Adrian Gorun irosește bani publici în plagiate
Adrian Gorun irosește bani publici în plagiate
Investigatii15 iunie 2012

A ajuns coordonator de doctorat prin plagiat!

Un volum de ”cercetare” coordonat de Adrian Gorun, ”posibil Ministru” al Educației (cu susținerea politică a PSD Gorj), este acuzat de plagiat. Sursele noastre ne confirmă că acest volum a făcut parte din portofoliul fostului rector al Universității ”Constantin Brâncuși”(UCB) din Tg-Jiu, când și-a depus dosarul pentru a deveni coordonator de doctorat la Universitatea din Craiova. În vederea elaborării, în 2011, a acestui volum (”Comunități rurale din Gorj. Repere monografice și identitare”, Vol. I), Dl. Gorun și-a dat un grant intern din bugetul UCB. Banii nu par a fi urmat destinația legală, iar volumul a fost produs prin inserarea în acesta a unor ”cercetări”, dintre care cel puțin una este un grosolan plagiat. Unul dintre autorii plagiați în acest volum este și Dl. Daniel Cismașu, care a făcut public furtul într-un număr recent al ziarului ”Vertical”. Investigând acest aspect, împreună cu colegii de la GorjNEWS, am descoperit că volumul de cercetare al D-lui Gorun a furat exhaustiv și din cartea ”Monografia Comunei Bălești, Județul Gorj”, publicată de Dl. Cornel Șomâcu în 2008.

Filosoful Gorun fraudează bugetul de stat, ”coordonând” proiecte de ”cercetare” în domeniul Ingineriei. Conform propriei declarații de avere, în 2011 a băgat în buzunar 850 milioane lei vechi numai din “cercetare”

Acest tip de impostură, la nivel de cercetare, nu este o noutate pentru fostul rector al Universității ”Constantin Brâncuși”, ci chiar o constantă foarte bănoasă. Conform declarației de avere, postată pe site-ul Comisiei Naționale de Prognoză (unde activează ca secretar general), acest domn a încasat în 2011, din ”cercetare”, la universitatea de stat din Tg-Jiu, aproximativ 850 milioane lei vechi.

Mare parte din ”cercetarea” pe care apare numele Domniei-sale este în domeniul Ingineriei, deși specializarea D-lui Gorun nu garantează expertiza necesară pentru a fi implicat în astfel de proiecte. Nu cred că mai trebuie să conving pe cineva de ilegalitatea evidentă, atunci când vine vorba de argumentația obscură pentru care absolventul de filosofie Adrian Gorun ar asuma, de exemplu, coordonarea unui proiect ce încearcă să determine pierderile de căldură la Termocentrala Turceni. Pe scurt: FRAUDĂ ÎN FOLOSIREA BANULUI PUBLIC! Ce să mai vorbim de etică a cercetării sau de  etică academică?!

Cine coordonează doctorate în România…

Totuși, pentru a fi obiectivi, trebuie să recunoaștem că Dl. Gorun a ”muncit” intens pentru a mima că are activitate de ”cercetare” în noul domeniu pe care susține că-l cunoaște – sociologia – în momentul în care a convins CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) că este îndreptățit să devină coordonator de doctorat. Și da, în mod absolut comic, CNATDCU, coerentă cu restul instituțiilor nefuncționale ale statului român, i-a acordat D-lui Gorun dreptul de a coordona doctorate (în cadrul școlii doctorale a profesorului Otovescu de la Universitatea din Craiova, un domn, la rându-i, foarte serios și, se pare, cercetat de DNA, ca urmare a unor acuzații de corupție).
Dl. Otovescu, de altfel ca toți prietenii d-lui secretar general de la Prognoză (ex. Andrei Marga, Tiberiu Trotea ș.a.), are cursuri, în regim privilegiat – de lux, la facultatea nomenclaturistă de Administrație Publică din cadrul UCB. Probabil, tot în numele prieteniei ce-i leagă pe bază de afinități, cei doi coordonatori de doctorat în Sociologie ai Universității din Craiova, Otovescu și Gorun, mai au ceva în comun: PLAGIATUL!

Întâi, și-a dat bani din bugetul UCB…

Pentru a coordona doctorate în sociologie, Dl. Gorun și-a improvizat ”cercetare” în domeniu. Cum nu avea de gând nici să cerceteze și nici să cheltuiască bani din buzunarul propriu, și-a acordat un grant intern din banii Universității (printr-o ”competiție” în care nu a avut niciun contracandidat).

Apoi a coordonat un plagiat!

Zis și făcut – omul a luat banii din bugetul UCB și s-a pus pe treabă. Rezultatul: un volum intitulat ”Comunitățile rurale din Gorj. Repere monografice și identitare”, care a fost publicat în 2011, sub coordonarea fostului secretar general al Ministerului Educației.
În ziarul Vertical, din 5 iunie 2012, Dl. Daniel Cismașu sesizează că volumul menționat mai sus i-a preluat cercetarea fără a-l cita. Doar e la modă ”mang-leala” (iată că Dl. Gorun este în ton cu alți posibili miniștri pesediști).

Dovada că Dl. Daniel Cismașu are dreptate, când acuză, este articolul pe care acesta l-a publicat în data de 4 septembrie 2010 (cu aproape un an înaintea volumului coordonat de Adrian Gorun). Studiul lui Cișmașu a fost reprodus, fără a fi citat, în volumul coordonat de Adrian Gorun, sub titlul ”Comuna Bălești”.

Investigând aceste acuze ale D-lui Cismașu, ziarul de investigații GORJNEWS a descoperit încă o sursă a plagiatului coordonat de Adrian Gorun: volumul publicat de Dl. Cornel Șomâcu în 2008, la Editura Măiastră: “Monografia comunei Bălești, județul Gorj”.
Mai jos puteți vedea postate în oglindă opera originală (a autorului Cornel Șomâcu) și plagiatul preparatoarei A. Holt, publicat în volumul coordonat de A. Gorun.

Concluzia GorjNEWS, în urma discuției cu președintele Grupului de Reformă și Alternativă Universitară: Gorun e vinovat!

