Adrian Gorun a plagiat un profesor emerit de la Sorbonna
Adrian Gorun a plagiat un profesor emerit de la Sorbonna
Investigatii29 iunie 2012

Cum se scriu 9 cărți într-un an

Senatul UCB a acordat șefului său, Dl. Adrian Gorun, două granturi interne, însumând aproape două miliarde (bani publici!). Rezultatul, un plagiat penibil: volumul ”Comunități rurale din Gorj. Repere monografice și identitare”, publicat, probabil, gratis la Editura ”Academica Brâncuși”. Printre referenții științifici ai volumului, Cornelia Tomescu – Dumitrescu, decan al Facultății de Administrație Publică, iar printre contributori, Monica Bîcă, decan la Facultatea de Sport. D-na Bîcă este, ca de obicei, excesiv de simpatică: auzind că avem dovezi că e plagiatoare și încercând să scape de consecințe, de cca. 10 zile, hăituiește un mort pentru a-i cumpăra drepturile de autor. Nu ar fi mai simplu ca amândouă doamnele și penibilul șef al Senatului, care a garantat pentru competențele celor două, să-și dea demisia?
În cele ce urmează, vom dovedi încă un plagiat grețos, descoperit în una din cele 9 cărți scrise de numitul Adrian Gorun în 2010, înainte să devină coordonator de doctorat la Universitatea din Craiova.

Coordonatorul de plagiate Gorun

De curând am demonstrat public faptul că Adrian Gorun, actual secretar general adjunct la MAE, este plagiator. Domnia – sa, ambițios ca orice învățăcel care … încă învață, a găsit, ca de obicei, alți vinovați pentru impostura marcă înregistrată, susținută financiar din bugetul UCB cu aproape 2 miliarde.
Sursele noastre foarte științifice din Rectoratul UCB ne-au confirmat că toți cei care au contribuit la volumul – plagiat, coordonat de A. Gorun, au fost forțați să semneze declarații pe proprie răspundere, ante-datate, prin care își asumă responsabilitatea, în caz că textele scrise de fiecare dintre ei ar fi demascate a fi plagiat. Este vorba de niște bieți masteranzi, două-trei decane, un fiu, o purtătoarea de cuvânt … Dincolo de faptul că aceste declarații datate fals nu-l exonerează pe coordonatorul volumului de responsabilitatea plagiatului, este fascinant să redescoperim bărbăția marelui dascăl, fost rector, dispus oricând să se ascundă după fustele decanelor, sau în spatele unor studenți-masteranzi.
Inevitabil, imediat cum aceste declarații pe proprie răspundere vor fi făcute publice, vom cere oficial exmatricularea studenților și desfacerea contractelor de muncă ale cadrelor didactice care se autoacuză de plagiat pentru a-și salva ”mentorul”.

Pentru Gorun, direcția Congo!

Indiferent de răspuns, acest domn ar trebui să aibă un pic de rușine și să dispară complet din UCB. Printre altele, ”marele educator” Adrian Gorun are datoria de a-și învăța studenții demnitatea, onestitatea, curajul responsabilității (toate formând un platonic thymos necesar oricărui absolvent de universitate). În schimb, îi învață cum să se salveze laș, forțându-i pe alții să intre cu capul în laț pentru asta.
În acest moment, acest personaj nu este expirat doar ca cercetător științific, ci și ca dascăl. După ce, întru parvenire, a luptat ”șold la șold” cu Marga și alți politruci megalothymoici ai fostului PCR, îl sfătuiesc – recunosc – cu greață, pe fostul rector al universității de stat din Tg-Jiu (universitate pe care a adus-o aproape în pragul falimentului), să negocieze urgent cu ministrul de Externe un post într-o țară ”francofonă”. Consider că i s-ar potrivi La République Congolaise. Între timp, solicit public URGENTA DEMISIE ÎN BLOC a conducerii UCB, conducere ce îngroapă, zi de zi, această universitate, prin incompetență, iresponsabilitate și impostură.

Gorun – nu doar coordonator, ci și autor de plagiat

Plictisiți de lamentările penibile ale lui Gorun, care și-ar exmatricula masteranzii pe care i-a coordonat înspre plagiere, mai degrabă decât să accepte că este, el însuși, un plagiator, am hotărât să aducem dovezi irefutabile în acest sens și care – i probează paternitatea solilocvă într-un PLAGIAT.
A fost de ajuns să consultăm una dintre cele 9 cărți (?!) scrise de Gorun în 2010, pentru a descoperi un plagiat mai penibil decât cel menționat mai sus, și pe care nu doar l-a coordonat, ci îi este unic autor, sau – să zic – parafrazator plagiator?
Cartea ”Geopolitică, Geostrategie, Globalizare (cu fundamentări în P. Claval și S.P. Huntington)”, publicată de A. Gorun la Editura UCB, este un plagiat de tip mozaic după cartea marelui profesor de la Sorbonna, Paul Claval, ”Geopolitică și Geostrategie. Gândirea politică, spațiul și teritoriul în secolul al XX-lea” (n.r. acest tip, de plagiat ”mozaic”, este descris aici,  de Michael Shafir, respectat profesor al Universității ”Babeș – Bolyai” din Cluj).

Dincolo de aceste conceptualizări științifice ale prestigiosului Michael Shafir, ce a făcut Gorun este un plagiat care frizează patologicul, în sensul în care cartea sa publicată la ”Academica Brâncuși” nu este nimic altceva decât  rescrierea unei alte cărți, prin plagiat, parafrazări și citări nesemnalate sau, pur și simplu, citări excesive (nu cred că s-a mai pomenit așa ceva în istoria culturii mondiale – să rescrii cartea altcuiva și să te pui pe tine însuți autor!).
Pe forumul GORJNEWS, cititorii ne sesizează că astfel de cărți de proastă calitate au fost scrise ”la comandă”, pentru Dl. Gorun, de către fostul director al Gazetei Gorjului, Nicolae Brânzan. Scopul: propagarea cultului personalității printre angajații UCB, în sensul unei evidente megalothymii (a la Fukuyama). Îl rugăm pe Dl. Brânzan să dezmintă. În același timp, dată fiind execrabila calitate a cărții semnate Adrian Gorun, un alt plagiat pe bani publici, rugăm Editura ”Academica Brâncuși” să ne trimită urgent copie după factura emisă pe numele fostului rector. Este evident că nu era în interesul universității să susțină financiar o asemenea mizerie de carte, deci sperăm că e plătită de cetățeanul Adrian Gorun, și nu din bani publici.

Să râdem cu Adrian… minune, șef al Senatului UCB

Mi-am propus a comenta cât mai puțin, pentru a nu eclipsa ”farmecul” inspirației gorunice, dovedit în acest plagiat penibil… Mai jos, captură din prefața scrisă la această carte-plagiat de actualul președinte al Senatului UCB, unde se face vorbire despre invidie.

Fascinat de atât ”intelectualism” și ”rafinament” ”subtil” al omului care a luat un doctorat sub coordonarea lui Andrei Marga la ”Babeș-Bolyai” din Cluj, am dat o căutare pe google la tag-ul ”Adrian … invidie”. Iată peste ce am dat (insist, e vina internetului și a ”lui” google) și cred că este o complementaritate potrivită nivelului academic de ”invidiat” exprimat de Gorun Adrian în prefața cărții sale: Adrian Minune – “Dușmanii – mi poartă pică că n-au valoarea mea”.

