Analfabeți juridic, dar cu frică de pușcărie: juriștii Consiliului Județean și secretarul Rădulea – Zamfirescu. Documente
Analfabeți juridic, dar cu frică de pușcărie: juriștii Consiliului Județean și secretarul Rădulea – Zamfirescu. Documente
De cititInvestigatii16 martie 2016

radulea zamfirescu
Printre cei pasibili de pușcărie pentru menținerea ilegală în funcție a lui Ion Călinoiu, care ar fi trebuit demis din septembrie 2015, se numără și secretarul județului Gorj, Cristina – Elena Rădulea – Zamfirescu. Ea avea obligația legală de a înainta Prefecturii Gorj un referat cu propunerea de revocare a președintelui Consiliului Județean. Nu a făcut-o și, pe undeva, este de înțeles.
Gorjul a depășit și cele mai cinice comportamente ale mafiei italiene, în materie de nepotism și de sfidare a legii și a omului de rând. Rădulea – Zamfirescu este doar una dintre beizadelele care ocupă exact funcțiile de conducere în care s-au aflat părinții lor. Până nu demult, mama ei, Zoica Zamfirescu, era cea care risca pușcăria pentru Nicolae Mischie și, mai apoi, pentru Ion Călinoiu, și, firește, pentru grupările infracționale din jurul lor, ca secretar al județului.
zoica zamfirescu
Acum, i-a venit rândul fiicei să primească această funcție publică, drept moștenire, de la destoinica ei mămică, și să se pună și ea în slujba penalilor. Motivul pentru care Zoica Zamfirescu a ales să-și expună fiica, într-un asemenea hal, ține de certitudinea ei că protecția pe care procurorii i-o acordă lui Călinoiu, și complicilor lui, este infinită. Mai mult, probabil că odrasla este atât de ”competentă” încât n-ar angaja-o absolut nimeni ca jurist, în mediul privat.
calinoiu zamfirescu florescu
După ce GORJNEWS a publicat aici, aici și aici mai multe anchete de presă referitoare la menținerea ilegală în funcție a lui Călinoiu, juriștii Prefecturii s-au trezit din somn și au întrebat, în mai multe rânduri, beizadeaua, de ce n-a emis referatul cu propunerea de revocare a șefului ei.
 
adresa prefect
 
Din exces de zel pentru fostul șef al mămicii, devenit, între timp, și șeful ei, Rădulea – Zamfirescu a emis niște răspunsuri cât se poate de cretine și de ridicole, unele contra-semnate și de juriști ai Consiliului Județean, dovedindu-se, cu toții, analfabeți din punct de vedere juridic.
De pildă, despre primul dosar prin care Călinoiu a contestat  raportul de incompatibilitate emis de Agenția Națională de Integritate, Rădulea – Zamfirescu pretinde că urmează să fie soluționat, pe fond.
 
raspuns consiliu judetean
 
În realitate, Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv asupra lui, încă din 17 septembrie 2015.
 
curtea de apel 17 09
 
Rădulea – Zamfirescu încearcă să insinueze că acel dosar soluționat și închis definitiv s-a redeschis, în condițiile în care, în realitate, el doar a fost atașat, la cel de-al doilea dosar, spre consultare, în data de 25 noiembrie 2015, pentru ca instanța de judecată să stabilească dacă a doua contestație a fost sau nu depusă tardiv. Iată ”Încheierea” prin care s-a dispus nu redeschiderea, nu conexarea, ci atașarea primului dosar la cel de-al doilea dosar, pentru a fi consultat.
 
incheiere curtea de apel craiovaincheiere 5 b
 
Încurajat de astfel de aberații emise în documente oficiale de secretarul județului, care cu certitudine o incriminează penal pe Rădulea – Zamfirescu, Ion Călinoiu a declarat vineri, 11 martie a.c., că cele două dosare sunt conexate! Prin urmare, primul dosar, soluționat definitiv încă din 17 septembrie 2015, nu e soluționat, din perspectiva aberantă a lui Călinoiu și a secretarului județului. Sunt aserțiuni în baza cărora ești internat la Spitalul 9, secția ”Agitați”, fără nicio altă verificare suplimentară.
Iată ce a declarat Călinoiu pentru ”Radio Infinit” … Printre altele, doctorul agronom cât se poate de agramat invocă în favoarea sa Codul Penal, în timp ce vorbește despre un dosar civil, și nu penal.
 

 
Într-un alt răspuns oficial adresat Prefecturii Gorj, la 1 martie 2016, Rădulea – Zamfirescu și juriștii Costel Marcău și Leontin Isuf susțin lucruri și mai aberante.
Astfel, ei încearcă să argumenteze că Ion Călinoiu a primit abia în data de 1 iulie 2015 raportul ANI în legătură cu care deja înregistrase contestație la Curtea de Apel Craiova, în data de 26 iunie 2015.
 
raspuns consiliu judetean 2
De frica pușcăriei, deși documentul pe care-l semnează constituie un abuz în serviciu și un refuz explicit de solicitare a revocării șefului lor, Călinoiu, cei trei cer ca acel răspuns să nu fie interpretat ca atare. E ca și cum ai ucide un om și le-ai face, apoi, o scrisorică procurorilor, în care-i rogi să considere că mortul nu e mort.
 
raspuns consiliu judetean 5
raspuns consiliu judetean 4
Spre deosebire de secretarul Rădulea – Zamfirescu și de juriștii Consiliului Județean, juriștii Prefecturii Gorj au înaintat prefectului de peste 10 zile propunerea oficială de revocare a lui Călinoiu.
paraschivu
Dacă Gheorghe Paraschivu nu ține cont de poziția oficială a structurii de specialitate, în materie juridică, are obligația legală să explice public, cât se poate de detaliat, care sunt motivele care îi fundamentează decizia profund ilegală de menținere în funcție a lui Călinoiu, peste avizul Direcției Juridice a Prefecturii. Dar, înainte de toate, Paraschivu trebuie să dovedească public că a înțeles că este prefect într-un județ în care s-a ajuns ca juriștii Prefecturii să ceară protecție instituțiilor abilitate ale statului. Dacă acei juriști simt că nu-l au ca aliat nici măcar pe șeful lor, prefectul, înseamnă că Gorjul a ajuns un județ din care trebuie plecat cât mai urgent.
sorin arjoca
În ceea ce-l privește pe subprefectul Sorin Arjoca, ne-am lămurit cu toții că prin gura lui vorbește Călinoiu, cel care-l gratulează, la scenă deschisă, cu sintagma ”VĂRUȚU’”, fiind de notorietate raporturile lor de rudenie. Totuși, din câte știm, în nicio lege nu scrie că președintele Consiliului Județean nu suportă rigorile legii dacă soția sa este vară cu subprefectul.

4 COMENTARII
  • Cetatean 16.03.2016 la ora 11:45 am
    Super tare Daju, inca o data la superlativ.
  • IOANA 16.03.2016 la ora 11:45 am
    INCREDIBILLLLL
  • Ver Sus dracnea 16.03.2016 la ora 13:39 pm
    Inca nu-i destul! Mai ”iezista” carciumatul (cum il alinta un cunoscator), procurorii, judecatorii; chiar daca nu toti sunt la fel. Buboiu-i mult mai purulent.
  • bIR 16.03.2016 la ora 14:52 pm
    Mamica ei s-a iubit cu costreie pardon CA-CALINOIU, idila lor a dus la despartirea familiei zamfirescu. Normal ca, costreie avea o datorie morala fata de mamica parasita sa fac ceva si a facut, a pus o nulitate in locul mamicii. Si asa megre treaba unsa la Gorj
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.