Pentru a avea o poziție științifică extrem de pertinentă în cazul acestui plagiat, l-am contactat pe Președintele Asociației GRAUR (Grupul de Reformă și Alternativă Universitară), Dl. Prof. Univ. Dr. Dorin Isoc. Asociația GRAUR a avut cea mai onestă și lăudabilă inițiativă, în ceea ce privește lupta contra plagiatului, creând un ”Index al operelor plagiate din România”. I-am explicat cazul de plagiat, cerându-i un punct de vedere în această speță ciudată, dat fiind că studiul publicat în volumul coordonat de Adrian Gorun este semnat de un preparator universitar, A. Holt. Conform legii, Prof. Isoc ne-a explicat că vinile se împart după cum urmează:

  • Autorul lucrării din volumul UCB (n.r. Alina Holt) ”a săvârșit un plagiat în raport cu autorul real” (n.r. – Daniel Cismașu, Cornel Șomâcu);
  • Coordonatorul volumului (n.r. Adrian Gorun), ”săvârșește un plagiat de ordinul doi în raport cu autorul real”, folosind un text pe care nu l-a verificat, dar de care este responsabil științific, pe motiv că apare într-un volum pe care-l coordonează;
  • Directorul grantului (n.r. Adrian Gorun) este ”vinovat de proasta gestiune a banului public si raspunde de faptul că nu a verificat calitatea informației livrate pe resursele financiare de care răspundea”.

Conform legii, instituția care se ocupă de astfel de cazuri este Consiliul Național de Etică al Autorității Naționale a Cercetării
Științifice,
căreia GORJNEWS îi va sesiza cele două cazuri de plagiat, dar și modul fraudulos de cheltuire a banului public de către Adrian Gorun. De asemenea, vom sesiza CNATDCU pentru a verifica dacă Dl. Gorun a obținut dreptul de a coordona doctorate la Universitatea din Craiova, folosindu-se de acest grant intern cheltuit fraudulos și de un volum de ”cercetare” în care apar plagiate.

Cadrele didactice tinere din UCB sunt forțate să “cerceteze” exact ca Gorun: în domenii în care nu au expertiză!

Aceasta este încă o probă în plus a faptului că Universitatea de stat din Tg-Jiu a ajuns pe mâna unor impostori de cea mai joasă speță. Viitorul UCB pare, iată, tot mai sumbru. După cum anticipam, sfârșitul universității se produce deja sub semnul unei stranii trinități familiale. Sub ”coordonarea” tatălui de clan universitar, Adrian Gorun, în momentul de față, Universitatea ”Constantin Brâncuși” este sinonimă cu PLAGIATUL.
Acest caz jenant de plagiat ar fi bine să deschidă discuția în interiorul UCB în legătură cu frecventa încălcare a Legii Educației de către birocrații cu funcții în cadrul Universității: cadrelor didactice tinere, cu grade mici, le este impus de conducerea Universității să cerceteze în domenii și pe teme în care nu au expertiză. Este, probabil, și cazul preparatoarei Alina Holt (doctorand în științe economice) care, la ordinul și sub coordonarea lui Gorun, a fost nevoită să plagieze pentru a se achita de ”sarcina” primită (un articol de cercetare în domeniul sociologie). Mai trebuie precizat că un cadru didactic cu grad de preparator trebuie supravegheat, conform legislației în vigoare, pentru a se evita astfel de situații de plagiat.
Altfel, nu cred că este cineva surprins de impostura pe care noi am expus-o mai sus. Cele descrise se constituie într-o nouă dovadă că oamenii care ”coordonează” UCB de 6 ani sunt iresponsabili public și nu au nicio legătură cu adevărata lume universitară.
Iată, în oglindă, opera originală și furtul.