[youtube]OeIG_v7zoBc[/youtube]


La acest nivel i-a adus actuala conducere pe stimabilii ucebiști!  Aș vrea să râd, însă Domniile lor sunt deja atât de cufundați în derizoriu și penibil, încât nu aș fi nici original și, probabil, nici bun creștin…

În rest, Gor-Val

Vă redăm, exhaustiv, argumentele pentru care Adrian Gorun este identic cu penibilul în lumea academică din România; de la Neo încoace, sublima noastră matrice umană nu a mai făcut posibilă o forțare, prin violență, a cuiva în ”trupul” intelectual al unei alte persoane, precum această patologică … Gorun + Claval = Gor-val (concept al penetrării plagiante, la modul agresiv, violent, metaforic exprimat printr-un patologic ”viol academic”) …

Să analizăm aceste două pagini conform normelor explicate de Prof. Shafir pe www.romaniacurata.ro, emblematice pentru plagiatul agresiv comis de autorul Gor-Val:
-Plagiat de tip mozaic – este evident că autorul Gorun preia fragmente din sursa Claval, ratând parafrazarea (care e permisă), în condițiile în care nu face altceva decât să schimbe câte un cuvânt ici-colo, în rest este doar sursa Claval în text. Este clar că autorul Gorun ratează diferențierea, la nivel de idei, în raport cu sursa Claval. M. Shafir adaugă             ”Sunteţi responsabil să faceţi distincţia clară între ideile dumneavoastră şi ideile autorilor pe care lucrarea dumneavoastră se bazează”, altfel aveam de-a face cu plagiatul de tip mozaic.
-Plagiat direct – intertitlul notat ”2” de către sursa Claval este preluat, fără citare, în paragraful notat ”b” de către autorul Gorun. Acest procedeu ilegal se repetă des în cadrul plagiatului autorului Gorun.
-Parafrază inadecvată – descrisă de Prof. Shafir astfel: ”Când parafrazaţi, sarcina dumneavoastră este de a distila ideile sursei în propriile cuvinte: nu este suficient să schimbaţi câteva cuvinte şi de a păstra restul; mai degrabă, trebuie să reformulaţi complet ideile în cuvintele dumneavoastră. Dacă limbajul dumneavoastră este prea aproape de original, atunci sunteţi vinovat de plagiat, chiar dacă furnizaţi o citare”. Toată cartea autorului Gorun este o parafrază inadecvată de tip fluviu, deci plagiat, din nou.
-Parafraze necitate și citate fără referințe – de asemenea prezente în această carte ce nu este altceva decât un agresiv plagiat. În concluzie, dacă respectăm următoarea condiție enunțată de Michael Shafir, nu mai rămâne nimic original din cartea lui Adrian Gorun și e clar că avem de – a face cu o creație avortonică, pe care aș denumi-o Gor-Val: ” Regula este simplă: De oricâte ori folosiţi idei pe care nu le-aţi creat, trebuie să creditaţi sursa unde le-aţi găsit, indiferent dacă citaţi direct din acel material sau furnizaţi o parafrazare responsabilă.”
Concluzie – Editura ”Academica Brâncuși” a publicat, cheltuind bani publici o carte care nu creează nimic, ci este doar un coy-paste gorvalic.
Mi se pare jenant să mă repet: Demisia! Allez au Congo!

Alte dovezi ale plagiatului

Ar trebui să precizez că nici măcar ilustrația de pe coperta plagiatului lui Gorun nu este originală, ci se vrea o replică mimetică la coperta uneia dintre edițiile ”Religiei în era globalizării”, scrisă de Andrei Marga, și care promovează, cu stângăcie, ceea ce internetul identifică a fi un simbol masonic (fără vreo legătură cu globalizarea). De aceea, pare clar că acești domni (maestru și discipol), excitați de poze cu simboluri descoperite pe internet, au un comportament ce amintește de pipițele care tresaltă intern când descoperă la reducerile mall-urilor tricouri mulate pe care scrie ”Armani”. Grav este că se asociază, fără să ceară permisiunea, cu nume mari, precum Paul Claval, și că irosesc bani publici pe producții infantile.

Domnule Cerasel,


in urma analizei efectuate este vorba de un plagiat sofisticat si bine elaborat de un maestru al disimularii.
Maniera de realizare este atat de complexa incat lucrarea poate fi luata drept un model artistic. Cu toate acestea plagiatul exista chiar si cu tipologia de „plagiat mozaic” admisa mai ales pentru stiintele socio-umane.

Cu aceeasi sincera stima,

Prof.univ.Dorin Isoc, dr.ing.

