Specialiştii CJAS Gorj au mai curmat o viaţă, la 41 de ani
Specialiştii CJAS Gorj au mai curmat o viaţă, la 41 de ani
Investigatii18 februarie 2010

În  cadrul campaniei sociale „Cancerul nu ucide, statul român, da!”, Radio Târgu Jiu şi Ziarul online de investigaţii GorjNEWS.ro vă prezintă un nou caz cutremurător. O femeie din comuna Runcu a decedat la vârsta de 41 de ani, din cauza neglijenţei medicilor gorjeni şi a refuzului CJAS Gorj de a-i elibera Formularul E112, care i-ar fi permis să beneficieze de tratament în timp util la o clinică din afara ţării. Deşi familia victimei a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în decembrie 2008,  dosarul respectiv este muşamalizat şi plimbat de la Parchet la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, şi invers, de un an şi două luni.

În luna octombrie 2007, Marina Ianc a fost diagnosticată de medicii gorjeni cu hernie de disc. Ulterior, specialiştii de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj Napoca identifică faptul că avea cancer la şold, neoperabil în România, şi obţin imediat acceptul unui Centru Medical din Budapesta pentru a transfera pacienta în vederea unei intervenţii chirurgicale ce trebuia efectuată urgent.

Întrucât nu dispunea de cei 36000 de euro, contravaloarea operaţiei, familia pacientei s-a adresat CJAS Gorj.
Cumnatul femeii decedate, Cristi Florea, relatează experienţa avută cu reprezentanţii CJAS Gorj, care i-a fost fatală Marinei Ianc.

Asculta mai multe audio Diverse
Sora victimei, Georgiana Florea, îşi aminteşte că, printre altele, specialiştii CJAS Gorj au motivat că nu eliberează Formularul E112 întrucât în scrisoarea medicală nişte medici făcuseră greşeli de ortografie.

Asculta mai multe audio Diverse
Marina Ianc a fost operată, dar prea târziu, după ce familia a reuşit să împrumute cei 36000 de euro, contravaloarea intervenţiei chirurgicale.

Asculta mai multe audio Diverse
În ediţiile viitoare vom relata cum muşamalizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi Inspectoratul Judeţean  de Poliţie Gorj acest caz.

1 COMENTARII
  • simona 18.02.2010 la ora 9:45 am
    Mi ar place sa se faca public lista cu acei oameni din Tg jiu care au beneficiat de Formularul E 112.Sint convinsa ca acestia sint fie din "mai marii orasului",carora nu le lipsesc banii,fie familiari de ai lor.Asa e in Romania:ai bani,ai parte; in caz contrar te lupti cu statul pentru drepturi legale.Pacat de acea femeie,caci s a dus asa tinara si si mai mare pacat pentru familia ei caci a ramas si cu durere si cu datorii.Dar ce?Parca i intereseaza pe Surupaceanu sau pe Ponta sau pe Morega?Lor sa le fie bine....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.