Agenda culturală
Agenda culturală
Altele4 mai 2012

*MIHAI ŢOPESCU – „LUMEA LUI SHAKESPEARE” –  Între 23 aprilie şi 30 mai 2012, în Foaierul Teatrului Naţional din Craiova, Mihai Ţopescu expune mai multe lucrări în cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Internaţional Shakespeare, unul dintre cele mai importante ale lumii, dedicate marelui dramaturg. Toate sunt legate tematic de prestigioasa manifestare, fiind alăturate personajelor lui Shakespeare.
Iată o mărturisire adevărată, aparţinând la fel de adevăratului artist gorjean – Mihai Ţopescu: „M-am născut pe acelaşi tărâm şi sub acelaşi semn stelar ca marele Constantin Brâncuşi, doar că la 80 de ani diferenţă. Trăiesc şi creez în spaţiul sacru iniţiat de el în oraşul meu natal, Târgu-Jiu. Spiritul său m-a călăuzit ca o lumină în viaţă, însă nu mi-a influenţat arta. Nu pot decât să fiu fericit că Brâncuşi nu a descoperit sticla ca formă de expresie”.
*„LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII”- Este mottoul sub care s-a desfăşurat partea de festival din Capitala olteană, în deschidere evoluând Berliner Ensemble din Berlin cu un spectacol de excepţie – „Sonetele lui Shakespeare”. Precizăm şi faptul că manifestarea se organizează o dată la doi ani de Fundaţia Shakespeare şi Teatrul Naţional din Craiova, fiind legată, de câţiva ani încoace de secţiunea Bucureşti, susţinută de ArCuB, însă pornind din Bănie, de fiecare dată la 23 aprilie.
*FOTOGRAFIILE LUI BRANCUŞI LA NEW-YORK – Constantin Brâncuşi este mai puţin cunoscut într-un domeniu artistic, tot atât de drag lui, fotografia. În această primăvară însă, Galeria Bruce Silverstein din New-York a vernisat „Brâncuşi: The Photographs”, cu peste 40 de lucrări originale, realizate de Brâncuşi însuşi. Gorjeanul nostru a considerat totdeauna fotografia ca o formă de artă şi un mijloc de exprimare în paralel cu sculptura. După Brâncuşi au rămas peste 560 de negative şi peste 1.000 de fotografii ilustrând aspecte ale creaţiei sale. Iată şi câteva date despre Bruce Silverstein Gallery: Din 2001, s-a angajat, aflăm, în “descoperirea, examinarea şi contextualizarea operelor de artă cunoscute şi necunoscute, precum şi în prezentarea mediilor artistice inovatoare de astăzi. Galeria se străduieşte să ofere un loc de dialog al tuturor formelor de artă, fiind situată în inima districtului Chelsea şi funcţionează ca un spaţiu de expoziţie deschis publicului.”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.