Consilier in proprietate industriala
Agent de brevet european

Consilier de marca europeana

56 COMENTARII
  • Unu 29.06.2012 la ora 10:22 am
    Draga Cerasel! Am citit articolul in care domnisoara Holt este acuzata de plagiat si am inteles clar, din anexele prezentate de dvs., ca asa este. Textul din stanga arata ca cel din dreapta! in cazul de fata situatia este putin diferita pentru ca textele nu se mai lovest. Citarile sunt ok, iar numarul paginilor este posibil sa fi scapat pur si simplu dat fiind faptul ca sursa este exacta cu exceptia paginii. Sunt sigur ca cei care au redactat cartea ulterori nu au inteles ce a scris dl. Gorun si u scris pagini din burta sau ceva de genul. Cand am citi titlul respectiv ma asteptam sa aratati dovezi exact ca la Holt si ca la Babucea. Repet, situatia aici este alta. Nu poate fi considerat un plagiat atat timp cat dai sursa exacta dar gresesti pagini (in loc de 13, scrii 15) - dupa cum am zis, Gorun scrie al dracului de urat, iar cei insarcinati cu dactilografierea si-au cam incrucisat ochii si in loc sa-l deranjeze pe fostul rector cu tot felul de intrebari legate de micile nedescifrari, au preferat sa-si dea cu presupusul. Tu ai facut ceva de genul: a trecut adresa exacta pe scrisoare cu exceptia numarului apartamentului. Persoana, cartea, editura, anul, orasul sunt aceleasi dar s-au facut mici incurcaturi la trecerea paginii. De ce nu ii acorzi prezumtia de nevinovatie?
  • C. CUTEANU 29.06.2012 la ora 10:51 am
    @ Unu Daca cititi cu atentie textul meu, cred ca este destul de clara argumentarea plagiatului evident... Ce a facut D-soara Holt a fost un plagiat direct, ce face Dl. Gorun este un plagiat de tip mozaic ; plagiatul -mozaic este mai subtil, insa este tot plagiat. Vom adauga si alte pagini care vor dovedi cele sustinute de mine. Astfel, veti vedea ca paginile din autorul Gorun sunt oglindiri fidele ale paginilor din cartea lui Claval(traducerea in lb. romana). Se incearca mascarea plagiatului prin mimarea unor parafrazari, sau incorporarea unor fraze intregi din Claval, fara a se pune semnele citarii, pretinzand ca reprezinta parafrazari. Pentru mai multe detalii, consultati teoretizarea acestui plagiat de tip mozaic, pe romaniacurata.ro, sub semnatura prestigiosului profesor clujean, Michael Shafir. http://romaniacurata.ro/reguli-antiplagiat-harvard-2942.htm Scuza cu erorile de editare nu merge - intentia este clara de redare directa a cartii lui Claval; daca ar fi fost ceva de genul interpretarii fenomenologiei lui Hegel, atunci da, insa aici se rescrie pagina de pagina studiul lui Paul Claval, sub un al autor. Mai clar: cartea lui Gorun nu este o interpretare a cartii lui P. Claval si nici traducere (ambele acceptabile), ci un copy/ paste bizar trecut intr-o carte ce se vrea originala(dar nu este) si care are un autor, altul decat Claval. Deci nu este vorba doar de reluarea citarilor din Claval si mentionarea unor pagini gresite. Chiar si aceasta actiune, pe care sugerati ca a facut-o Gorun, scriind urat, este plagianta - deci aceasta carte originala (de aceea are ISBN, CIP, etc)il analizeaza pe Claval, nu se poate detasa de ideile lui Claval, pagini intregi sunt oglindiri fidele (mascate in false parafrazari) ale paginilor lui Claval, ba chiar si citatele folosite de Claval (ex. Yves Lacoste) sunt preluate in cartea lui Gorun. Acestea fiind spuse, inca sa ne mai indoim ca este un plagiat??! Exista ceva ce este original in aceasta carte si reda fidel mentalitatea acestui domn - prefata. Din nefericire, valoarea ei este una manelista - dupa cum se vede in clipul inserat, in gluma, in textul meu, sursa meditatiilor metafizice ale lui Gorun pare sa fie Adrian copilul minune. Cum altfel sa interpretam coincidenta de idei? Aici nu as contrazice ca poate manelistul l-a plagiat pe Gorun...:)
  • cerasela 29.06.2012 la ora 12:14 pm
    Obsesia d-lui Cuteanu pentru dl. Gorun este evidenta. De ce nu scrie dl. Cuteanu si articole despre alte institutii sau persoane publice din Gorj? Oare sunt fara pata? Desi a fost cadru didactic (pentru foarte putin timp, este adevarat) dl. Cuteanu nu prea stie ce si cum cu plagiatul. Il rog pe dl. Cuteanu sa faca publica cercetarea dumnealui de pana acum, inclusiv unica sa carte, si sa vedem ce fel de plagiat a utilizat.
  • luminita 29.06.2012 la ora 13:12 pm
    @cerasela Daca te uiti peste declaratiile de avere ale lui gorun, popescu luminita, tomescu cornelia, ghimimis sorin, o sa intelegi ca plagiatele lor s-au facut mimandu-se cercetarea si sfidand bunul simt, banii incasati de ei depasesec cu mult ventiturile profesorilor din facultate
  • C. CUTEANU 29.06.2012 la ora 14:01 pm
    @cerasela 1. Preocuparea mea nu este doar pt dl. Gorun (care de altfel ar trebui sa fie onorat ca -i acord atata atentie), ci pentru intreaga conducere a UCB, pe care o consider iresponsabila, incompetenta si infantila, pe langa faptul ca daca DNA ar analiza-o amanuntit, ar fi si penala. Ma repet, din nou obsesiv:): DEMISIA! 2. Subiectele nu mi le dicteaza altcineva decat argumentele mele cepot face un subiect interesant sau neinteresant. Momentan, il gasesc interesant pe Dl. Gorun...:). Inteleg ca restul presei locale - din motive interesante - intoarce capul, nu este cazul nostru... Cred ca asta surprinde conducerea UCB care a fost "convingatoare" cu restul presei locale... Jenant...? 3. Cercetarea mea este publica - desigur in UCB, unde la varf au ajuns incompetentii penali pe care ii contest deschis, nu se stie unde sa se verifice cercetarea cuiva. Dincolo de asta, fisa postului meu nu cere sa fac cercetare stiintifica. 4. UCB, mai degraba decat sa ia masuri impotriva impostorilor care o distrug zi de zi si care sunt platiti miliarde pe an din bani publici, au gasit, drept unica replica la dovezile covarsitoare aduse de Gorjnews, sa atace persoana care-i expune. Se poate sa fii mai patetic de atat??? 5. Conducerea retarda a UCB trebuie sa demisioneze. Daca acest lucru nu se intampla urgent, sfatuiesc public posibilii studenti sa nu aleaga UCB, pentru ca risca sa fie ESCROCATI de niste impostori ce pozeaza in cadre didactice.
  • livache 29.06.2012 la ora 18:52 pm
    La UCB nu se cunoc tipurile de plagiat, de fapt nici conceptul de plagiat, care li se pare normal, din carti se fac carti! Daca copiezi pagini intregi si schimbi 2 cuvinte, e plagiat. Daca repovestesti o carte intreaga, e plagiat. Atunci cand o carte intreaga este scrisa parafrazand dintr-o alta carte si atat, e clar plagiat, asa numitul plagiat mozaic. O carte are cel putin 100 de referinte bibliografice, nu poti fi original in 150-200 pag doar citind un scriitor si apoi repovestindu-i cartea. Puteti sa o inaintati catre CNATDCU desi a fost desfiintat, il asteptati pe cel nou creat!
  • livache 29.06.2012 la ora 18:55 pm
    Si mai mult, cititi interviul cu profesorul emerit Claval care explica ce si cum!
  • cetatean 29.06.2012 la ora 19:32 pm
