Adrian Gorun Mondialu’ – unicu’, adevăratu’ și irepetabilu’ L’Ombelico Del Mondo?!
Adrian Gorun Mondialu’ – unicu’, adevăratu’ și irepetabilu’ L’Ombelico Del Mondo?!
Investigatii16 noiembrie 2012

-Proaspătul șef al Ministerului Afacerilor Externe își atribuie în fals ranguri și funcții inventate
-„Adrian Gorun este un kamikaze fără creier și fără cauză.” – N.D.

Scrisoare deschisă adresată unui om de la care așteptăm să readucă normalitatea în UCB
D-le Rector Moise Bojincă,

Înainte de toate, permiteți-mi să Vă felicit că ați reinstaurat la UCB, în scurtul timp de când V-ați preluat primul mandat, o stare instituțională – absentă în anterioarele două mandate ale fostului Rector Adrian Gorun- caracterizată prin echilibru, seriozitate, distincție! În sfârșit, Universitatea are o relație civilizată – necaracterizată de excesele, devenite normalitate în trecut – cu comunitatea locală, motiv pentru care ajunsese nu doar ținta glumelor de tot felul, dar și să fie izolată în spațiul public academic.

De asemenea, doresc să felicit comunitatea academică a UCB Tg-Jiu pentru faptul de a fi dezvoltat o minimă decență și responsabilitate, astfel încât nu mai semnează, ca pe timpuri, orice năzbâtie administrativ-juridică ce-i trece prin minte fostului Rector Adrian Gorun; și au fost o groază de năzbâtii cu efecte drastice asupra dezvoltării instituționale a UCB. Nu aș menționa decât faptul că anul trecut Dl. Adrian Gorun a cufundat în penibil Facultatea de Drept, pe care a și distrus-o (pe parcursul celor două mandate), obligându-i pe profesorii ce predau la această facultate să se treacă pe o hârtie, cu nume și semnătură, pentru a-i susține o plângere penală nejustificată, orchestrată împotriva subsemnatului.

Cum plângerea nu avea încadrare juridică, s-a dat NUP, însă cadrele didactice de la Drept au făcut deliciul Poliției și Procuraturii, care au studiat aberațiile, luate foarte în serios de Adrian Gorun. În momentul acesta, ca urmare a acțiunilor iresponsabile ale angajatului Dvs.,  cetățeanul Adrian Gorun, de subminare a autorității profesionale a profesorilor specializării ”Drept” din UCB, studenții se tem să se înscrie la această specializare, deoarece e natural să se întrebe următoarele: Dacă profesorii de la Drept ai UCB nu sunt în stare să conștientizeze dacă un caz are o încadrare juridică, sunt ei oare apți să predea cursuri într-o Facultate de Drept?!

Acestea fiind spuse, Vă adresez această scrisoare pentru a Vă ruga să luați măsuri cu cetățeanul Gorun Adrian, președinte de ședință a Senatului, deoarece se reprezintă în fals în înscrisuri oficiale, inducând o stare de anarhie și confuzie permanentă în afacerile administrative ale Universității pe care o conduceți. Recunosc public că eu sunt cel care a insistat asupra faptului că această formulare ”Președinte de Senat” nu redă realitatea de fapt, foarte bine exprimată de Legea Educației Naționale (LEN, nr.1 /2011). De aceea, am insistat public că formularea ”președinte de ședință” este cea adecvată, și nu cea de Președinte al Senatului.

După cum se vede, conform acestui articol din LEN, un astfel de președinte ”conduce ședințe” și reprezintă Senatul în relația cu instituția Rectorului, prima funcție dintr-o universitate.

În acest context, Vă semnalez necesitatea de a lua urgente măsuri disciplinare în legătură cu manifestarea bizară a D-lui Gorun, fost rector și actual președinte de ședință, care se prezintă, în mod intenționat, fals, în înscrisuri oficiale. Astfel, supun atenției Dvs. încă o manifestare, specifică tipului de personalitate procesomană a D-lui A. Gorun, ce reiese dintr-o acțiune în justiție, îndreptată împotriva publicației GORJNEWS, pe motiv că am demonstrat public că conducerea UCB este alcătuită aproape exclusiv din plagiatori. Cetățeanul Gorun se prezintă instanței drept posesor al ”primei funcții” din UCB, ceea ce este fals. Ca atare, e posibil să Vă cităm, ca martor, pentru a restabili starea de adevăr în fața instanței.