47 COMENTARII
  • Adevar&Dreptate 15.06.2012 la ora 8:32 am
    Daca in cazul prefectului Liviu Andrei s-a dovedit plagiatul (iar in carte copiatul 100%) si a fost mentinut printre putinii prefecti din tara si este in continuare profesor la Univ. Aurel Vlaicu din Arad, unde coordoneaza lucrari de licenta http://www.uav.ro/ro /facultati/educatie- fizica-si-sport/exam en-de-licenta, sa-i invete si pe studenti sa plagieze, ce va mai mira cand apar astfel de situatii? Totul functioneaza dupa zicala adaptata "Ziaristii latra, ursul merge"!
  • Cetatean 15.06.2012 la ora 9:05 am
    De ce sunteti asa rai? Cum putea un om sa-si dea seama ca 10 randuri sunt plagiate? Voi nu ganditi putin? Chiar daca dansul a coordonat volumul respectiv si a veritificat fiecare capitol in parte, era practic imposibil sa detecteze un plagiat. A facut gresala de a avea incredere in domnisoara Alina Holt, iar asta se pare ca-i dauneaza in momentul de fata! Ca fapt divers: cand acest volum a fost lansa, dl Gorun era de aproape un an conducator de doctorat asa ca nu are rost sa o lungiti cu texte de genul: "cu un volum plagiat s-a facut conducator de doctorat". @Cerasel Cuteanu De ce nu incerci sa reliefezi adevarul in loc sa-l "ingropi" in neclaritati. Esti constient ca omul de rand care nu are habar cu lumea universitara nu o sa inteleaga ca Holt Alina a plagiat ci ca Adrian Gorun a plagiat. Trebuia spus clar ca dansul nu putea cunoaste daca acel text este plagiat. Sunt sigur ca atunci cand dvs. vi-ati sustinut doctoratul, profesorul care va coordonat nu avea de unde sti ca dvs. ati plagiat 10 randuri! Putea sa recunoasca textul doar in cazul in care era scris de CINEVA si de un neica nimeni care scrie cuvantul "iti" despartit (a se vedea articolul din ziarul Vertical in care domnul respecti, mare cercetator, scrie "i-ti" in loc de "iti. A facut acea gresala de 2 ori asa ca nu putem da vina pe redactare).
  • elena 15.06.2012 la ora 9:31 am
    @Cetatean. Se pare ca ori esti din afara sistemului ori esti habarnist in ale cercetarii. Intreaba un profesor universitar care face cercetare nu mimeaza si ai sa vezi ce inseamna sa coordonezi un volum/o carte! Coordonarea stiintifica presupune ca tu vei citi cuvant cu cuvant articolele din volumul coordonat de tine si se presupune ca ai citit toata bibliografia in domeniu, deci simplu sa-ti dai seama de plagiat si mai mult, exista motoare online care descopera plagiatul (daca acesta este de pe net) iar daca este din carti, cu experienta pe care ai dobandit-o pe parcursul carierei de prof.univ. te ajuta sa gandesti putin ca acel articol nu are trimiteri la niciun fel de sursa biliografica si atunci ca si coordonator fie aveai o discutie cu autorul fie iti dadeai seama ca un prep.univ. nu poate fi doxa intr-un domeniu necunoscut si realizeaza un articol de exceptie fara trimiteri bibliografice etc. Textul "a avut incredere in dra Holt" este infantil, pai un coordonator stiintific, prof.univ. nu merge pe incredere sau pe ochi frumosi, aici lipsa de profesionalism din cadrul UCB si mimarea ca facem cercetare. Felicitari pentru articol echipei Gorjnews si ii rugam sa aduca intr-un interviu si parerea unui profesor universitar cu greutate din universitatile romanesti sa explice ucb-istilor coordonatori stiintifici ce inseamna a face cercetare si a coordona volume!
  • C. CUTEANU 15.06.2012 la ora 9:33 am
    @ cetatean " Stimata" doamna decan, Si e usor de realizat cui ma adresez, pornind de la citatul din interventia Dvs - "A facut gresala de a avea incredere in domnisoara Alina Holt, iar asta se pare ca-i dauneaza in momentul de fata!"- la fel ii spunea si lui Ceausescu cineva , sa nu aiba incredere decat in Ceauseasca :)). STim, cu totii, ce i s-a intamplat sarmanului Nicolae. Pare-se ca UCB inca traieste, la nivel de mentalitate inainte de '89 - personajele sunt similare, totusi...chiar prea similare. In momentul de fata, datorita amatorismului lui Gorun si a intentiilor hraparete ale decanelor numite de acesta, UCB este o institutie in cadere libera, in care banii alocati de la bugetul statului nu au un efect real in ceeea ce priveste serviciile de educatie. La nivel de ordonator de credite, adica rector, cu totii l-am observat pe sarmanul Bojinca aseara la Gj TV cat e de demn de mila, ba chiar obiectivul camerei a picat pe un prim-plan in care sarmanul Bojinca se scobea in nas. Cam acesta este, acum, nivelul UCB. Vi se datoreaza, stimate doamne si Domn presedinte autotsuspendat si plagiator, Gorun! In ceea ce priveste plagiatul, nu este vorba de 10 randuri, ci de intreg studiul. In momentul de fata, compar studiul unei alte decane care a publicat in aceasta monografie coordonata de Gorun - D-na Monica Bica... Oare care va fi concuzia? Asa, ca stimata d-na decan Ceauseasca, stati linistita, alte foruri pe care le voi sesiza vor dovedi legal ce si cum cu abordarea acestui plagiat. Cat despre Alina Holt, cred ca au fost exprimate destul de clar si pacatele Domniei-sale in articol. Chestiunea coordonare de doctorat - asteptam raspunsul CNATDCU in legatura cu lista de lucrari a d-lui Gorun; ar fi bine sa nu fie trecut acest volum acolo (nici macar la nivel de ISBN anticipativ). la fel nici grantul intern. Inutil de spus, ca sa fie treba bine facuta - vom sesiza Rectorul Universitatii din Craiova in legatura cu posibilitatea ca, in virtutea realitatii crude, doctoranzii lui Gorun si Otovescu sa ajunga doctori coordonati de niste indivizi care nu pot recunoaste plagiatul. Intrebare: daca nu e capabil sa observe plagiatul cand coordoneaza o lucrare de cercetare, de ce coordoneaza Dl. Gorun lucrari de doctorat? Eu ma opun, asa ca voi si face una -alta in aceasta directie:).
  • C. CUTEANU 15.06.2012 la ora 11:02 am
    Sa fie o carte pe care Adrian Gorun a "scris-o" cu fostul ministru Baba legatura dintre cei doi si motivul pentru care Baba l-a protejat cand a candidat ilegal pentru al treilea mandat de rector al UCB? "Cotidianul" a semnalat acest lucru de curand: http://www.cotidianul.ro/catalin-baba-a-scris-o-carte-care-nu-exista-184671/