    la UCB toti frustratii si nerealizatii fac pe profesorii mimeaza profesionalismul didactic cind in realitate acestia nu sint decit escroci si impostori, afaceristi, zdrente cine a adus UCb in aceasta situatie? sau ea a fost asa de la inceput? Politicienii si caracterul cameleonic al unor conducatori, care au trecut pe la toate partidele, vezi cazul Gorun RAUL TREBUIE EXTIRPAT, AFARA CU CIRCASII CARE MIMEAZA ACTUL DIDACTIC SI...CERCETAREA STIINTIFICA! Pentru astia BANII CONTEAZA nimic mai mult......................... Hidoasa imagine... Simulacru perfect de impostura si cameleonism!!!
  • miron 29.06.2012 la ora 19:38 pm
    Si acest caz trebuie directionat catre Comisia de acreditare si catre presa centrala inclusiv televiziunile neaservite noii puteri in apele careia inoata cu arpi proaspat vopsite slujbasul bolsevicului Marga... de unde pina unde acest INCOMPATIBIL care a fost in campanie electorala PDL cu noul statut in...noua guvernare pontista! se acrediteaza PLAGIATUL???? se face din asta POLITICA DE STAT?????
  • Adrian 29.06.2012 la ora 22:55 pm
    Domnule Cerasel, toata stima mea pentru munca pe care o desfasurati. Este si aici plagiat dar Gorun si altii au inventat "cedarea" drepturilor de autor ca motiv sa nu fie plagiat. DAR ESTE.... Cica domnisoara Holt a cotizat la greu, are de unde, la domnii Cismasu si Somicu ca sa nu faca zgomot. Altfel cum va explicati lipsa de reactie?
  • livache 30.06.2012 la ora 0:36 am
    Cedare de drepturi de autor:)) Poate la Somicu si Cismasu, dar la Paul Claval sigur nu. Gorun ca si Ponta ar trebui sa iasa public si sa explice ce si cum. Problema este ca mai exista plagiate si in alte carti si articole. Desi intr-o conferinta de presa ar iesi curat pentru ca atunci cand nu esti din mediul universitar e usor sa fii indus in eroare de explicatiile gorveliene:))
  • C. CUTEANU 30.06.2012 la ora 7:40 am
    Rog toti cititorii care au legatura cu plagiatorii demascati de GorjNEWS si de victimele lor din Tg-Jiu, sau de la Princeton, Sorbonna, etc. sa-i incurajeze sa cumpere dreturi de autor de la victimele lor - macar daca nu pot crea nimic, sa faca minimul gest manelistic si sa scoata "banu' " pentru a-si recomensa victimele. Desigur suntem invidiosi...:), doar e conceptul esential al gandirii profesorilor manelisti din conducerea UCB. Altfel, are si palgiatul un rol pozitiv:) - "multumita" acestui tip de furt , ce carcaterizeaza "marii profesori" din UCB, Tg-Jiu, Sorbonna si Princeton pot aparea in aceeasi fraza, pe motiv de universitate - desigur e pacat ca acest instantaneu onorant pt Tg-Jiu se intampla pe motiv de furt intelectual... Deja primesc pe mail dovezi ale plagiatelor din operele stiintifice ale altori membri din conducerea UCB. Rog cititorii sa aiba rabdare, in conditiile in care aparem doar saptamanal si trebuie sa ne luam si o vacanta:). Insa, altfel, va rog sa nu va indoiti ca toata conducerea UCB va ajunge in comisia de etica. Spun acest lucru pe baza dovezilor pe care mi le-au transmis cititorii. Va invit pe toti cei interesati sa va ganditi la toate acestea ca la un moment "zero" al acestei institutii - noi vom spune lucrurile pana la capat (ceea ce presa locala nu a facut pana acum, din motive pe care prefer sa nu le discut), Dvs din UCB analizati-va rational si gasiti modalitatea de a construi un viitor sanatos. Gorjul are nevoie de o universitate care sa-si propuna sa devina serioasa si care sa iasa din faza "pe manele" a existentei sale.
  • cerasela 30.06.2012 la ora 13:56 pm
    Daca sunteti atat de corect pe cat va pretindeti, d-le Cuteanu, aratati publicului plagiatul de tip mozaic pe care dv. il utilizati din plin in cartile "Nietzsche`Europe" si "Europa moderna ca filosofie a pacii eterne" al caror autor sunteti.
  • C. CUTEANU 30.06.2012 la ora 19:45 pm
    @ cerasela Excelent - astept cu nerabdare sa demonstrati plagiatul mozaic din cartile mele:). Cu aceasta ocazie, nu ar strica sa demonstrati si cand au vorbit Kant, Leibniz si Nietzsche intr-o carte anume despre temele pe care le lansez eu in cartile mele. Oricum, e interesant ca unui jurnalist i se cere sa dovedeasca faptul ca are cercetare stiintifica, in conditiile in care nu lucreaza in domeniul cercetarii stiintifice. Iar cei care cer fac miliarde pe ani, mimand cercetarea stiintifica, ba mai sunt si membrii unei conduceri universitare, desi plagiatori dovediti. Insa doresc sa fiu "de treaba", asa ca va ajut sa-mi gasiti cercetarea stiintifica:). Totusi, la schimb, CONDUCEREA UCB ACCEPTA SA-SI DEA DEMISIA, PE MOTIV DE INCOMPETENTA, INFANTILISM SI IMPOSTURA? Se face?:)) Sa avansam "inainte", altfel ne-am pierde timpul cu niste oameni care distrug de 6 ani UCB in mod deliberat si cu o evidenta contributie a institutiilor statului din Gorj, care nu au fost in stare de nimic in tot acest timp. Cartile.... "Europa moderna ..." are trimiteri bibliografice la aproape 100 de titluri serioase din domeniu (ba chiar este o analiza a unui fond rar leibniz, din care sunt singurul care a si tradus in limba romana:)), in timp ce "Nietzsche's Europe" face trimiteri la mare parte din opera lui Nietzsche si la 21 de titluri de exegeza serioasa, fiind o cercetare stiintifica noua in domeniu (o legatura intre o identitate europeana si Nietzsche, teoretician al supraomului). Altfel da, am folosit opera celor doi filosofi, insa intr-o anumita directe clara de cercetare (asa se procedeaza in cercetarea stiintifica) si nu am pretins ca scriu "Vointa de putere (cu fundamentare in Nietzsche)" sau "Critica ratiunii pure (cu fundamentari in Kant)" - nu stiu daca se intelege clar ce exprim:), asa cred ca e mai evident cine conduce UCB:)). Adica e putin diferit fata de a scrie o carte pe baza unui singur autor, ale carui pagini apar in cartea ta in oglinda, carte publicata din bani publici, ba mai mult, UCB te plateste un miliard pe an sub pretextul ca faci cercetare (daca tot discutam de bani publici, un lucru interesant: dl. Gorun Adrian vrea sa faca bani din "cercatare" si anul asta, asa ca in Aprilie si-a acordat un voucher in valoare de 55 milioane de lei, fara ca hotararea de consiliu de administratie sa specifice pentru ce vor fi folositi acesti bani... nu ca e "cool", nu ca dl. Gorun traieste "the dream". ?). Revenind, eu intuiesc ca aceste doua carti ale mele (desi nu epocale!) sunt foarte bine documentate, au trimiteri bibliografiec clare, pornesc de la premise si teorii enuntate initial (deci nu rescriu o carte de-a lui Nietzsche sau Kant:), fara a reda clar daca are vreo ipoteza, alta decat ambitia comica de a scrie 9 carti intr-un an), insa nu am nicio indoiala ca dl. presedinte penibil al senatului are "capacitatea financiara" conferita de UCB pt a folosi un Gorj-domino spre ex., si a-mi analiza cartile, deci astept nerabdator:). De asemenea, daca tot tineti sa puneti in valoare faptul ca saptamanalul GorjNEWS are un colaborator care este si autor de studii stiintifice:), cedez, datorita orgoliului, si va mai sugerez sa cititi inca alte 4-5 titluri ale subsemnatului - ma gandesc ca m-ar pune in valoare, nu ca as indrazni eu sa ma compar cu fostul rector si diversele doamne de mare valoare din conducere - pana una alta eu sunt un biet muritor, fara vreo legatura cu academismul ca domniile lor:): 1."Romance of Democracy Vs, State o sin and kitsch Caesars", publicat "Studii de Istoria Filosofiei dedicate Prof. V. Musca", Ed. Eikon, 2009. 