Aerul de Gorj, mai periculos decât vodca rusească
Aerul de Gorj, mai periculos decât vodca rusească
OpiniiUltra - Scurte25 iunie 2014

Apa, aerul și fraierul… Bibilistrocii din capul unora au plecat rău de tot la păscut, și prăpădesc tot ce întâlnesc în cale. De la alcool nu li se trage în niciun caz… Las la o parte chestiunea cu beția, trezirea și prostia, și vă spun o treabă pe care doar consumatorii adevărați o cunosc. Nu bețivii, nu fițoșii, ci consumatorii de discuții la un pahar, pentru că așa cum sunt consumatori de literatură, există și consumatori de cârciumă „literată“. Pentru a fi consumator trebuie să… știi carte. Vă dau numai un exemplu. Toată lumea, toți bețivii, toți fițoșii cred că au băut, au servit sau s-au făcut praf (depinde, după caz) după ce au consumat vodcă rusească. Unii, mai cu fițe, au damblagit rău de tot și își ridică pe facebook selfie-uri în care se văd alături de o sticlă plină cu alcool alb, pe a cărei etichetă scrie rusește, iar „mai la deal“ se poate observa un ditamai borcan de icre chimicale, cărorar li se spun prin hypermarket icre negre. Treaba asta nu li se trage de la băutură, ci de la prostie… Dacă ar fi fost cu adevărat consumatori știau, fără doar și poate, că vodca rusească pură a fost brenduită chiar de „tăticul“ vestitului tablou al elementelor chimice Mendeleev. Acesta a stabilit rețeta adevăratei vodci rusești, care, de altfel, a și fost patentată, în mod oficial, în 1894.

Licoarea în cauză, care nu prostește (vezi realizările poporului vecin și prieten rus), trebuie să aibă un raport apă-alcool de 400 . Dacă are mai mult sau mai puțin cu 0,01 nu mai vorbim despre vodcă rusească. Nu știu de ce, dar aerul, probabil, ne determină să credem că orice tărie care îți arde gâtul este vodcă, că orice țuică distilată de trei – patru ori a devenit neapărat pălincă. Ăsta e necazul… Toți ne dăm cunoscători, dar „aerajul“ ăsta de Gorj a devenit cam poluat în ultima vreme, în special la nivelul cerebelului.

Dincolo de orice măsurătoare, nu pot să nu văd poluarea din creierele noastre. Până în urmă cu vreo zece zile, mai tot gorjeanul era convins că Băsescu face culcaturi și târâșuri cu serviciile de informații, ca să nu mai spun că același personaj mioritic ce conviețuiește pe acilea știa sută-n sută că tot Băsescu îi bagă pe unii și pe alții în pușcărie. Poluaților cu aer de Gorj, tot Băsescu l-a băgat și pe frate-su în pușcărie? Ei, bine, asta este diferența între cunoscători și cei care se cred cineva.

Revenind la Băsescu, nu pot să fiu atât de naiv și să cred că nu știa ce învârte fratele lui, dar în cazul în care se va dovedi că nu este implicat în afacere trebuie să ne dăm seama de adevărata poveste. Nu poți controla un copil, nu ai cum să-i impui anumite lucruri, ce mai vorbim de un om matur… Tind să cred, însă, că Băsescu nu s-a detașat la timp de „năzdrăvăniile“ fratelui său, și tocmai de aceea nu va avea un sfârșit politic frumos. Va rămâne doar un cineva, așa cum sunt mulți dintre măscăricii care astăzi umblă cu nasul ridicat pe stradă. Rămâne de văzut…

O mulțime de obosite care nu ar avea loc nici prin bordeluri, din cauza gradului ridicat de uzură, au ajuns cineva pentru că niște nătărăi, cineva și ei, nu au fost în stare să-și găsească o femeie, fără să plătească, în lumea asta mare. Nici cu nătărăii pomeniți nu îmi e rușine, pentru că „cineva-ul din ei“ a încolțit și a înflorit după ce au slugărit alți derbedei cu statut social. Scriam la început de an că mă aștept ca oamenii din Justiție să scape de anumite frustrări și să treacă la treabă. Au avut loc, deja, rețineri și arestări bombă care, sincer, m-au bucurat, pentru că mă săturasem de grămezile de cineva. Fiți, fraților, politicieni, fiți oameni ai legii, fiți vedete, fiți profesori universitari, fiți profesori-doctori, fiți orice în fața cărora, noi, ăștia, amărâții, să facem plecăciuni, dar nu mai căutați să fiți „cineva“, pentru ca să nu mai fiți nimeni mai devreme sau mai târziu.

Vorbeam despre Justiție… Așa cum am spus, am salutat arestarea lui Năstase, salut arestarea lui Mircea Băsescu, dar nu am cum să trec peste cazul Ignătescu. Chiar dacă urmașul lui Bercea a fost instruit să pună 50 de întrebări pentru a obține un răspuns, este clar că fratele președintelui s-a umplut de mizerie. De mizerie s-au umplut și cei care au considerat că un om ce a stat nouă luni nevinovat în închisoare nu trebuie despăgubit material și moral. Omul acela era hărțuit prin toate mijloacele, băgat prin închisori dacă nu își plătea taxele și impozitele către stat, iar faptul că a fost privat de libertate atâta vreme nu contează nici cât negru sub unghie pentru anumiți reprezentanți ai aceleiași justiții.