După cum se poate constata, Dl. Gorun induce în eroare Judecătoria Tg-Jiu, pretinzând că deține ”PRIMA FUNCȚIE” din UCB. În acest moment, Vă întreb public dacă, în organigrama Universității, aveți poziția de consilier psihologic, sau psiholog, de-a dreptul, unde să poată să meargă, înspre consiliere, foști rectori ai UCB, care nu se pot adapta la noua realitate – aceea că nu mai au funcția de rector. Ar fi păcat ca un profesor – ce se vrea a fi prestigios – precum Dl. Gorun, să nu poată funcționa la standarde maxime de academism, cercetare, onestitate, etc., pe motiv că a rămas cu un mic șoc, rezultând din faptul că, deși a fost ales rector pentru al treilea mandat, nu a putut păstra funcția, deoarece candidase ilegal.

Consider că aceste acte iresponsabile, menite a induce în eroare, CU INTENȚIE,  o instituție serioasă a  statului de  drept, cum este Judecătoria Tg-Jiu, dar și opinia publică, aduc deservicii grave instituției pe care o conduceți și pe care încercați să o aduceți pe o cale a progresului. Pentru opinia publică redau, conform Legii Educației Naționale, care sunt funcțiile  de conducere, recunoscute legal; este clar că ”președintele de ședință”, nu numai că nu e prima funcție, cum ne induce în eroare, în înscrisuri oficiale Adrian Gorun, dar nu e funcție deloc.

Cum Dl. Gorun este în pragul pensionării (și ar fi păcat să se piardă cu firea acum, înaintea dispariției complete de pe scena publică), V-aș ruga să-l susțineți să-și revină (din șocul cauzat de pierderea funcției) și să-i temperați astfel de manifestări nepotrivite, avute pe fond ”pasional”, și care pot impacta negativ asupra performanțelor Universității.

În cele ce urmează, voi furniza, pentru cititorii GORJNEWS, argumente din LEN care demonstrează faptul că poziția pe care o ocupă Dl. Gorun, acum, la UCB, nu este, sub vreo formă, PRIMA FUNCȚIE din Universitate. Mai mult, mă tem că aceste gesturi stranii ale D-lui Gorun nu anunță decât încă o campanie de preluare agresivă a puterii în UCB, puterea fiind, după toate semnalmentele, singurul deliciu din domeniul Educației, ce-l face fericit pe acest domn.

Ca atare, nu m-ar surprinde să organizeze puciuri împotriva Dvs., dacă nu-l liniștiți, ba chiar, în curând, dacă nu sunteți ”pe fază”, riscați să vă treziți că Vă schimba broasca de la ușa biroului, ca să nu vă mai lase să vă exercitați ”prima funcție”din Universitate, drept ce vă este atribuit, conform legii. Rog public angajații UCB să fie atenți să nu încurajeze astfel de manifestări anarhiste, ce pot avea, drept efect, instaurarea haosului la nivel de UCB și crearea unui continuu climat de instabilitate, un climat caracteristic acestei instituții în timpul celor două mandate de rector ale numitului Gorun Adrian.

Iată câteva argumente, preluate din Legea Educației Naționale, care justifică acuza mea că Dl. Gorun încearcă să inducă în eroare instituțiile și opinia publică, neurmărind altceva decât destabilizarea UCB, cu scopul de a schimba rectorul.

Astfel, art. 211 din LEN lămurește, fără vreun dubiu, că Ministrul Educației este singurul superior al unui rector de universitate, în timp ce Senatul are doar un rol consultativ.

Deci, rectorul este singurul care are drept de semnătură și care poate face numiri pe funcții. Evident, la UCB, Senatul și-a atribuit, prin Cartă, foarte multe atribuții neprevăzute de lege, ca atare ne aflăm în plină dictatură a acestui for, unde cetățeanul Gorun conduce diverse ședințe.

Este clar, rectorul numește prorectorii, dar și decanii, Senatul doar validează, adică ”ia act” de decizia rectorului.

Apoi, în Consiliul de Administrație, președintele de ședință al Senatului nu are voie să fie prezent, decât dacă se înțelege cu studenții (cărora le-a dat burse de excelență de 1500 RON), să-l lase să-i reprezinte. Am informații că Rectorul Bojincă îi permite lui Adrian Gorun să participe la astfel de ședințe ale Consiliului de Administrație, împotriva prevederilor legale; dacă voi obține probe că acest lucru se mai repetă, îl avertizez public pe Moise Bojincă că-i voi face plângere penală, pentru abuz în serviciu. Deci, schimbați yala de la sala unde se țin ședințele Consiliului de Administrație, ca să nu mai poată intra numitul Gorun Adrian, un cetățean fără… funcție, deși obsedat de aceasta.