2. "FORMALIZED - INFORMAL LEADERSHIP AND TRADITIONALIST ROMANIAN UNIVERSITIES", disponibil aici http://www.utgjiu.ro/revista/lit/pdf/2007-02/5_CERASEL_CUTEANU.pdf 3. "RICHARD RORTY SI LOCUL FILOSOFIEI IN CULTURA, IN CONTEXTUL DEPASIRII PARADIGMEI MODERNISTE", disponibil aici http://www.utgjiu.ro/revista/lit/pdf/2008-01/2_Cuteanu_Cerasel_com.pdf 4. " FILOSOFIE SI DEMOCRATIE - RORTY SI ALTERNATIVA PRAGMATISTA", disponibil aici http://www.utgjiu.ro/revista/lit/pdf/2008-02/9_Cerasel%20Cuteanu.pdf 5. " Contemporary Society under the tyranny of a democracy of the truth - este publicat in studiul "International perspectives on pragmatism", la Cambridge Scholars Publishing din Anglia in 2009. Asta nu am optiunea sa vi-o dau gratis, se poate achizitiona contra 60$:( Dat fiind ca e sambata si ma amuza anomalia ce caracterizeaza conducerea UCB, propun urmatorul lucru: conducerea UCB sa treaca la citit si sa ma dovedeasca impostor, moment in care voi fi fortat sa demisionez de la GorjNEWS. ! Daca intreaga UCB nu e capabila sa demonstreze asta, astept demisia in corpore a conducerii! Si acum, la treaba! Aceasta este separatia intre miliardele pe care le puteti fura in continuare si demisie:))
  • C. CUTEANU 30.06.2012 la ora 20:24 pm
    Uitasem... mai astept si decizia MAE, sugerata de Dl. Paul Claval aici: http://www.gorjnews.ro/slider/in-mae-din-fran%C8%9Ba-un-plagiator-ar-fi-trimis-la-marginea-lumii.html Sper ca nu trebuie sa ma obosesc sa scriu inca o sesizare catre Ponta si Marga...
  • maria 02.07.2012 la ora 9:40 am
    dar de carciumaru nici o vorba?asta,cand a avut timp sa studieze?
  • C. CUTEANU 02.07.2012 la ora 15:20 pm
    @ maria Ajungem la toti, nu va temeti. Din nefericire, directorul Daju e rational la punga si nu vrea sa aparem cotidian:)), doar asa am multumi pe toata lumea. Acum trebuie sa analizam restul conducerii UCB - este totusi important sa fim siguri ca merita sa ocupe functii si nu sunt doar niste hoti penibili - dupa care ne vom concentra si pe alte institutii. Insa putem incepe o petitie online pentru ca saptamanalul GorjNEWS sa devina cotidian. Lasati mesaje colegului Daju pentru a sustine aceasta intiativa... Fiind in vacanta, poate se relaxase prea tare...:)
  • elena 02.07.2012 la ora 15:41 pm
    Excelenta idee! Cu siguranta veti avea teme zilnice despre neregulile de la UCB sau alte institutii publice ale urbei. Este bine sa stie conducatorii acestor institutii ca activitatea le este monitorizata si atunci poate respecta si ei legea, devin seriosi si responsabili. Va rugam, dl Daju! Facem cheta;))
  • muller 02.07.2012 la ora 16:07 pm
    Gorj news cotidian
  • cerasela 02.07.2012 la ora 22:49 pm
    Nu are importanta unde lucrezi (caci Cuteanu nu poate fi numit jurnalist). Atata timp cat ai publicat niste lucrari de cercetare iti asumi raspunderea pentru ce ai scris. Se pare insa ca, in opinia d-lui Cuteanu, doar demisia este importanta si, cum nu i-a mers cu celelate acuzatii dovedite nefondate la adresa conducerii UCB (pentru a distruge aceasta conducere) incearca sa faca tot felul de acuzatii de plagiat. Obsesie sau nu? Si, apropo, d-le Cuteanu, in urma "cercetarilor" dv. ce rezultate ati obtinut? Cartile dvs. nu fac altceva decat sa reuneasca niste citate din diverse lucrari ale unor autori celebri. Daca punem la cap toate acele citate reusim sa reconstruim parti importante ale anumitor opere celebre. Asta da cercetare!
  • C. CUTEANU 03.07.2012 la ora 12:57 pm
    @ cerasela Astept, dupa cum am zis, sa iesiti public - aceasta conducere care fura miliarde pe an, mimand cercetarea stiintifica - si sa probati aceste afirmatii, asa cum am facut eu. Parca anterioara data, sustineati ca sunt plagiate:), acum vad ca v-ati resemnat sa constatati ca sunt doar bine documentate si mentioneaza sursele. Penibil... de altfel este o caracteristica a celor care constituie o conducere ilegitima din punct de vedere al domeniului Educatiei. Haideti, nu va temeti! Anonimatul nu va da credibilitate. Iesiti public si sustineti aceste idei daca sunteti responsabili! Si, da, astept ca aceasta conducere ce reuneste niste impostori care impiedica dezvoltarea UCB si care, de ani de zile, iroseste banul public cu iresponsabilitate - doar pt a-si satisface diverse interese proprii si hraparete - sa demisioneze, cat mai urgent! Este cel mai rezonabil lucru ce se poate cere. DEMISIA IN BLOC!
  • C. CUTEANU 03.07.2012 la ora 13:13 pm
    @ cerasela Si nu am spus ca nu asum responsabilitatea pentru cercetarea mea - asa procedeaza doar Gorun care nu recunoaste rolul de coordonator al unor plagiate din volumul cu "Comunitatile rurale" , pentru care UCB a cheltuir aproape 2 miliarde, BANI PUBLICI. Daca ati avea o inteligenta mai pregnanta (calitate care, pare-se , nu se cere pentru a ocupa functii in UCB), ati vedea ca am spus ca nu am datoria sa va dau detalii despre cercetarea mea stiintifica (nefiind platit de UCB), insa, din compasiune, intuind ca sunteti atat de incompetenti incat nu veti gasi cercetarea mea stiintifica, v-am oferit pe tava link-uri si tot ce trebuie... In consecinta, incurajez conducerea UCB sa iasa public si sa-mi analizeze cercetarea stiintifica, chiar insist!:)).
  • un ghimpe 04.07.2012 la ora 11:50 am
    Hai sa revenim la lucrarile stiintifice ale lui Adrian Gorun , Luminita Popescu, Mihai Cruceru. Acesti indivizi nu au inteles ca orice cercetare inginereasca are ca finalizare o instalatie , o masina sau un produs care pe termen lung trebuie sa aiba un inalt grad de fiabilitate. Rezultatele cercetarii se valorifica pe etape prin inovatii, inventii sau lucrari stiintifice referitoare la analiza parametrilor luati in studiu. Deci, lucrarile stiintifice elaborate de toti cei care pretind ca nu au plagiat trebuie sa fie structurate conform uzantelor pe urmatoarele capitole: introducere, notiuni teoretice, modelul experimental utilizat sau realizat, respectiv modelul matematic de analiza sau soft utilizat, rezultatele experimentarilor sau analizei, concluzii. In lucrarile ilustrilor nostri conducatori de la Fac. de Inginerie (inclusiv ale ilustrilor domni ingineri fara diploma, Adrian Gorun si Gamaneci Gh) nu se regasesc aceste capitole, ci doar informatii teoretice plagiate din manuale sau informatii de pe Internet. De curiozitate accesati lucrarile: http://www.wseas.us/e-library/conferences/2011/Venice/EEDSCC/EEDSCC-18.pdf http://www.wseas.us/e-library/conferences/2011/Cambridge/EE/EE-56.pdf Acestea au fost plagiate din urmatoarele informatii de pe internet : http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20SC%20Transgex%20SA%20Oradea.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20I%20SC%20UNIO%20SA%20Satu%20Mare.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiu%20de%20caz%20SC%20CET%20SA%20Iasi.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20SC%20ULEROM%20SA%20Vaslui.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20SC%20SOMES%20SA%20Dej.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20Consiliul%20Local%20Rovinari.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20Consiliul%20Local%20Dorohoi.pdf http://www.free.org.ro/dmdocuments/Studiul%20de%20caz%20Consiliul%20Local%20Bran.pdf Mai grav este ca respectivii nu au efectuat nicio cercetare proprie in aceste lucrari. Dar din lucrari, rezulta ca sunt propunerile lor de proiecte. Se pune intrebarea : Tezele lor de doctorat sunt realizate in acelasi mod ? Luminita Popescu a omis la sustinerea tezei de doctorat sa ceara referate de apreciere de la colegii din Facultatea de Inginerie. Sa-i fi fost teama de originalitatea tezei ? Va las pe dumneavoastra sa apreciati.