Revin la vodca rusească și la aerul de Gorj. V-am prezentat săptămâna trecută câteva elemente ce țin de funcționarea viitorul mall. Consider că asemenea centre comerciale trebuia să existe în Târgu-Jiu de mai bine de zece ani, și atunci învățam ce înseamnă un comerț civilizat, iar băieții cu evaziunea fiscală erau nevoiți să o lase mai moale. Cu siguranță, nu vodca distilată și analizată până la perfecțiune de Mendeleev a vorbit și vorbește, în continuare, în unele minți… Un cititor a considerat că sunt penibil, fiindcă am îndrăznit să spun că prețul apartamentelor din zona mall-ului nu o să crească. Omul care pare a fi cineva este convins că locuințele din zonă o să valoreze mult mai mult, dar țin să-i dau vești proaste. Locuiesc în cartierul respectiv și, de câteva luni, patru prieteni mă tot roagă să le public anunțurile cu ajutorul cărora caută să-și vândă apartamenele. Este adevărat că prețurile sunt mai mari decât în alte zone ale orașului (așa cum sunt de 20 de ani), dar, unu la mână, valoarea locuințelor nu a crescut, ci a scăzut din cauza crizei, iar, doi la mână, rareori mai auzi de vreo tranzacție imobiliară în zonă. Nicio persoană întreagă la mansardă și cu potențial financiar nu a preferat locuințe în apropierea centrelor comerciale, ci a căutat o zonă liniștită. La shopping mergi ca într-o excursie, dragul meu domn! De ce să ai casa lângă mall? Să fii primul când se bagă carnea?

În privința celebrului fast-food, știam că mall-ul nu va deservi numai cartierul 9 Mai, dar cunoșteam că vestitul MC sau celebrul Colonel își deschide centre comerciale pentru oameni activi, nu pentru persoanele care ies la plimbăreală sâmbăta sau duminica. Asta e politica firmelor în cauză, din acest motiv cei de la MC au vrut un spațiu pe Calea București, spre Drăgoieni și nu au acceptat unul în centrul orașului. Oamenii au nevoie de un anumit număr de clienți zilnic, nu doar la sfârșit de săptămână. Cititorule drag, gândește-te că un elev din CAM nu își permite să dea trei lei la troleibuz pentru a veni de trei-patru ori pe săptămână la fast-food. Mall-ul va avea și restaurante, domnule care ești cineva, locuri unde cei cu dare de mână se vor putea răsfăța. Beizadelele au cam dispărut prin alte orașe mai mari, așa că nu mulți o să fie cei care o să-și permită să mănânce măcar de două ori pe săptămână un meniu la fast-food-ul tot pomenit.

Se vorbește de crearea a 1.000 de locuri de muncă, însă, pe lângă faptul că mall-ul va închide alte unități, 1.000 de salariați reprezintă o societate ce se apropie de nivelul Artego.

Continuând pe aceeași linie, observ că niște băieți și fete vesele o țin pe marginea șanțului prin presa locală cu manipularea, ca și în cazul deja salvatorului mall. Subiectul cu care ni se distrage atenția de la problemele reale cu care ne confruntăm face referire la salariile directorilor din minerit și energie. Poluarea din aerul pe care îl expirăm se poate numi penibilitate. Directorii din minerit și energie au avut mai tot timpul salarii considerabile, dar și pălmașul a câștigat mulțumitor. Faptul că nu există soluții pentru problemele CEO creează idei de manipulare ieftină, care sunt acceptate de plămânii noștri. Acei cineva au grijă să ne servească un aer otrăvit, căutând să ne convingă că directorii puși politic sunt vinovați pentru nemulțumirile angajaților, iar marii șefi politici ai județului nu au nicio vină.

Parcă mai bună o vodcă rusească decât un aer otrăvit!

2 COMENTARII
  • paganel 28.06.2014 la ora 11:52 am
    datii sa bea lui ion cel mare si florin jupanul. ei neau pus pe butuci gorjul. auzi lume ce conducere avem.... prefect vacaru un nimeni si vicepresedintii c j gorj doua slugi goe filip si ciprian florescu oamenii dde casa a lui ion cel mare. goe a iesit la c j datorita faptului ca atunci si caini si pisicile de erau pe liste la pp dd erau votate de lume ce vroiau schimbarea. goe mare sef....
  • Marian 05.07.2014 la ora 11:52 am
    De cand e primar mosoiu la Dragutesti,catastrofa ecologica continua in satul de stramutati Iasi Gorj.Statia de epurare nu functioneaza,dejectile sunt aruncate in Amaradia.Cei de la Ape dorm iar Garda de mediu e in hibernare.ATENTIE S-AU INVESTIT PESTE 35 DE MILIARDE ...DAR, DEGEABA.FRAIERESTENII PLATESC CANALIZARE SI MAI MERG LA CATE O POMANA ELECTORALA. VA MERITATI SOARTA!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.