  • glaspapir 15.06.2012 la ora 22:32 pm
    cetateanul de mai sus este un gugustiuc, el nu realizeaza ce inseamna PLAGIAT aparut sub semnatura! Ca e Holt, ca nu e Holt, putin conteaza, CONTEAZA ca DL PROF: DR: UNIV: COND.DOCTORAT este un PLAGIATOR!!! Inca o STAMPILA pusa cu toata indreptatirea pe UMFLATURA PARANOICA numita Gr.Gr.Gr.... Iata. din DITAMAI RECTORUL ....un BALON FLESCAIT! Fis,fis,fis!!!
  • gorun 15.06.2012 la ora 22:57 pm
    Gorun, doar un ******** de duzina. Acum si dovedit...
  • Cetatean 16.06.2012 la ora 19:53 pm
    @Cerasel Cuteanu Lumineaza-ma si pe mine cu un lucru: cum putea dl. Adrian Gorun sa stie ca acel text ii apartine domnului "I-ti" Cismas sau domnului Somacu? Acele texte nu sunt prezente pe internet ca sa poate fi lucrarea verificat cu ajutorul unui program,iar cei doi domni, dl. Somacu si dl. "I-ti" Cismas, nu au pus coada la pruna ca cineva sa le recunoasca textele. In cazul acesta, dl Gorun, trebuia sa citeasca toate cartile care dezbat subiectul "Balesti" ca sa o poata verifica pe domnisoara Holt. In ultima poza observ cu apar note de subsol in articolul domnisoarei Holt - il citeaza pe dl Somacu dar restul pozelor vorbesc de la sine. @elena De ce iti place sa bati campii? Cum mama dracului sa citesti toata bibliografia in domeniu? Tu auzi ce spui? Pai daca eu scriu despre "ziarul GorjNews ca principalul investigator din Gorj", iar principalii autori care au mai dezbatut aceasta probelema au fost doar Narcis Daju si Cuteanu Cerasel nu este normal sa-i citesc pe ei ca si dezvoltatori ai teoriei (este doar une exemplu) cu toate ca despre acest subiect a scris si Ghita de la Copacioasa dar eu nu am de unde dracului sa stiu acest lucru pentru ca nu sunt Biblioteca Nationala.si nu l-a mai citat nimeni pe aceasta in cazul in care au scris despre subiectul mai sus mentionat? Deci autorul este un No Name in domeniu (sa ma scuze dl Somacu. Prin cele mentionat dau doar exemple) si nu a scris nimic interesant pana in momentul de fata ca sa merite citit sau sa atraga atentia printr-un stil aparte! Daca eu scriu despre scoala de la Copenhaga nu este normal sa-i citesc si sa-i citez pe Buzan si Waever? De ce sunt eu nevoit sa-l citesc si pe Gorun Adrian (este tot un exemplu. Adrian Gorun nu a scris despre asa ceva) chiar daca a scris si el despre acest subiect? El doar povesteste ce aia au spus cu ani in urma! Asa ca Elena draga, lasa-ne cu texte de mare cercetatoare!
  • C. CUTEANU 17.06.2012 la ora 9:15 am
    Da, nostim... Este clar ca unele decane din UCB se pierd cu firea (asa e cand ajungi prof univ plin la 36 de ani), ceea ce nu este surprinzator pentru mine, obisnuit fiind deja cu erorile intentionate de management (mai ales la nivel de numire pe functii), care au instaurat stalinismul ordinar ce este UCB de ceva timp. Le rog pe doamnele decane sa aiba un pic de rabdare cu mine - din nefericire GorjNEWS apare doar saptamanal, insa saptamana aceasta voi alege doua dintre domniile lor pentrua le studia "opera" adica plagiatele. cred ca ar fi potrivit a incepe o sesiune de pariuri pe tema: care 2 decane din UCB vor aparea pe prima pagina in GorjNEWS ca plagiatoare ordinare? In ceea ce-l priveste pe presedintele autosuspendat si evadat pe la Comisia de Prognoza (pe moment), doamnelor decane, nu va stresati, am mai gasit o carte in care acest domn a plagiat, sub nume propriu de aceasta data, zeci de pagini. Asa ca urmariti-ne! Trebuie spus ca nu ma surprinde ca marii "academicieni"din UCB arata, inca o data, ce oameni jalnici sunt, inecrcand sa scape de efectele actelor lor penale dand vina pe un preparator care, dupa cum spuneam mai sus, nu este idneajuns de matura academic pentru a avea responsabilitatea propriilor sale vini. Dupa cum prezint si in articol, Alina Holt este preparator-doctorand in stiinte economice; asta conduce la doua observatii: 1. trebuia supravegheata cand cerceteaza, nefiind doctor si nefiind experimentata; 2. Nu trebuia sa cerceteze in domeniul sociologie in care nu este specialista. Acest amatorism a fost introdus fortat de aberatiile gorunice; numai sub mandatele lui Gorun s-au creat la UCB specializari, fara sa existe vreun specialist - ulterior, nespecialisti, ca D-soara Holt, fiind fortati sa cerceteze in domenii in care nu se pricep, doar pentru ca aberatiile institutionale ale lui Gorun si ale decanelor sale sa fie puse in practica. Rezultatul: un Frankestein academic - UCB are specializare de scoiologie, niciun absolvent de sociologie angajat cadru didactic titular si produce cercetare de nivel plagiat. Se pot spune mai multe, insa sunt usor ocupat cu primele doua decane si cu cealalta carte-plagiat a d-lui Gorun. Pentru detalii, cititi vineri dimineata GorjNEWS!
  • Organu' de cercetare 17.06.2012 la ora 10:34 am
    Pentru Gorun, lucrurile nu pot decat sa se imputa: articolul e scris in cadrul unui proiect de cercetare, el primind bani pentru a "coordona" articolelor celorlalti colegi. Ceea ce atrage, de la sine, raspundere penala si deja am inteles ca sunt niste persoane care abia asteapta sa depuna niste plangeri penale in acest sens...
  • elena 17.06.2012 la ora 21:26 pm
    @Cetatean. Plagiatul se referă la copierea unei idei, unui raţionament, a unor pasaje sau a întregii opere. Nu ai auzit de ideea de "drepturi de autor". Nu trebuie sa ne inspirăm din academicieni pentru a comite plagiat, dar trebuie să protejăm drepturile de autor ale unei persoane, iar dl. Somacu este profesor şi director de scoală generală, nu un neica nimeni, aşa cum il prezinţi. Termenul juridic este "reproducerea fără drept", precum şi "încălcarea dreptului de autor". Mai mult, ca şi coordonator al acestui volum, gravitatea creşte o dată cu importanţa consecinţelor - obţinerea unor beneficii (bani), un grant intern se dă pentru a creea ceva nou, a veni cu o idee originală nu pentru a produce ceva copiat. Dacă o persoană nu poate să verifice dacă o lucrare a fost copiată cuvânt cu cuvânt înseamnă că nu este un coordonator ştiinţific, înseamnă că nu este specialist în domeniu. Profesionalismul este o valoare etică esenţială, la fel si onestitatea şi corectitudinea intelectuală. De ce unele persoane pot să fie profesori universitari de marcă dar alte persoane nu? rămâne să ne răspundă la aceasta întrebare jurnaliştii Gorjnews care trebuie să vină şi cu alte dovezi pentru a le prezenta şi la plagiate.ro
