Adrian Gorun şi Nicolae Ceauşescu. Asemănări şi deosebiri
Adrian Gorun şi Nicolae Ceauşescu. Asemănări şi deosebiri
AlteleOpinii23 septembrie 2011

Cerasel Cuteanu este printre puţinele conştiinţe libere, vii, lucide şi cuprinzătoare din Gorjul contemporan, care înţeleg exact ce şi de ce se întâmplă şi care, pe deasupra, îşi permit să şi povestească public toate acestea.

Un articol al lui Cerasel Cuteanu despre Adrian Gorun, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, a strâns în urmă cu câteva luni un număr record de vizualizări şi comentarii pe site-ul cotidianului „Pandurul”. De ce? Pentru că, în Gorj, a scrie despre Adrian Gorun echivalează cu a scrie despre Nicolae Ceauşescu, înainte de 1989. (În mod ciudat, despre Adrian Gorun doar se şopteşte. E adevărat, simulează un anumit cotidian campanii nimicitoare de presă de câte ori se atribuie serviciile de pază la Universitate. Atât. Pentru că simulează prost, de regulă câştigă alţii 🙂
Din fericire, în mod cert diferă urmările, în sensul că a doua zi nu te caută, la vedere, niciun nene de la Securitate să îţi zdrobească deştele cu care ai scris. Astăzi, copiii securiştilor de ieri deschid dosare împotriva jurnaliştilor care îşi permit să spună adevărul, şi le invadează spaţiul intim, cu telefoane ascultate şi microfoane plantate în case şi birouri, pe motivul abracadabrant că denigrează instituţiile statului de drept şi subminează ordinea constituţională! Adrian Gorun s-a pus la adăpost şi faţă de securişti, şi faţă de copiii lor, acceptându-l la catedră pe Ion Făget, un ins dovedit că a făcut poliţie politică.
Adrian Gorun conduce la Târgu Jiu o Universitate care vine ca toamna după vară în vieţile tinerilor de azi şi care nu-i schimbă cu nimic. Niciunul din experţii şi niciuna dintre elitele Universităţii nu se pronunţă public vreodată despre nenorocirile aflate în derulare, astăzi, în Gorj. Activitatea de cercetare se opreşte între nişte coperte şi nu schimbă cu nimic în bine sau în rău ambianţa.
L-am invitat o dată pe Adrian Gorun, cu bună credinţă, la Panoul de Onoare, emisiunea mea de la Gorj TV, şi m-a refuzat minţind că la el această televiziune are embargo. A doua zi, o colegă de televiziune îi lua puncte de vedere din biroul de rector. Cel puţin Ceauşescu era, cât de cât, coerent, şi sincer, în nebunia lui.
Notă: Echipa GORJNEWS câştigă, începând din această săptămână, un „jucător” de marcă, în persoana lui Cerasel Cuteanu, doctor în filozofie, reprezentant oficial al WISE Foundation S.U.A. în România, profesor la „Plymouth State University”, SUA, asiduu cercetător în domeniul ştiinţelor sociale, familiarizat cu cele mai intime resorturi ale realităţilor româneşti contemporane.

