilă, refuzat de gorjeni

Fostul jucător al Universității Craiova, actualul atacant al Stelei, Mihai Costea, nu are loc la Pandurii, aceasta fiind concluzia lui Petre Grigoraș, care recunoaște că acest jucător a fost propus gorjenilor: „Este adevărat că mi s-a propus ca Mihai Costea să vină la Pandurii. Pe mine m-a sunat Eugen Pârvulescu să-mi spună, dar am refuzat oferta venită din partea unei persoane de contact. Nu m-a interesat deloc salariul lui Costea, în primul rând nu am acceptat pentru că el nu mai jucase de mult timp, iar în plus nu făcea parte din tiparul meu de jucător la echipa Pandurii… Ca să nu mai vorbesc că am deja un lot complet la dispoziţie, iar pe mine mă interesează mai puţin împrumuturile. Bine, l-am acceptat pe Răduţ, însă pe acesta chiar mi l-am dorit, ceea ce nu este acum, cazul lui Costea. Eu le recunosc valoarea celor doi frați Costea , sunt talentaţi, dar nu cred că şi-ar fi găsit locul la Pandurii”.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.