Iarăși, întru informarea opiniei publice, redau și completa lipsă de relevanță a președintelui de ședință, termen care este oarecum impropriu, în sensul în care acest președinte nu are, conform Legii Educației Naționale, nici dreptul de a convoca ședința Senatului, ci, pentru acest lucru, trebuie să îl roage pe Rector, singurul care poate reprezenta, în calitatea-i de ordonator de credite, universitatea.

În consecință, Vă rog, D-le Rector Bojincă, să reglați intern aceste derapaje, tot mai dese, ale numitului Gorun Adrian, altfel riscați să destabilizeze, din nou, întreaga instituție. V-aș ruga să dispuneți măsuri cât de urgente, înainte să descoperiți că, într-o dimineață, cheia Dvs. de la birou nu se mai potrivește cu broasca ușii. Dacă nu mă credeți, verificați cu al 5-lea decan, în curând remaniabil, la Facultatea de Administrație Publică. Acolo urmează al 6-lea decan în 5 ani… Să ne temem că urmează, la UCB, al doilea rector după doar 6 luni?

Grupul de Acțiune în Interes Public și GORJNEWS vor demara acțiuni de societate civilă, pentru a  proteja UCB de acțiunile anarhiste ale numitului Gorun Adrian și cerem, în acest sens, susținerea tuturor actorilor instituționali și civili din România, pentru a asigura un climat de normalitate și predictibilitate unicei universități de stat din județ. Toți trebuie să nu precupețim vreun efort din a servi un evident interes public: protejarea Universității ”Constantin Brâncuși” de numitul Gorun Adrian.