  • Cetatean 17.06.2012 la ora 23:17 pm
    Mda, bine! Ce corecti suntem noi si ce rau e Gorun asta! Draga Cerasel, tu ai ceva personal cu Adrian Gorun si vrei sa arat4i tot ce face el rau dar nu inteleg un lucru: de ce o scuzi pe Alina Holt? Pai uite cum sta treaba: chiar daca ea este doctorand in stiinte economice nu inseamna ca poate plagia. Ce dracului era atat de greu incat sa prelucreze informatiile? Ca doar nu are nimeni pretentia, in afara de @elena, ca Holt sa revolutioneze ceva anume. La urma urmei ea a plagiat doar cateva date geografice. Era atat de greu sa pastreze datele (Ca doar nu poti muta comuna Balesti in CS sau HD si sa spui ca este strabatut de paralela z/k - asta doar @elena poate)!? La fel a gandit si Adrian Gorun despre ce a scris ea si anume ca si-a scris propriile idei ca doar nu vorbea despre matematica cobinatorie la nivel de subatomi dublu-rausciti (asta doar @elena poate sa faca atunci cand nu schimba datele geografice de la diferite comune - prin puterea mintii). Asa ca nu are rost sa-l acuzam pe Adrian Gorun ca nu a descoperit plagiatul pentru ca Alina Holt a plagiat cele mai simple date (date geografice si istorice ale comunelor respective).
  • un plagiator 18.06.2012 la ora 0:47 am
    Scumpo @ cetatean. Ar fi corect sa-ti aduci aminte ca exista un document inaintat unor cadre didactice, prin care s-a cerut sa elaboreze materiale pentru aceste lucrari. Documentul este din perioada campaniei electorale a lui Adrian Gorun. Din pacate numai numele catorva dintre voi, au aparut ca autori pe aceste lucrari. Restul doar au scris. Se lansase atunci lozinca ca este o cinste sa lucrezi pentru Adrian Gorun. CE PROSTI ERATI VOI Si CE DESTEPTI SUNTEM NOI ! De ce nu aratati voi, acest document ? Astfel ar fi incriminate (dupa voi), cadrele didactice care au scris. Daca in doua zile nu prezentati voi acest document, va ajutam noi. Se stie ca in acest mod, Gorun Adrian a scris 12 carti intr-un an. Adica a scris mai mult decat a citit. Totusi, nu se poate compara cu vestitul Artobolevski de la rusi. Pentru acesta a scris un institut intreg. SUCCES ! Poate ajungeti in CARTEA RECORDURILOR.
  • C. CUTEANU 18.06.2012 la ora 6:35 am
    @ cetateanca:) 1. A coordonat stiintific Gorun acest volum, si deci a avut responsabilitatea stiintifica a acestuia? 2. A luat un grant intern Gorun, de fapt doua (in conditiile in care cel cu saracia l-a comasat cu cel pe comunitati rurale)? Pe scurt, acest domn a luat din bugetul UCB, 150 000-200 000 RON, singurul rezultat al investitiei fiind un volum plagiat (iar in volum, in ciuda manipularii pe care incercati sa o faceti, nu au fost plagiate doar date, ci capitole intregi - cuvant cu cuvant - din cartea d-lui Somacu si ale altora). 3. In volum au scris nespecialisti in sociologie? De ce se fac cercetari stiintifice la UCB cu oameni care nu au pregatirea necesara? 4. Oare legea in Romania da voie la impostura - adica a pretinde ca esti cineva (specialist stiintific in sociologie), cand nu esti, dar irosesti bani publici , mimand ca ai dreptul sa fii ceea ce nu esti (adica autor de cercetare originala)? Deci am eu ceva personal cu Gorun sau legile statului roman vor avea ceva cu acest domn care a scris, conform CV-ului, 9 carti in anul 2010? Oricum mi se pare uluitor - si numai in UCB e posibil asa ceva - "aparatul de propaganda al decanelor" deja il scot pe Somacu vinovat; daca acest domn ar fi putut sa le faca el munca lor de cercetare si sa le lase sa-si puna numele lor pe munca lui, ar fi fost in regula. Recunoasteti pattern-ul? E identic cu a lua bani de la statul roman, prin granturi interne (ca dl. gorun), pt ca apoi sa nu faci munca tu insuti sau, in cazul functiei de decan in UCB, "insati". In curand, vom analiza indeaproape acest feminism rasturnat instaurat de Gorun, in bataie de joc, in aceasta institutie si impotriva intereselor ei. Oricum, bataioase doamnele - pline de energie - in numele functiei. Interesant afrodisiac...si functia asta...:). As sugera sa cercetati pe baza de grant intern acesta asect, numai sa mentionati ca ati preluat ideea de la GorjNEWS...
  • Alexandra 18.06.2012 la ora 10:38 am
    Pfffaaaa....Super scandal....plagiat.... Ca si-a insusit niste bani pentru cercetare stiintifica dl. Gorun asta da! Asta ar putea fi articol bun! Dar cine e vinovat ca s-a copiat relieful si clima dintr-o carte oarecare, ba Dl. Gorun, ba Dra. Holt.....sa fim seriosi! Mai e vorba si de monografia comunei Balesti.... Si dupa cum se scria mai sus: sa citesti toata bibliografia in domeniu???? Poate nu se cunoaste programul unui preparator universitar!!! @ Cetatean: Sa nu-l acuzam pe Gorun ca nu a descoperit plagiatul? UCB se lauda ca a intrat in posesia programului special contra plagiatului.....cel putin asa isi sperie studentii! Sa aiba specialisti pt asa ceva...nu sa profite de bunatatea si rusinea unor oameni, simpli preparatori care nu au un cuvant de spus in fata lui, care nu au cum sa zica nu, chiar daca nu sunt specializati pe domeniul respectiv...
  • radu mirela 18.06.2012 la ora 11:23 am