9 COMENTARII
  • Elena 23.09.2011 la ora 10:02 am
    D-le Daju,simt ca incepe sa se faca dreptate.Ma bucur din suflet ca Gorun a intrat in vizorul dvs.si a altor oameni de calitate din Gorj.In ceea ce priveste fituica"Gorjeanul"merita acelasi tratament ca Gorun.Am urmarit mai toate articolele d-lui C.Cuteanu si am fost de acord cu tot ce scria despre UCB si Gorun.O cloaca mai mare ca la UCB nu am vazut nicaieri si slava d-lui am si eu un titlu academic,deci am colaborat cu multi oameni de valoare.Va multumesc din suflet pt. acest articol.Succes pe mai departe.
  • Bun venit! 23.09.2011 la ora 19:50 pm
    Bine ai revenit in tara dle Cuteanu! Sper sa nu pleci pana nu se face putina curatenie in UCB. Multi isi pun sprantele in dumneavoastra pentru ca reusiti sa le dati un imbold puternic, speranta, forta si motivatia de a lupta. Sunt sigura ca noptile unora sunt deja albe iar somnul ramas e plin de cosmaruri. Succes!
  • Unul .... 24.09.2011 la ora 9:46 am
    Domnule Daju ar fi de bun augur sa investigati toate activitatile meschine care se intampla in aceasta universitate. De la capul prezentat pana la tovarasii dr prof. etc. partidisti care isi bat joc la propiu de studenti si culmea pe banii acestora. Daca ar fi sa fac o comparatie pentru acesti iluminati dr. prof. cu o ceasca de cafea, in acest edificiu de carte al scuptorului nostru este 95% caimac, 4% cafea, 1% spuma, spuma care uneori incurca si este indepartata ........
  • GORUN GĂUNOS ȘI USCAT! 24.09.2011 la ora 12:27 pm
    Universitatea aceasta parca este urmarita de un BLESTEM! Mafia Gorunilor și-a jucat mendele cum a vrut, norme cu nemiluita, angajări discretionare, fuste de toate mărimile, licitații demne de DNA, contabilitate pe mîna unui vechi om de casa de la ISJ, unde au masluit facturi de peste un miliard pe cretă și hîrtie creponata. Chiar nu vede NIMENI din factorii statului abuzurile, ilegalitățile, mîrșăviile, imoralitățile comise în mod curent de CLANUL GORUNLOR? Domnilor, avem de a face cu un om ******, interveniți!
  • ghită Dajulescu 27.09.2011 la ora 0:18 am
    A inceput la UCB SIMULACRUL ...alegerilor pe departamente... Cunoastem ritualul acesta din anii trecuti, Mafia GORUNILOR este diabolica in chestiuni de...alegeri!
  • Vasilica 27.09.2011 la ora 13:23 pm
    Micul Dictator la o șleahta de proști. Îl merita!
  • ADRIAN 28.09.2011 la ora 19:19 pm
    “Cerasel Cuteanu, doctor în filozofie, reprezentant oficial al WISE Foundation S.U.A. în România, profesor la Plymouth State University, SUA, asiduu cercetător în domeniul ştiinţelor sociale, familiarizat cu cele mai intime resorturi ale realităţilor româneşti contemporane” este, oare, una si aceeasi persoana cu fiul fostului activist sindical GHEORGHE CUTEANU, cel care publica in “GAZETA GORJULUI” din vremea ceausista (devenit, mai apoi, principalul “vanzator” al GORJEANULUI post-decembrist catre actualul actionar majoritar, ******** VIOREL BEBE IONICA ?!...Daca DA, atunci nu ma mai mira nimiv din ceea ce scrieti in paginile publicatiei dvs. Un proverb spune ca doar “CINE SE ASEAMANA, SE ADUNA”…
  • mitea 29.09.2011 la ora 22:19 pm
    “Cerasel Cuteanu, doctor în filozofie, reprezentant oficial al WISE Foundation S.U.A. în România, profesor la Plymouth State University, SUA, asiduu cercetător în domeniul ştiinţelor sociale, familiarizat cu cele mai intime resorturi ale realităţilor româneşti contemporane” Iata o CARTE DE VIZITA de adevarat universitar, nu de MUCIOȘI agramați precum cei din ȘLEAHTA GORUNILOR...UCB e un simulacru de institutie cacademica. POLITICA, AFACERIȘTI, IMORALITATE, CORUPTIE, TICĂLOȘIE, FUSTE SI RUBEDENII, VIȚEI ... - iata caricaturile care sug de la BUGET la PRĂVĂLIA GORUNILOR! Cea mai monstruoasă instituție din reteaua de stat! După chipul și asemănarea Clanului care o călărește!
  • binu 29.01.2012 la ora 10:09 am
    nu exista nici o asemanare si nici deosebire
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.