4 COMENTARII
  • Cetatean 16.11.2012 la ora 10:40 am
    Draga domnul Cerasel Culteanu, de ce esti matale asa de rau si nu citesti legea 1/2011, adica Legea Educatiei Nationale? Uitate tu cum bine zice ea la articolul 207: (1) Structurile de conducere în instituţiile de învăţământ superior de stat sau particulare sunt: a) senatul universitar şi consiliul de administraţie, la nivelul universităţii; b) consiliul facultăţii; c) consiliul departamentului. (2) Funcţiile de conducere sunt următoarele: a) rectorul, prorectorii, directorul general administrativ, la nivelul universităţii; b) decanul, prodecanii, la nivelul facultăţii; c) directorul de departament, la nivelul departamentului. Sau cum zice ea la articolul:208 (2) si (3): (2) Senatul universitar îşi alege, prin vot secret, un preşedinte care conduce şedinţele senatului universitar şi reprezintă senatul universitar în raporturile cu rectorul. (3) Senatul universitar stabileşte comisii de specialitate prin care controlează activitatea conducerii executive a instituţiei de învăţământ superior şi a consiliului de administraţie. Rapoartele de monitorizare şi de control sunt prezentate periodic şi discutate în senatul universitar, stând la baza rezoluţiilor senatului universitar. Pai daca isi alege un Presedinte atunci functia se numeste PRESEDINTE DE SENAT nu este logic? Da cred ca matale nu vrei sa informezi lumea corect. Daca senatul stabileste comisii care CONTROLEAZA ACTIVITATEA EXECUTIVULUI atunci cum matale spui in articol ca senatul are rol consultativ? Te cunosc si am certitudinea ca esti un tip inteligent dar prin articolul de fata nu faci decat s MINTI CU NERUSINARE SI SA INSTIGI pentru ca ASCUNZI ADEVARUL!
  • C.CUTEANU 16.11.2012 la ora 12:36 pm
    @cetatean Stimate “Cetatean”, Multumesc pentru compliment! Daca nu sunteti prea ofilita, as vrea si nr de telefon, imi place sa tin aproape oamenii inteligenti, la randu-mi, si Dvs incercati sa mimati bine… Asta in numele meu…adica pe abordarea mea. Acum sa trecem la abordare in stil Adrian Mondialu’… “Mai copii”, pai ce-ati facut…? Ati considerat ca UCB e stat in stat, sau, asa cum ii place lu’Mondialu’, o enclava separatista, care ia “la misto legea”statului roman si ati scris voi o lege a voastra, care aduce modificari la Legea Educatiei??!!:)) Mai intai, sper ca e clar pt toata lumea ca LEN 1/2011, cu toate imperfectiunile ei, a urmarit un aspect ultra-necesar pentru a salva universitatile romanesti: eliminarea de la conducerea acestora a unor “fericiti” obsedati de functie, precum Adrian Mondialu si care nu vad nimic NESIMTIT in a avea subordonati, si sotia (ultima), si fiul, si nepotul, si fratele. In spiritul aceleiasi legi, am observat cu totii penibilul incredibil al unor specimene, precum A. Gorun, care- in stilul abuziv, patentat la UCB – nu a avut vreo retinere/ rusine sa candideze pt un al treilea mandat de rector, desi legea permitea doar doua. Ca sa nu va obositi a ma contrazice, intreb doar de ce nu a permis MInisterului sa-i valideze sau invalideze dosarul de castigator al alegerilor?? Daca intr-adevar considera ca face ceva legal, astepta sa-i raspunda Ministerul, nu fugea ca un las. Din pacate, regimul comunist a aruncat peste timp tot felul de indivizi ce nu au cum sa inteleaga societatea contmporana, ca atare incearca sa o importe pe cea dinainte de 1989: de aceea e plin de fosti rectori cu comportament in stil Ceausescu. Acum, fara sa incerc a va descuraja, in ciuda autocontradictiei evidente pe care o afisati (deaorece Dvs incercati sa dezinformati, sau poate atat puteti pricepe), voi argumenta clar de ce nu aveti dreptate. Din start, in demersul Dvs pe care-l fundamentati pe LEN, nu vad niciunde in Legea 1/2011 ca “presedintele de sedinta A Senatului”ar fi functie de conducere la nivel de conducere a universitatii. Daca sunteti atat de bun/a, stimabil cetatean, v-as ruga sa revedeti cum se prezinta pe sine Dl. Gorun in inscrisul oficial depus la Judecatorie: “detin prima functie din conducerea universitatii”. Sa revenim la lege acum, la care si Dvs sunteti atat de bun/a sa faceti trimitere- art 207 din LEN: (2) Funcţiile de conducere sunt următoarele: a) rectorul, prorectorii, directorul general administrativ, la nivelul universităţii; b) decanul, prodecanii, la nivelul facultăţii; c) directorul de departament, la nivelul departamentului. Astept desigur cu nerabdare sa-mi citati, tot din LEN (pt ca toti ne supunem aceleiasi legi, nu?) unde e definita pozitia de “presedinte de sedinta” drept functie de conducere, dupa cum clameaza, in inscrisuri oficiale, mult-iubitul nostru, Adrian Mondialu’. Va rog, din nou, sa cititi cu atentie exprimarea precisa – “presedinte de sedinta A senatului” si sa intelegeti ca legatura este a “sedintei” cu “Senatul” nu a presedintelui, ca atare e complet ilogic a se folosi sintagma “presedinte al Senatului”. Sedinta este a Senatului, presedintele e doar baiatu’care poate decide in Senat, conform LEN, doar in legatura cu apa minerala: mai mult, LEN nu-i da voie sa convoace legal Senatul Doar rectorul are acest drept, fiind unica „prima functie” de conducere - recunoscuta de lege- a unei Universitati, . Este