    ...mereu aceiasi scuza cand e vorba de gorun: n-am avut incotro; sa fim seriosi, oricate presiuni ar face gorun asupra studentilor si profesorilor daca ei ar mai spune si nu din cand in cand lucrurile s-ar putea schimba si gorun ar intelege ca ucb nu e mosia lui; alina holt si altii ca ea n-au facut cu atitudinea lor umila, acceptand sa puna in practica toate ineptiile care li s-au impus, decat sa ajute la instaurarea unei dictaturi marca gorun, degradanta pentru orice om normal. De fapt, mizeriile pe care le fac colaboratorii lui gorun sunt menite sa le asigure lor un statut preferential, cu acces la bani, functii si alte privilegii. Alina Holt si-a angajat prin gorun sora in ucb si amandoua iau bani multi de pe proiectul de chimie, doar fac si ele parte, in fond, din haremul lui gorun...asa ca, mai incet cu victimizarea femeilor aflate in gratiile gorunului, cam multe si toate cu pretentii de sefe si venituri cat mai mari si bineinteles toate in subordinea cadanei sefe, premianta de serviciu pentru cercetarea pe care nu o are....o decana permanentizata pe functie, ****** oricui e sef in ucb si o poate sprijini, altfel destul de **************************** si extrem de *****.
  • Adrian 18.06.2012 la ora 14:22 pm
    Ma numar printre cei care au auzit in ultimii ani de domnii Somacu si Cismasu, ba am gasit si mai multe carti scrise de dansii la Biblioteca Judeteana, Muzeul Judetean, Arhive, Biblioteca Comunei Balesti, in acest caz, adica sunt carti cu ISBN, recunoscute, sub egida Societatii de Stiinte Istorice, adica recomandate stiintific chiar de prof. dr. in istorie. Pe ”cercetatorii” UCB cine ii recomanda? Desigur, domnii Somicu si Cismasu trebuiau sa stie ca peste trei ani fetita marelui profesor HOLT, supervizata de marele profesor GORUN, o sa le copieze contributiile.
  • Adrian 18.06.2012 la ora 14:28 pm
    Am citit ceva prin presa, as vrea sa imi confirme ziaristii de la GORJNEWS, lucrarea ”Monografia comunei Bălești, judetul Gorj” din 2008 a luat nu stiu ce premiu national de la nu stiu ce comisie. De ce nu o ”cunosteau” cercetatorii lui Gorun? Si atunci cum au copiat-o pana la virgula? Felicitari domnului Cuteanu pentru lupta pe care o duce pentru o universitate curata!
  • profesor inginerie 18.06.2012 la ora 15:04 pm
    Acuzatia de plagiat e CEA MAI GRAVA ACUZATIE CARE I SE POATE ADUCE UNUI PROFESOR UNIVERSITAR. Gorun trebuie dat afara din invatamant, din UCB și trebuie sa i se ia gradele academice. E un impostor care taraste aceasta institutie in tot felul de scandaluri.
  • profesor inginerie 18.06.2012 la ora 20:12 pm
    @radu mirela. De acord cu tine. Cei vinovati sunt cei care executa oridinele (cercetare intr-un domeniu necunoscut) in UCB. Nu au personalitate puternica, nu stiu sa-si apere drepturile, sunt doar yesmen si, mai grav, printre acestia sunt nu numai preparatori dar si profesori. Stiu ca daca sunt umili primesc ceva bani in plus sau au locul asigurat in continuare iar "sefii" ii manipuleaza dupa bunul plac. Ideea este ca aceasta conducere a UCB face ce vrea cu banul public, nu exista transparenta, salariile care ar trebui sa fie facute public, sunt la seif, nu o sa aveti accept niciodata la statele de plata pentru ca acolo e jale si daca ati vedea ca un conferentiar are 24 milioane si altul, in gratii, 80 milioane va veti intreba de ce. Ne intrebam de ce aceasta lupta pentru pozitii importante in UCB. Haideti sa facem ca si proiectul propus de dl Gorun cu studentii , si anume, functiile de conducere sa fie ocuate prin rotatie de cadre didactice din UCB, aici inslus si salariile. Sa vedem cum ar trai si magnatii cu 25 de milioane pe luna. ce ziceti?
  • C. CUTEANU 18.06.2012 la ora 20:47 pm
    @ Adrian Orice persoana care produce o lucrare originala este un creator si merita tot respectul. Este cazul D-lui Prof. Somacu, cel atacat deja pe forumuri de decanele lui Gorun. Nu l-am cunoscut insa merita de zece ori mai mult respect decat suma acestor cadre didactice ce se pretind, fara rusine, cercetatori. Nu e nicio problema sa faca domniile lor un pic de role playing daca li se pare incitant, insa nu pe bani publici. Daca aduc ei bani privati pentru asta - ceea ce va asigur ca nu au cum la cat de antiperformanti sunt - ar fi in regula. Insa acesti oameni cheltuiesc bani inutil, bani care ar putea merge la fondul de pensii de exemplu. Si care, in schimb, se duc pe tot felul de vuitoane ale unor cucoane ce se dau cercetatoare. Asta e Romania...!
  • Alexandra 19.06.2012 la ora 11:30 am
    Chiar credeti ca lor le place sa fie "yesmen"....sau mai bine zis "yesMAN"??!! Din pacate in orasul nostru....ori esti "yes man" ori zbori. Daca ai personalitate puternica esti catalogat drept nesimtit sau fitos. Asa ca nu prea au loc de intoarcere. Cei care au tupeul sa isi apere drepturile sunt siguri de locul lor sau beneficiaza de sustinerea anumitor persoane sus-puse. Asa ca lectiile astea moraliste poate prind la cei in necunostinta de cauza!!!
  • anonim 19.06.2012 la ora 17:15 pm
    si carciumaru,a facut cumva munca de cercetare i primarie?
  • Unu 19.06.2012 la ora 18:55 pm
    @Cerasel si @Elena Ia uitati dvs. ce spune Quirin Schiermeier, corespondentul german pentru revista "Nature" despre plagiatul lui Ponta si despre coordonatorul sau de doctorat (Adrian Nastase): "Sarcina unui coordonator de doctorat este de a se asigura că sunt îndeplinite anumite standarde de calitate. Autorul este cel care trebuie să se asigure că nu şi-a însuşit munca altora fără să citeze sursele"! Asa ca ce facem atata caz pentru ca a plagiat un asistent? Mai multe detalii aici: http://www.realitatea.net/ce-spune-autorul-articolului-din-nature-despre-plagiatul-lui-victor-ponta_954144.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
  • C. CUTEANU 19.06.2012 la ora 20:04 pm