  • miron 04.07.2012 la ora 23:35 pm
    NISTE IMPOSTORI care trebuie dati afara cu tarsul NULITATI POTENTATE CARE SIMULEAZA PROFESIONALISMUL...ACADEMIC!!!
  • C. CUTEANU 05.07.2012 la ora 6:55 am
    Poate e cineva interesat de declaratiile de avere ale oamenilor din UCB. http://www.utgjiu.ro/decl.php In timp ce dascali seriosi - din alte institutii de invatamant din Romania - fac o munca extraordinara pentru 7oo-800 lei/ luna, veti vedea lc acesti impostori din conducerea UCB au facut miliarde anual si au produs plagiate sau instrumenteaza abuzuri in serviciu. Acum cred ca devin clare argumentele pentu care eu cred ca toata conducerea trebuie sa demisioneze. La fel si senatul, care este cel mai incompetent, anti-democratic, iresponsabil si lipsit de verticalitate din intreaga istorie a universitatii, de altfel, acest for esential pentru functionarea UCB, este rezultatul unor ilegalitati monstruoase. Va rugam sa ne sesizati in continuare toate neregulile din UCB, toate abuzurile conducerii, toti impostorii la [email protected] sau pe forum si vom avea grija sa fie cunoscute faptele la nivel de opinie publica. In incheiere, sugerez unora dintre cei care si-au depus declaratiile de avere pe site sa actualizeze sumele declarate URGENT - exista inexactitati. In ceea ce-l priveste pe rectorul Bojinca, la sectiunea venituri, nu e acceptabil sa scrie "conform fisei fiscale". Trebuie sa treaca sume exacte acolo si sursele acestora. O alta observatie: veti descoperi ca mai toti oamenii din nomenclatura gorunica au luat miliarde anul trecut din cercetare, chipurile. Acestia, in fapt, sunt bani luati tot din bugetul UCB si nu atrasi din exterior. Iar rezultatele acestor investitii in "cercetare" , ce au destabilizat finantele universitatii sunt recompensate cu rezultate false - volume -plagiat, activitati de cercetare neefectuate, etc. In timp ce universitatea este pe ultimele locuri din tara, pe motiv de incompetenta.
  • me 06.07.2012 la ora 17:13 pm
    http://www.puterea.ro/articol/bani_de_pomana
  • C. CUTEANU 07.07.2012 la ora 6:55 am
    A venit rasplata UCB pentru partea din presa locala care, de ani buni de zile, se face ca nu observa imensele nereguli din UCB, abuzurile frecvente ale conducerii si incompetenta generalizata a acesteia. Daca veti citi aceste ziare rasplatite pentru tacere, veti descoperi ca au ajuns intr-o situatie atat de penibila, incat, atunci cand vine vorba de UCB, raporteaza despre copiatoare xerox, despre tabere pentru studenti sau, pur si simplu, promoveaza propaganda ieftina a unei conduceri ce are cele mai clare caracteristici ale unei birocratii abuzive, staliniste de anii '50. In tot acest rastimp, presa locala si-a educat cititorii ca trebuie sa astepte de la UCB orice numai caracteristici specifice unei universitati, nu! Reiau... intrati pe site-urile publicatiilor locale pentru a va lamuri de ce in acest judet mare parte a presei nu este, cum ar fi normal, cainele de paza al democratiei. E vorba doar de bani, in mod penibil. Oare de aceea noul rector Bojinca se incapataneaza sa nu ordone un audit intern la UCB?
  • C. CUTEANU 09.07.2012 la ora 17:29 pm
    In caz ca ar fi cineva surprins, MAE a ajuns de rasul lumii in cancelariile occidentale: http://www.realitatea.net/presa-germana-observa-demersul-neobisnuit-al-ministerului-roman-de-externe_963333.html
  • Narcis DAJU 09.07.2012 la ora 22:37 pm
    Replica lui Nicolae Branzan, aici.
  • C. CUTEANU 10.07.2012 la ora 7:23 am
    @ Narcis DAJU Nu pot decat sa ma bucur ca Dl. N. Branzan, protejatul lui Adrian Gorun la UCB si fostul director al Gazetei Gorjului (despre care Dl. Gorun a afirmat public ca era un cuib de securisti, implicit dand de inteles ca si Dl. Branzan a avut legaturi cu fosta politie politica a dictaturii comuniste), ne-a dovedit ca, la varsta respectabila, s-a adaptat la cerintele societatii "de tip nou" si foloseste lumea virtuala si complexa a internetului. Limbajul de lemn este intentionat pentru a face clar faptul ca suntem la curent cu locul de origine al celor ca Branzan sau Gorun, in timp ce adaptaabilitatea primului este una interesanta - "nu conteaza regimul, noi plutim la suprafata" Suna cunoscut? Daca tot se da pe net - speram ca si pe messenger si facebook:) - cel acuzat pe "nedrept" de forumistii GorjNEWS ca a scris carti la comanda pt. Gorun, atunci poate ne raspunde si la urmatoarele intrebari de interes public: 1. Nu se simte mai privilegiat decat e cazul in UCB, ca urmare a vointei unilaterale a lui A. Gorun? Mai exista pensionari care predau in aceasta universitate si, totusi, nu se bucura de privilegiile acestui fost director de ziar la care scriau securistii (apud A. Gorun)... deci care-i intelesul ascuns? Eventual o sa fac o sesizare catre Curtea de Conturi sa verifice mai stiintific modul in care au colaborat financiar Branzan si UCB in ultimii ani. S-ar putea ca unii colegi ai acestui domn sa fie surprinsi ... 2. A avut vreo legatura Dl. Branzan cu schimbarea ilegala a statului de functii cand s-a creat postul de profesor lui Adrian Gorun in 2004-2005? 3. Dl. Nicolae Branzan era decan al Facultatii de drept a UCB cand a aparut cazul de deturnare de fonduri cu scolarizarea de la Slatina. Ca urmare, UCB a pierdut 16 miliarde. De ce nu este Dl. N. Branzan in puscarie? Cred ca ar trebui reevaluata situatia, banuiesc ca nu s-a prescris. O sa fac o sesizare la autoritatile competente si in acest sens. Pentru mai multe detalii, ca si viziunea celor pagubiti, cititi mai jos: http://www.gdo.ro/Eveniment/2004-06-23/Scandal+cu+miros+de+dolari+la+Facultatea+de+Drept+a+Scolii+de+Afaceri+Slatina http://www.gdo.ro/Eveniment/2004-06-24/Scoala+de+Afaceri+Slatina+si+Universitatea+%E2%80%9EC-tin+Brancusi%E2%80%9C+Tg.+Jiu+se+acuza+reciproc 4. Il rog pe Dl. Branzan sa faca o cerere la CNSAS, asa ca sa nu mai aiba Gorun motive sa dea de inteles ca a facut politie politica in perioada Gazeta Gorjului. 5. Ne bucuram ca Dl. Branzan nu asuma vreo paternitate pentru cartile semnate A. Gorun (dupa cum sugereaza forumistii "prost-informati" ai GorjNEWS), stim ca Dl. Branzan, dincolo de faptul ca se adaptase f. bine si la societatea multilateral-dezvoltata a comunismului, a facut fata cu brio si dupa 1989, ba chiar este un tip destul de citit. Iata ca Pestisanii au dat universitarismului gorjean un rector - pe MOise Bojinca (fostul prodecan al lui Branzan cand cu afacerea de 16 mld de la Slatina), dar si un erudit "pretuit" de presedintele senatului, coordonatorul de plagiate pe bani publici, ultimul carturar al Gorjului, Adrian Gorun. Este incredibil cum acest judet ramane in continuare intr-o fascinatie dezaxata fata de personaje ale trecutului.
  • Unul curios 10.07.2012 la ora 18:14 pm