adevarat ca Dvs, fiind ucebisti anarhisti pana la capat, ati incercat sa anulati legea statului roman, cu ajutorul Cartei. Ca atare, nu vi s-a parut ilegal sa faceti adaugiri la lege, care sfarsesc in auto-contradictie si va demonstrez logic, in cele ce urmeaza... ca din faptul ca Senatul este „structura de conducere”nu putem infera ca presedintele de sedinta este functie de conducere intr-o universitate!!! Astfel, sunt de acord cu Dvs ca art 207 din LEN nu precizeaza vreundeva ca presedintele de sedinta e „functie de conducere”, totusi DVs, in Carta, ati facut o "deductie" (INVALIDA LOGIC!!!) si ati zis ca, daca s-a intamplat ca legea sa scrie ca PRESEDINTELE CONDUCE SEDINTE, asta se poate traduce ca fiind functie de conducere. Este de un comic psihotic!!! Ca atare, ce v-ati zis, fiind mereu „novatori”- prostii aia de la Bucuresti nu au stiut ca noi il avem pe Gorun aici la UCB care, daca este sa conduca o sedinta, este clar ca acea~” conducere” nu poate fi decat sub forma unei functii, desi art 207 nu a surprins acest aspect. Ca atare, l-ati surprins, Dvs in Carta!!!:))), care este un dezastru total, numai abuzuri!!! Si ce-ati facut Dvs in Carta? Adaugiri la art 207, prin art 31!!!!!!!!!!!!! Ce zice art 31 din carta UCB, completand ilegal art 207 din Legea Educatiei Nationale???:))) „(1) Funcţiile de conducere ale Universităţii sunt următoarele: a) preşedintele Senatului, rectorul, vicepreşedintele Senatului, prorectorii, cancelarul general al Senatului, directorul general administrativ, la nivelul universităţii; b) decanul, prodecanii, la nivelul facultăţii; c) directorul de departament, la nivelul departamentului;” Adica ati mai facut Dvs niste functii pe care LEN nu le prevede si ati considerat ca cea nelegitima, de presedinte de sedinta este „prima”, inainte celei de rector (pentru ca Carta lui Gorun o pune, in spatiu, inaintea celei de rector):)))))))))))) Este de un umor nebun demersul:). Acum e clar de ce Gorun crede ca are prima functie , sarmanul!:)) L-ati trecut, cocosati cum sunteti, inaintea rectorului, la pct a din art 31...:))) Ca sa fie dementa completa, va si auto-contraziceti in pct 2 al art 31: „(2) Funcţiile de conducere la nivelul Senatului sunt definite, conform legii, ca funcţii exercitate în domeniul didactic” Adica, stiind ca nu-s recunoscute de LEN, le-ati inventat Dvs, ca fiind, nu de conducere, ci didactice, ba inferati ca Presedintele este al Senatului si nu cu atributii doar de conducere a sedintei. Clar pana aici? Pai ati amestecta nivelurile, provocand hoas: functiile de conducere nu sunt pe acelasi nivel logic cu cele didactice, deoarece sunt administrative... Sincer, la cat de incurcati sunteti la minte, in copnceperea Cartei, nu stiu cum nu reusiti sa va blocati in sala de sedinta a Senatului, unde sa muriti de foame pt ca nu realizati ca puteti iesi pe geam...:) Apoi, fiind Dvs coerenti si geniali, definiti si functiile didactice in art 32 din carta, dar, surpriza, nu treceti functia inventata!!!, ca fiind in sfera celor didactice(deci cate principii logice ati calcat in picioare pana acum?!??). „Art.32. Funcţiile didactice în Universitate sunt următoarele: a) asistent universitar; b) lector universitar/şef de lucrări; c) conferenţiar universitar; d) profesor universitar.” Cred ca este evident ca incoerentele din Carta UCB sunt de substanta; mai mult, mie mi se pare ca frizeaza o dementa totala; ca atare, deja lucrez la o petitie catre MECTS sa va anulez Carta, iar daca MECTS va raspunde pozitiv, fac plangere penala intregului Senat care a aprobat-o, pt abuz in serviciu…Nu stiu pe cine mai aveti pe la MECTS, Cristi Rujan, oricine ar fi, rugati-i sa fie atenti ca vine petitia de la Gorjnews. Vedeti in ce va baga Adrian Mondialu’??…pai nu e mai bine sa faceti cum am sugerat noi – sa angajati consilier psihologic sa-i rezolvati socul legat de pierderea functiei de rector, decat sa abuzati LEN si sa riscati amenzi penale pt abuz in serviciu?? . Rog sa nu interpretati necuviincios, daca sunteti o doamna, stimate “cetatean” atitudinea mea’; nu as vrea sa fiu asemanat lui Popeanga, singurul parlamentar de stanga anti-feminist. Ca atare, daca tot nu intelegeti de ce Senatul UCB este penal si de ce Adrian Gorun nu mai are functie in UCB, va astept nerabdator pt o noua dialectica, desi pare a fi mai degraba o maieutica personala, prin care va ajut sa intelegeti ceva simplu: Legea Educatiei Nationale nu poate fi substituita de tot felul de “necugetati”, care inventeaza carte universitare, doar pt a impresiona naivii ca mai au functie.
  • bebe 16.11.2012 la ora 15:58 pm
    Gorun e un traseist politic care promoveaza toate fufele si toti cocosatii in UCB!
  • codincodin 08.05.2013 la ora 21:52 pm
    Ha , ha , ha ! Are dreptate domnul Cerasel !!!!!! Pai cum sa fie Adrian Mondialu de valoare universitara ?! Gorun e nume de brigadier silvic , de padurar , Moise e nume biblic ! Mai bine l-ar chema Adrian Frasen ca ar avea legatura cu mitologia scandinava ! Dar asa ! GORUN egal BRIGADIER SILVIC , conform onomasticii in care si doamna Jianu Magda e specialista !!!!!!!! He , he , he ! Asta e !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.