A trecut CSM-ul, vine Reșița!
A trecut CSM-ul, vine Reșița!
Alte sporturiSport23 noiembrie 2012

Trupa lui Andrieș a trecut cu pieptul sus peste valul numit CSM București, victoria în deplasare fiind una care a dat aripi Energiei, aripi care să o poarte spre un nou succes, acasă cu CS Caraș Severin.

Duelul dintre CSM București și Energia părea unul dezechilibrat, cu echipa gorjeană în postura de victimă sigură, numai că pe teren lucrurile nu au stat deloc așa, iar principala armă a băieților lui Liviu Andrieș a fost apărarea. Cu o defensivă arțăgoasă, dispusă la efort și capabilă să acopere vechile probleme ale atacului, Energia a reușit să dea o palmă fostului antrenor, Vasile Stângă, care, probabil, nu se aștepta la o replică atât de viguroasă. Evident supărat după înfrângere, fostul antrenor al gorjenilor și fost selecționer al României, Vasile Stângă a găsit puterea de a-i felicita pe învingători: „Echipa a prins o zi proastă, cei de la Târgu Jiu au venit cu o ambiţie ieşită din comun. Bravo lor, a fost o victorie meritată, am ratat foarte mult, aici s-a făcut diferenţa, iar ratând foarte mult nu poţi obţine victoria. Încă o dată îi felicit pe cei de la Târgu Jiu, sperăm să ne luam revanşa în retur”, a explicat antrenorul CSM-ului succesul gorjean.

Victorie cu sufletul

În mod cert, Energia pornea cu handicapul unui lot subțire și a unui plus de valoare în dreptul adversarului, care în vară și-a permis să aducă jucători pe bandă rulantă, chiar și dintr-un campionat extrem de puternic precum cel al Spaniei. În aceste condiții, lui Andrieș nu-i rămânea decât să apeleze la psihicul jucătorilor, la motivarea acestora, care a răsturnat raportul puterii. „A fost o victorie foarte muncită, atât fizic cât și cu sufletul, o victorie pe care o așteptam de la începutul campionatului, o victorie care ne dă moral, ne dă perspective, o victorie ce are o importanță foarte mare pentru ceea ce urmează. Remarc întreaga echipă. În apărare am fost extraordinari. Am jucat exact ceea ce vroiam eu, apărare agresivă, ambiție. Diferența a făcut-o apărarea și atitudinea băieților. Rok Jelovcan a făcut un meci extraordinar, mult peste ce a arătat până acum. Și Rădulescu a apărat două lovituri de la șapte metri. Suntem „nașii” celor de la CSM după ce și anul trecut i-am bătut de două ori”, a declarat Liviu Andrieș.

Victoria care obligă

Dacă înaintea meciurilor cu HCM Constanța, pierdut, însă după o repriză secundă foarte bună făcută de băieții lui Andrieș, și cu CSM București, atmosfera din sânul echipei părea una mai degrabă resemnată, Energia trecând printr-un moment dificil, cu un singur succes în șase partide, acum lucrurile s-au schimbat și viitorul este privit cu mai multă încredere. „Ne dau aripi aceste puncte. Suntem obligați, după victoria de la București, să obținem victoria și cu CS Caraș Severin. Să acumulăm puncte, să urcăm în clasament. Ar fi păcat de munca pe care am făcut-o acum. Nu ne interesează în ce formă e CS Caraș Severin, ci cum suntem noi. E tot la același nivel cu CSM, ei au făcut egal”, a mai declarat Andrieș.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.