Am ridicat şi noi capul, ne vede cineva?
Am ridicat şi noi capul, ne vede cineva?
Fotbal20 aprilie 2011

E evident pentru toată lumea că ceva s-a schimbat în bine la Pandurii, în jocul echipei, în exprimarea jucătorilor în teren şi în afara lui şi, nu în ultimul rând, şi la nivel de rezultate. Dar, oare, s-a schimbat şi percepţia pe care o au ceilalţi despre Pandurii?

După victoria Pandurilor în meciul cu Astra, întârziind puţin pe drum la întoarcere, odată ajuns acasă am vrut să văd cum reflectă presa centrală victoria obţinută de gorjeni, într-un meci la unison considerat ca fiind duelul celor mai în formă echipe, o spun rezultatele ultimelor cinci runde, dar şi jocul prestat de cele două echipe. Nu mică mi-a fost mirarea ca pe gsp.ro să nu găsesc pe prima pagină absolut nimic despre meciul care se încheiase de cinci-şase ore.
E drept, era ziua marelui derby din Spania şi mai toată lumea se gândea la Messi sau Cristiano Ronaldo, dar am căutat cu îndârjire ceva legat de meciul la care tocmai asistasem. Am dat despre ce spun casele de pariuri în legătură cu câte goluri aveau să se înscrie în El Clasico, despre blatul lui Becali cu Şiman, am citit despre două cuburi de ciocolată, aşa cum au fost denumite reuşitele lui Maicon din Regie, dar nimic din ceea ce mă interesa. Am insistat şi am aflat noutăţi despre Mourinho, despre Minteuan şi despre cel care ar putea fi noul antrenor al CFR-ului. S-a scris şi rescris istoria escapadei lui Ricardo şi Bonfim. Dacă aş fi fost interesat, aş fi aflat şi câţi bani crede Giovani Becali că vor băga în curând Torje şi Alexe în conturile celor de la Dinamo. S-a scris despre Giurgiu şi Galaţi, şi despre Moţi şi Disneyland, dar nici urmă de Pandurii – Astra… Nimic despre Grigoraş şi munca sa la Pandurii… Nu uit nici faptul că, cu doar câteva zile mai devreme, Ovidiu Ioaniţoaia, mai marele de la Gazeta Sporturilor, alocase ceva spaţiu în care îl lăudase pe Grigoraş pentru ceea ce a reuşit şi la Târgu Jiu, taxându-i, totuşi, pe cei din conducere, exprimându-şi părerea că partida Pandurii – Oţelul nu va fi programată nici după ce va veni decizia de la TAS, dar, totuşi, era vorba de meciul între singurele echipe care, din ultimele patru runde, adunaseră câte 10 puncte, echipe care tocmai trecuseră pe lângă o mare victorie la Timişoara, cazul Pandurilor, sau învinseseră Steaua, cazul Astrei.
Nu ştiu dacă şi cineva din conducerea Pandurilor a avut ochi pentru această „scăpare” a unuia dintre cele mai importante ziare de sport din România, dar acest lucru ar trebui să le dea de gândit. Probabil va trebui să treacă multă apă pe Jiu pentru a spăla o imagine serios şifonată a Pandurilor, de jocul anost prestat constant până acum de gorjeni, de managementul defectuos ce a dus la două retrogradări în plan sportiv şi de politica de marketing aproape inexistentă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.