    @ unu Exact...dca urmariti cu atentie, nici nu facem caz de un asistent sau rpeparator. Marea problema apare cand plagiaza un profesor fost rector si coordonator de doctorat sau o decana cu grad de profesor. Am spus-o si o repet - preparatorii doctoranzi trebuie supervizati cand cerceteaza. Si mai important - coordonatorul unui volum publicat din bani publici obtinuti printr-un grant intern este responsabil de calitatea acestuia. Calitatea volumului coordonat de Gorun = PLAGIAT! Ca atare, Comisia de Etica a UCB trebuie sa-l investigheze pe acest domn, plagiatul fiind un aspect important in codul de etica. UCB trebuie sa-si recupereze banii integral de la coordonatorul volumului. Senatul trebuie sa-l sanctioneze disciplinar. Asteptam cu interes sa ne demonstreze UCB ca este o institutie functionala a statului de drept.
  • student 19.06.2012 la ora 21:42 pm
    Nu vreau sa am profesori plagiatori! Daca plagiatul este dovedit vreau sa nu mai fac ore cu Gorun Adrian, care oricum era groaznic, infatuat si uracios. Nu cred ca e normal ca noua sa ni se ceara permanent in proiecte sa citam sursele bibliografice iar unui profesor sa-i fie permis sa-si insuseasca munca altora. Sa-i fie rusine acestui plagiator, care a mai fost si rector in facultate si care si acum impune legea in senatul in care nimeni nu are nimic de spus in afara de el. De cate ori merg la sedintele lor ma intreb daca se va schimba vreodata ceva pentru studenti in aceasta universitate. Toti ridica mainile si sunt de acord cu toate aiurerile; JENANT SI PENIBIL Daca tot l-au gasit plagiator sa-l dea afara, de ce il mai asculta in continuare?
  • Unu 20.06.2012 la ora 0:05 am
    @Cerasel Cuteanu Eu faceam referire la ce a zis acel domn despre coordonatorul lui Ponta: "SARCINA UNUI COORDONATOR de doctorat este de A SE ASUGURA că sunt îndeplinite anumite standarde de calitate.AUTORUL este cel care trebuie SA SE ASUGURE CA NU SI-A INSUSIT MUNCA altora fără să citeze sursele" - in cazul de fata de vina este Holt Alina si nu Adrian Gorun! Astfel ca ar trebui sa faceti mai mult caz de ceea ce a facut Alin Holt si nu de faptul ca Adrian Gorun a coordonat volumul respectiv. @Student "Nu cred ca e normal ca noua sa ni se ceara permanent in proiecte sa citam sursele bibliografice" - ai dracului de profesori cum va cer ei voua sa citati sursele. Nu le-ar fi rusine? Ma tu pe ce planeta traiesti? App, cu siguranta nu esti student/a dar asta este alta chestie asa ca lasa-ne cu texte de genul: "am fost la sedintele lor, bla bla bla" - astea-s texte ca-n telenovele (e o metafora!)
  • C. CUTEANU 20.06.2012 la ora 6:33 am
    @ Unu 1. Adrian Gorun apare pe coperta volumului in calitate de coordonator. 2. Adrian Gorun a fost directorul grantului acordat de UCB din care a rezultat acest volum. 3. Nu am vazut ca Adrian Gorun sa aiba vreun studiu publicat in acest volum. Deci singurul rol asumat oficial este acela de coordonator. Poate imi explica si mie, asa pe intelesul meu usor mediocru, ce anume se presupune ca a facut pentru acest volum, in calitate de coordonator, Dl. Gorun si ce responsabilitati are? Poate nu trebuia sa aiba vreo responsabilitate si din greseala i-a aparut numele - doar al sau - pe coperta volumului, caz in care ar trebui sa faca plangere penala impotriva autorilor studiilor cuprinse in acest volum. 4. De asemenea, asteptam cu nerabdare sa aflam cum s-au impartit banii din acest grant intern - poate da UCB niste inormari publice in aces sens. 5. Asteptam ca Senatul UCB sa ia masuri urgente. Era o gluma:).
  • C. CUTEANU 20.06.2012 la ora 6:38 am
    Pentru cei nelamuriti in legatura cu faptul ca atat coordonatorul unui volum stiintific cat si autorul studiului-plagiat din acel volum, sunt responsabili de "furt intelectual", va invit sa cititi multiple argumente aici. http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/plagiat-ponta-patru-profesori-de-drept-desfiinteaza-apararea-premierului-268016.html Intre timp, astept cu interes reactia institutionala a Senatului UCB. Banuiesc ca nu vor avea vreuna pana nu voi sesiza institutii care sa se ocupe si de Domniile-lor. Ca de aceea e Romania o frumoasa democratie...
  • student 20.06.2012 la ora 9:56 am
    pt. Unu ....bla, bla, bla esti tu cu Quirin, nu conteaza cine plagiaza, tot furt se numeste si legea e aceiasi pentru toti
  • IULIA 20.06.2012 la ora 16:37 pm
    SI DACA NU ESTE PLAGIAT? DACA NU AVETI DREPTATE? DACA EXISTA DREPTURI DE AUTOR ACORDATE, E-MAILURI DIN CARE REIESE CLAR DATA LA CARE A FOST TRANSMISA CATRE TIPOGRAFIE BIBLIOGRAFIA CU AUTORII SI EDITURA AFERENTA? MA ROG, PROBABIL ATI TRAS CONCLUZIA, CHIAR DACA NU ATI INTREBAT PE NIMENI....TOTUSI, INTREBAREA MEA ESTE: DE UNDE ATATA URA SI DE CE? DUMNEZEU NE INVATA SA INTOARCEM SI CELALALT OBRAZ SI POATE SE VA FACE DREPTATE! CINE MUNCESTE TREBUIE SA SE SI BUCURE DE REALIZARILE LUI,, IAR CINE MUNCESTE MAI SI GRESESTE....
  • C. CUTEANU 20.06.2012 la ora 16:54 pm
    @ Iulia Despre ce vorbesti tu, denumind-o munca, este de fpt furt. A fi universitar nu presupune sa furi munca altuia. Regret, voi continua sa prezint public plagiatorii din UCB...
  • iulia 20.06.2012 la ora 18:10 pm
    Nu m-am referit la munca prestata pentru publicarea in acel volum. Aceea este munca unei familii intregi care a mers din casa in casa pentru a aduna documente si fotografii...Munca unei familii de intelectuali, unor dascali de moda veche ...de generatii...Munca unor profesori ajunsi la o varsta venerabila si care cu manuscrisul scris de mana si acte de la primarie cauta numarul de la Gorj News sa spuna adevarul. Munca unor dascali care cu mainile tremurande si cu lacrimi in ochi vor sa faca revolutie...Munca unor intelectuali care sunt mandrii de copiii lor, de nepoti si nepoate care, poate, pentru ultima data le mai fac o bucurie... mai publica undeva, intr-o monografie munca lor...Se va dovedi intr-un fel sau altul daca este sau nu plagiat...Batranii sunt mai persuasivi in a demonstra adevarul...Ma rog, eu ma refeream la munca de ani de zile atunci cand construiesti ceva si nu te poti bucura de realizarile tale pentru ca esti contestat, etichetat gresit si vesnic trebuie sa cedezi...pentru ca ai bun simt, pentru ca nu iti plac conflictele, pentru ca nu vrei sa sufere familia citind tot felul de mizerii despre tine, pentru ca altii nu au nimic de pierdut atunci cand te ataca...Bunaoara, a venit vremea sa invatam de la bunici si de la copii! O familie adevarata este dar de la Dumnezeu! Cu respect, Iulia - o adolescenta mandra de familia ei!
