Alexandru Vlad, transferat în Ucraina pentru 1 milion de euro
Alexandru Vlad, transferat în Ucraina pentru 1 milion de euro
Fotbal5 iulie 2013

Pandurii a dat din nou lovitura pe piaţa transferurilor. A reuşit să îl vândă pe fundaşul stânga Alexandru Vlad la formaţia ucraineană Dnipro Dnipropetrovsk, în schimbul sumei de 1 milion de euro. Vlad se alătură, astfel, unei serii de jucători cumpăraţi foarte ieftin de Pandurii şi vânduţi apoi pentru sume impresionante, Chiricheş, Pintilii şi Maxim fiind cele mai bune exemple în acest sens.
Alexandru Vlad a fost adus în 2010 de la Curtea de Argeş pentru o sumă modică, Petre Grigoraş fiind cel care l-a impus în primul 11, iar de atunci, acesta nu a mai cedat postul de titular.
Transferul fundaşului de 23 de ani s-a perfectat în Austria, acolo unde îşi efectuează pregătirea de vară atât Pandurii, cât şi clubul ucrainean. „Cele două cluburi au ajuns la o înţelegere, s-au semnat şi ştampilat actele de transfer, Vlad este jucătorul echipei Dnepr. E vorba de o sumă frumoasă, bineînţeles mai mică decât la transferul lui Alexandru Maxim (1,5 milioane de euro), dar mai mare ca la Pintilii şi Chiricheş (700 de mii de euro). Înseamnă foarte mult aceşti bani, e o perioadă grea nu numai pentru Pandurii, ci pentru orice club. E o sumă consistentă. Bineînţeles că am încercat să păstrăm şi 20 la sută dintr-un viitor transfer, dar ei nu au vrut”, a declarat Eugen Pîrvulescu, directorul executiv al pandurilor.
Dnipro Dnipropetrovsk a terminat sezonul trecut pe locul 4 în Ucraina, şi va evolua direct în play-off-ul Europa League.
Pandurii l-a transferat deja pe sârbul Marko Momcilovic pe postul lăsat liber de Vlad, însă mai testează în aceste zile un fundaş stânga spaniol, cu origini africane. Sipo Bohale este evaluat de Pustai în cantonamentul din Austria, alături de alţi trei jucători, croaţii Ivan Graf şi Tomislav Culjak, şi fundaşul central francez de 26 de ani, Steven Thicot.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.