    Mai Cerasel Cuteanu nu ma asteptam la asa ceva din partea ta! Pai acum ceva timp ii sugerai dl Branzan sa faca una alta si acum cand va spune ca nu a scris cartile lui Gorun te apuci sa-l ameninti? Pana unde poate sa te impinga penibilul? Ce ai cu acest om? Oare acei tembeli "bine-informati" care iti spuneau ca dl Branzan a scris cartile lui Gorun de unde dracului stiau? S-a dovedit ca ei nu aveau dreptat prin replica dl. Branzan, iar acum tu spui ca acei semidocti au dreptate, iar dl Branzan bate campii! Oare cat timp va mai trece pana va aparea vreun tembel care sa spuna ca Adrian Gorun a fost invatat sa mearga de catre X persoana, iar tu sa sari in sus si sa-l dai in ziar pe respectivul pt ca a indraznit sa faca asa ceva? Nu este timpul sa te opresti si sa-si cauti alte subiecte?
  • miron 10.07.2012 la ora 18:32 pm
    Brinzan a semnat carti in parteneriat cu Adrian Gorun cind Gorun era un biet inspector scolar pe urma a inceput ... ascensiunea muncitorului necalificaty si consacrarea lui academiccca
  • C. CUTEANU 10.07.2012 la ora 19:24 pm
    @ unul curios Rog forumistii sa nu se piarda cu firea. Departe de mine sa amenint. Sesizarea catre Curtea de conturi este deja scrisa, si gata de trimis. Daca a existat o colaborare legala intre UCB si Dl. Branzan, nu e cazul sa ne pieredm cu firea. Chiar insist sa ne pastram calmul, pentru ca eu cred ca ne-am lamurit ca nu ma voi opri, deci nici nu pot fi intimidat sau deturnat de la a expune tot ce se intampla ilegal in UCB. De asemenea, intr-un judet ca si Gorjul, cu o presa complet fidelizata - cu bani publici platiti de tatucii diverselor institutii de stat- am tot respectul pentru cei care posteaza pe forumul GorjNEWS si ii consider oameni extrem de seriosi, neintrand in propaganda ieftina la care cetateanul de rand e expus. Consider forumistii nostri cu argumente ca pot fi parte din societatea civila pe care noi dorim sa o dezvoltam in Gorj. Studiind declaratiile d-lui Gorun - deminitar al statului roman - am aflat ca la Gazeta Gorjului scriau securisti. Il rog pe Dl. Branzan sa ne mai trimita un "comunicat" prin care sa sustina ca nu a facut politie politica. Altfel, daca nu ati fi asa nervos, ati fi constatat ca am laudat statutul intelectual al d-lui Branzan, fiind chiar linistit de stirea ca nu este contributor la cartile fostului rector Gorun - carti de proasta calitate, de altfel. Deci nu inteleg unde ati constatat ca am ceva cu dl. Branzan. Sunt convins ca dl. Branzan nu are de ce sa se teama - Curtea de conturi va constata daca a fost paltit in mod legal, daca este, in vreun fel, responsabil pentru deturnarea de fonduri de la filialal Slatina, iar alte institutii vor constata daca a fost legal sa se schimbe statul ed functii in 2004-2005 pentru a se crea un post de profesor pt Dl. Gorun. Atunci Dl. Branzan era decan. Deci nu cred ca sunt motive de ingrijorare. Este bine ca institutiile statului sa aiba ce sa lucreze. IN Gorj aceste institutii stateau intr-o tanjeala imensa de ani buni. AM si eu ambitia mea sa le pun la lucru, astfel banii contribuabililor sunt bine folositi. @ miron Dl. Gorun nu poate fi decat onorat daca dl. Branzan i-a fost co-autor la vreo carte... Cam atat... Pe moment....!
  • guran 12.07.2012 la ora 18:19 pm
    si Brinzan asta nu se mai satura de bani!!!! il cauta ******* pe acasa si el se tiraste pe la iuniversitate il chinuie mult personalitatea .................................. nu e lucru mai urit sa vezi un batrin ca..............
  • george 13.07.2012 la ora 14:01 pm
    http://www.promptmedia.ro/stiri/44854-dambovita-cine-cauta-universitatile-romanesti-la-plagiatul-proiectelor-pentru-fonduri-structurale Se pare ca Gorun are si la Dambovita un frate intr-ale hotiei si plagierii. Doar ca presa incepe sa scrie despre neregulile din proiectele europene, iar odata ce bulgarul adevarului va incepe sa se rostogoleasca nimeni nu-l va mai putea opri.
  • C. CUTEANU 13.07.2012 la ora 17:15 pm
    @ george Nu ma surprinde. Este bine a se transmite aceste observatii la [email protected] si la [email protected] Curtea de Conturi Gorj a fost sesizata sa verifice si alte proiecte de cercetare la UCB. Cu un calm proverbial:) astept si raspunsul domniilor-lor, sperand ca pot rezolva doua institutii cu un singur glont:). Totusi, nu va descurajez pe Dvs sa sesizati acest caz la POSDRU din Minister.
  • pirui 13.07.2012 la ora 19:02 pm
    TOATA LUMEA SE INTREABA: DE CE NU MAI APARE GORJ NEWS??? Sunteti obligati moral sa dati lamuriri cititorilor! de ce ati bagatara capul in nisipuri?! sa fie GORUN cauza? sau de aici sa vi se tyraga?
  • Narcis DAJU 13.07.2012 la ora 19:19 pm
    @) pirui Ne intoarcem, peste cateva zile, probabil mai rai, mai scapati de sub control si mai penetranti ca pana acum. Cat despre Gorun, sper sa sfarsim cat mai curand serialul despre UCB - ce e mult strica - dar numai dupa ce vom fi demonstrat pana la capat complicitatea statului de drept la tumorile din UCB. Un stat care emană în fruntea diplomației inși ca Gorun se autodistruge.
  • C. CUTEANU 13.07.2012 la ora 20:02 pm
    @N. Daju Sa nu ne grabim, nu as vrea sa incheiem inainte sa vedem prin presa locala si LIBERA insi scosi cu catuse din UCB. Cat despre diplomatie, din care fac parte insi ca Marga sau Gorun, cred ca toata lumea este in clar in legatura cu eroare incredibila ce s-a facut prin aceste doua numiri. In momentul de fata, ca urmare a talentului diplomatilor imesni din MAE, El Pais declara Romania "oaia neagra a Europei". Mai e ceva de comentat?!? Cu totii trebuie sa fim recunoscatori USL ca promoveaza cei mai "competenti" indivizi la varful ierarhie:). ALtfel, am si eu o intrebare, unde a disparut Ministrul de Externe? Romania e in plina criza diplomatica iar Marga e invizibil. Oare isi recupereaza cursurile de la care a chiulit la UCB? http://www.academiacatavencu.info/politic/ministrul-marga-nu-si-lasa-prietenii-la-greu.html
  • soangher 15.07.2012 la ora 14:49 pm
    e de mirare cum acest Adrian Gorun este recuperat de TOATE GUVERNARILE, indiferent de culoare, de la PCR la Taranisti, Democrati, Liberali, PACisti, nu exista in Gorj un TRASEIST de asa anvergura ca Gorun aici cu siguranta trebuie sa fie vorba de MAREA CARACATITA NATIONALA care se stie ca este TRANSPARTINICA...
  • tilica luminita 15.07.2012 la ora 17:49 pm
    ai uitat sa mentionezi ca acest Adrian Gorun a mai trecut si prin psd, pdl, prm, ecologisti, chiar pe la liber schimbisti, nici el nu mai stie pe unde a haladuit muncitorul fruntas a ajuns pro universitar dar cu ****** de MINORE cum ramine??? dar cu escrocheriile si cazurile de MARE CORUPTIE de la UCB cum ramine? dar cu incompatibilitatea de RECTOR si CNDIDAT PE LISTE LA PARLAMENTARE cum ramine??? ANI a terminat de investigat cazul???? astfel de cazuri fac parte din dosarele de CIOCOISM si BANDITISM politic!
  • C. CUTEANU 16.07.2012 la ora 8:26 am