  • Narcis DAJU 20.06.2012 la ora 18:21 pm
    Ce caterincă de "universitate", ce triști... Azi am văzut c-a venit circul în oraș... Nu le spune nimeni să plece, că noi avem ucebeu nostru?
  • student 20.06.2012 la ora 20:24 pm
    catre iulia doamna decan, macar nu mai fiti penibila
  • C. CUTEANU 20.06.2012 la ora 21:36 pm
    O Rog pe Iulia sa ma sune. O sa-i explic de ce Monica Bica trebuie sa fie analizata de comisia de etica a UCB. Si, cum am fost impresionat de cuvintele Iuliei, o sa-mi rup din timpul meu foarte aglomerat in seara asta si voi scrie o sesizare catre Consiliul National de Etica in ceea ce o priveste pe d-na Bica. Doar asa, ca bunicul Iuliei sa ne priveasca de undeva de sus si sa fie multumit ca hotii in Romania primesc ceea ce merita. Nu as face asta daca nu l-as respecta pe bunicul Iuliei, cuvintele ei m-au impresionat.
  • Adrian 21.06.2012 la ora 12:40 pm
    Iulia spune ceva de ”drepturi de autor” care le-ar avea plagiatorii Gorun, Bica, Holt ș.a., asta nu le dă dreptul să folosească lucrări apărute fără citare. Cai hartiile se pot face antedatate iar la banii care s-au cheltuit, o sumă pentru cei plagiați era oricum posibilă. Muncă înseamnă a ”fura”? Nu ar trebui să ne mire dacă infractori de drept comun ca Niculescu-ex-director OJT-se află în conducerea UCB. E o școală unde studenții și cadrele didactice sunt învățate să fure!
  • C. CUTEANU 22.06.2012 la ora 6:26 am
    @ Adrian In fiecare dintre facultatile UCB exista oameni foarte competenti si dascali adevarati. Din nefericire ~guvernarea~ Adrian Gorun a scos la suprafata doar pe cei anti-performanti - probabil sunt mai santajabili, mai coruptibili, etc. Demersul nostru de societate civila merge exact in directia scoaterii la suprafata a tuturor competentelor adevarate, pe care institutia le are si pe care conducerea le elimina doar pentru a se metine dictatura unei oligarhii, ce-i are figuri centrale pe Gorun, Luminita Popescu, etc
  • Rafael 23.06.2012 la ora 22:02 pm
    Gorun a mai dat o lovitura, e la MAE. Iar cartile lui de baza au fost scrise de Branzan si de altii. Aveti curajul sa investigati? Poate fi un scandal national!
  • C. CUTEANU 24.06.2012 la ora 7:45 am
    @ Rafael Nu cred ca indraznim:). Intuiesc ca nu aveti dreptate, in sensul in care Dl. Gorun nu ar accepta ca Dl. Branzan sa aiba vreo influenta asupra devenirii profesionale a fostului rector al UCB, deoarece Dl. Branzan a fost director al cotidianului comunist "Gazeta Gorjului". Cum Dl. Gorun a afirmat public ca la Gazeta Gorjului erau numai securisti, pe cale de consecinta , directorul acestui oficios comunist era tatal securistilor de acolo, asa ca am serioase dubii ca Dl. Gorun s-ar lasa penetrat stiintific de un fost sef de securisti, precum Dl. Branzan. Cum stiu ca Dl. Branzan e o inteligenta rafinata, sunt convins c a inteles argumentatia mea si va avea grija sa-si priveasca stapanul in ochi asa cum trebuie urmatoarea data cand il va vedea. Intuiesc ca, in curand, cei doi se vor vedea foarte frecvent in Tg-Jiu... Ramane de vazut daca si la nivel de UCB... Cat despre "scandal national", nicio sansa - Gorun nu prezinta niciun fel de interes la nivel regional, ce sa mai zicem national....?! Domnia sa este irelevant pentru lumea universitara, adica este un fel de no name. Succesul nefericit pe care l-a avut prin impunerea unor majoritati retarde la nivel de UCB este unul ce tine de lipsa de cultura democratica a unor angajati din aceasta institutie....
  • Larrissa 31.03.2013 la ora 8:57 am
    Imi aduc aminte cat am muncit toti studentii la cartea aceasta, desi eram in plina sesiune! nu mai faceam fata , trebuia sa merg in comuna mea sa ma documentez, sa scriu datele pe calculator ( 50 de pag) sa invat pentru examene, etc! cartea e realizata mai mult de studenti, dar sunt sigura ca nu ne-a mentionat nimeni... si uite asa mai apare o carte!!!
  • Declaratiile de avere obligatorii de la 28.04.2013 la ora 19:56 pm
    [...] si-a acordat la UCB doua granturi interne ilegale, in valoare de 1,5 mld lei vechi, coordonand un plagiat direct (volumul “Comunitati rurale in Gorj…bla-bla-bla”), fostul rector a incasat aprox. 1,5 mld din [...]
  • Grantul UCB pentru CUTEANU.EU | Blogul l 07.05.2013 la ora 14:25 pm
    [...] instanta, in solidar ( pe subsemnatul, pe colegul Daju si Gorjnews), numitul Gorun Adrian – unicul cadru universitar din Romania capabil sa-si acorde granturi interne in valoare de 1,5 mld lei..., in curand confirmabil si de catre Consiliul National de Etica al ANCS – m-a actionat in [...]
  • Demnitar din Guvernul Ponta, 5 contracte 13.05.2013 la ora 17:07 pm
    [...] din cercetare. A fost anul în care tatăl și fiul au fost contributori la volumul –plagiat ”Comunități rurale în Gorj…”; acest volum, ce se află pe masa Consiliului Național de Etică al ANCS, pentru a confirma acuza [...]
  • Demnitar din Guvernul Ponta, 5 contracte 13.05.2013 la ora 21:40 pm
    [...] din cercetare. A fost anul în care tatăl și fiul au fost contributori la volumul –plagiat ”Comunități rurale în Gorj…”; acest volum, ce se află pe masa Consiliului Național de Etică al ANCS, pentru a confirma acuza [...]
  • Scrisoare deschisa adresata echipei Euro 15.05.2013 la ora 19:53 pm
    [...] who is also the coordinator of the volume. This unfortunate result of the said grant – a volume accused of plagiarism  - is under review at the “National Council of Ethics” of the Ministry of Education. The [...]
  • bebe turcu 15.12.2013 la ora 11:56 am
    Ce ba , astia sunt universitari ? Astia nu-s nici la nivelul unui profesor de gimnaziu ! ANALFABETI DOCTORI !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.