    @soangfher, tilica l..... Nu sunt de acord cu dvs. Traseismul nu este vina unui individ, care, inevitabil, isi urmareste interesul propriu - conform legii firii. Este, mai degraba, vina partidelor, care se decredibilizeaza acceptand astfel de oameni. Sensul ascuns este altul - cel putin in Gorj: partidele promoveaza, datorita inculturii politice, tatucii a tot felul de institutii de stat. In aceasta categorie intra si dl. pe care-l mentionati. Astfel, dispretuind orice bun-simt european, partidele politice sunt incantate sa ofere avantaje oricarui traseist care le pune la dispozitie, ILEGAL, toate resursele unei instituii de stat. Se poate verifica usor cum UCB a fost folosita de PD_L in campania pentru alegerile parlamentare in 2008; daca vreti dovezi, pot face un material in care sa prezint poze extreM de PORTOCALII. Identic, UCB va fi folosita la toamna, dar pentru USL. Acesta e sensul ascuns al tolerarii si promovarii traseistilor si e vina partidelor politice, care nu functioneaza dupa principii europene. Eventual cei care citesc acestea, sa-si aminteasca la vot, daca tot ii preocupa problematica:)...
  • pyratty 17.07.2012 la ora 12:04 pm
    si EUROPA doarme??? Consiliul European ştie aceste chestii??? Cinme monitorizeaza CORUPTIA din INSTITUTII, presiunile POLITICULUI pe institutiile statului??? Pe ei ii intereseaza numai schimbarea de Guvern sau de Presedinte??? MAREA PROBLEMA A ROMANIEI ESTE CORUPTIA ENDEMICA, care a infestat institutiile statului de sus in jos....AICI SA SE SESIZEZE CONSILIUL EUROPEI!!!!!
  • scumbi t. 17.07.2012 la ora 12:07 pm
    luati figura asta de majordom ridicol de aici, ne si sparie guzganul din imagine!!!! ehei, bai, putza, nu tuturor le vine bine ...tichia de margaritar!
  • C. CUTEANU 17.07.2012 la ora 14:03 pm
    C.E. nu poate interveni pana in adancul formelor structurale ale realitatii noastre profund corupte, poate doar sa observe ca sunt icnalcate pricnipiile europene pe care le-am asumat la aderare. Tocmai de aceea tot mai multa lume se intreaba in UE daca nu am aderat mai devreme decat era cazul Teoretic, mesajul U.E. va veni prin MCV si prin amanarea aderarii la spatiul Schengen. De aici incolo, ar trebui noi sa intelegem, insa am dubii. Revenind la ce-am spus mai sus, partidele politice nu functioneaza democratic; marea lor competitie interna democratica functioneaza in sensul in care fiecare dintre ele isi gaseste cate un tatuc, iar dezbaterea e inchisa in interesul propriul al acestuia. Structura noastra "fanariota"(?) duce lucrurile mai departe, intr-o crasa lipsa de interes in legatura cu consecintele. Rezultatul - un MAE populat cu ageamii, care trimit scrisori cancelariilor europene, starnind hohote de ras. "Tinerii" pe care i-a produs politica romaneasca au structura construita de fostii liedri cripto-comunisti (Iliescu, Nastase, Marga, Stolojan) au o singura "virtute": impertinenta de a se da "oameni noi"(rastindu-se la Merkel si la Occident in general?!?), desi devenirea lor este una controlata de liderii anterior-mentionati, in sensul trucarii CV-urilor. Nu intamplator sunt atatea erori in CV-ul lui Ponta... In ceea ce priveste institutiile statului, eu am convingerea ca nu functioneaza. Cititi in viitorul apropiat GorjNEWS - vom aduce mai multe dovezi in acest sens. Trebuie facut uz de posibilitatea aducerii in penal a celor care se fac vinovati de abuz in serviciu. In Tg-jiu se intampla frecvent, Institutiile statului functioneaza la nivelul unui depravat comunism transmutat in secolul XXI.
  • lungu 17.07.2012 la ora 18:53 pm
    cariera acestui Adrian Gorun este a unui ciocoi personaj de roman ce mai capodopera ar iesi!!!
  • miron 18.07.2012 la ora 15:21 pm
    roman pe dreacu, e manea in toata regula!
  • bucur 19.07.2012 la ora 10:55 am
    Nu e nici roman, nici manea, avem de a face cu UN MAIMUŢOI! unul din cei mai mari MAIMUŢOI si SFORARI ai Romaniei de azi! care CU SUGURANTA nu va scapa de BRATUL LUNG AL JUSTITIEI! Ne place sa credem ca DNA ul LUCREAZA!
  • coltea 19.07.2012 la ora 11:13 am
    ce mai dosare uriase il asteapta pe dottore Gorun! naparlitul din porto in rosu, din albastru in galben...si asa mai departe prin toate culoriule...curcubeului si prin toate alifiile...profesionale! este exemplul perfect al unui ,,baiat destept", adica un PUSCARIABIL PERFECT!!! cum poate servi Romania un asemenea specimen IMORAL si un IMPOSTOR profesional???? uite ca poate, tinut in brate de un BOLSEVIC! increngatura mafiota veche si de demult!
  • Omul 2000 19.07.2012 la ora 14:17 pm
    pentru scumbi t O lichea în robă. Inspirat autorul articolului cănd l-a ales pe Adrian Gorun în această ipostază.El reprezintă SIMBOLUL lichelismului UNIVERSITAR din ROMANIA în stadiul actual de evoluție al societății romănești. Un troglodit,ucenic la școala lui Stalin dar vopsit democrat, activist zelos al PCR și traseist politic, Adrian Gorun este omul duplicitar care una găndește și alta spune. Și-a fabricat un CV din care lipsesc studiile liceale(nimeni nu-și aduce aminte de el ca elev) pe care le-a făcut pe la Rovinari,Strehaia și Cărbunești și primele ocupații iar facultatea a terminat-o la FF,notele obținute la liceu și facultate ilustrănd faptul că în tinerețe a fost o lichea mediocră.Iar ulterior avea să devină o lichea bătrănă. Lichelismul a reprezentat rampa de lansare spre toate treptele devenirii lui și riscul pare să fie profesiunea lui.Nu iubește decăt parvenirea pentru care este în stare să se înjosească pănă la o treaptă animalică pentru ca apoi, cănd a căpătat puterea, să devină o bestie cu chip de om.S-a înconjurat tot timpul de slugi,fiind un fin cunoscătot al psihologiei acestora, de care s-a folosit peste tot pe unde a fost . Răzbunător ca orice prost îi place să organizeze tot felul de evenimente publice numai pentru a fi în centrul acestora.Îi lipsește cultura demnității iar manifestările sale trădează reflexe de plebeu nostalgic agresiv. În fotografia postată emană fudulie și pare să spună “uitați-vă,mă,ce-am ajuns eu din controlor de bilete la IGO și paznic de noapte la LTV”.Dacă tot n-a putut intra ca elev în LTV a” reușit”,măcar,să lucreze ca paznic de noapte.Obsedat că n-a purtat niciodată coronița de premiant s-a fotografiat în robă și-a pus ….. tichie de mărgăritar,că prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul.Acesta este comportamentul lichelei cu pretenții univesitare.
  • xxx 20.07.2012 la ora 19:38 pm
    da, fiti siguri, DNAul lucreaza!
  • student 21.07.2012 la ora 16:37 pm
    Este foarte usor de stabilit daca Bramzan a scris cartile. Daca acestea contin greseli gramaticale, clar el este autorul (nu ca Gorun este vreun eminent). Ne-a obisnuit cu o vorbire arhaica, astfel incat, tot mai des, ne dam coate ...
  • JUSTITIARUL 23.07.2012 la ora 1:35 am
    DL NARCIS,IN ROMANIA DE AZI CA SA AVANSEZI TREBUIE NEAPARAT SA AI DOSARE PENALE!NU VEDETI UNDE A AJUNS TUDOR?!L-ATI CAM UITAT SI CRED CA SE BUCURA DE UNDE E CA A SCAPAT DE DVS!
  • pupyllyka 13.08.2012 la ora 17:10 pm
    A cazut BOLSEVICUL MAGA! GORUN ramane sau se ...intoarce?
  • C. CUTEANU 14.08.2012 la ora 12:53 pm
    @pupyllyka Este imperios necesare ca dl. Gorun sa ramana, altfel politica externa a Romaniei ar pica in deriva... Ma mira ca marele Florin Carciumaru inca nu l-a propus ministru de Externe...
  • Scâncetele d-lui Gorun… o incerca 31.07.2014 la ora 12:34 pm
    […] îl disculpa pe Gorun de acuza de plagiat de tip mozaic pe care i-am adus-o fostului Rector în alt text decât cel premiat de Freedom […]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.