Apă nu, gaze nu, canalizare nu, deturnări de bani publici, daaaaaaaa!!!
Apă nu, gaze nu, canalizare nu, deturnări de bani publici, daaaaaaaa!!!
Investigatii4 mai 2011

Bilanţul lui Guşiţă după 15 ani ca primar la Jupâneşti

Ştiu că e greu de crezut, dar în Gorj există astăzi o comună care, în niciuna dintre localităţile componente, nu dispune nici de reţea de alimentare cu apă potabilă, nici de canalizare, nici de gaze naturale. Cu atât mai incredibilă este situaţia prezentată dacă avem în vedere că, de 15 ani, această comună e condusă de acelaşi primar. Deşi am fi tentaţi să ne gândim la o comună izolată, situată în creierii munţilor, lucrurile nu stau deloc aşa. E vorba de comuna Jupâneşti, de lângă Târgu Cărbuneşti, condusă din 1996 de primarul Petre Guşiţă, membru PSD, care a reuşit contraperformanţa nemaiîntâlnită de a nu face nimic pentru alegătorii săi.

Piloşi şi incompetenţi în Consiliul Judeţean

Tocmai pentru a evita astfel de accidente contra naturii, la nivelul Consiliului Judeţean Gorj a fost creată o structură numită Serviciul Unitatea Judeţeană pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice. Se vede de pe Lună că şi aici lucrează “specialişti” la fel de “competenţi” ca primarul Guşiţă, toţi plătiţi din bani publici. Deşi se împăunează că au ca misiune principală implementarea şi monitorizarea “Strategiei judeţene privind accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de utilităţi publice”, devreme ce timp de 15 ani nimeni nu l-a tras niciodată de mânecă pe Petre Guşiţă să facă şi el ceva, măcar de ochii lumii, în comuna lui, e clar că subordonaţii lui Călinoiu “accelerează” în două viteze: pe loc şi îndărăt.

Laviniu Lupulescu, finul lui Doru Filip, abonat la bani publici

După ce, recent, v-am demonstrat cum a cheltuit Petre Guşiţă 37 de miliarde lei vechi pentru două caricaturi de poduri a căror construire a demarat în 2007 şi nu a fost finalizată încă, acum arătăm cu documente cât costă pietruirea unui metru de drum comunal. Astfel, după cum se poate vedea în facsimilul alăturat, Petre Guşiţă a plătit 5 miliarde 697 milioane lei vechi pentru pietruirea unui drum comunal lung de 1,913 km. Rezultă o medie de 3 milioane lei vechi pe fiecare metru. Reamintim: este vorba de pietruire, nu asfaltare. La cine a ajuns acest contract supraevaluat? La Laviniu Lupulescu, administrator al S.C. LAIOL BEST S.R.L., finul prim-vicepreşedintelui PDL Gorj, Doru Filip, primarul Rovinariului.

Poliţistul Zglobiu doarme în bocanci

Este una dintre modalităţile prin care, acordând lucrări supraevaluate pe bani publici clientelei PDL, primarul Guşiţă îşi cumpără imunitatea în faţa poliţiştilor şi procurorilor. La IPJ Gorj, în fişetul domnului poliţist Zglobiu de la Serviciul de Cercetări Penale, zace de peste un an o petiţie referitoare la acest tun de aproape 6 miliarde lei vechi. Deşi zglobiu, poliţistul cu pricina se mişcă în reluare şi e posibil ca până în 2020 să dea un răspuns autorului petiţiei, aşa cum îl obligă legea.

Pentru ca profitul să fie maxim, aveţi idee de unde a furat, fără niciun fel de autorizaţie, Laviniu Lupulescu balast pentru pietruirea drumului? Fix de la urechea unuia dintre cele două poduri de 37 de miliarde, deşi legea apelor spune clar că la o distanţă de 1000 m în amonte şi în aval de orice pod nu are voie să excaveze nici măcar senatorul Ion Ruşeţ, care e preşedinte la PDL Gorj, cu atât mai puţin Laviniu Lupulescu, finul prim-vicepreşedintelui PDL Dorin Filip.

De ce e ţinut în scaun directorul corupt Theodor Popescu, de la Ape

Pentru că muşamalizazează afacerile pe bani publici încheiate între primari PSD şi oameni de afaceri din anturajul PDL. Din 14 octombrie 2010, când GORJNEWS a publicat fotografii cu utilajele lui Laviniu Lupulescu furând balast de lângă urechea podului de la Vidin, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, Theodor Popescu, a avut timp berechet să simuleze, cel puţin, aplicarea măsurilor legale, de competenţa sa. N-a făcut nimic, absolut nimic. Este şi motivul pentru care va rămâne în funcţie multă vreme de aici înainte. Probabil că amendează şi dânsul copii prinşi în flagrant jucându-se cu lopeţica şi găletuşa pe marginea Gilortului. În rest, linişte şi pace.
V-am descris mai sus doar unul dintre mecanismele ce evidenţiază înfrăţirea PSD-ul cu PDL-ul în jefuirea banilor publici. Cât despre voi, cei mulţi, proşti şi din ce în ce mai înfometaţi, faceţi linişte. Or să treacă iar partidele politice pe drum, or să vă împartă cizme şi găleţi, şi voi vă veţi duce iar să-i votaţi. Aveţi doar conducătorii pe care-i meritaţi.
Notă: Invocând faptul că ar fi dezamăgit de “unele persoane aflate în funcţii cheie, susţinute de PDL Gorj”, consilierul local Cristi Sârbu, care l-a demascat pe Guşiţă ca rege al gunoaielor, ne-a declarat că nu comentează în niciun fel cele relatate mai sus. Pe de altă parte, unele surse vehiculează din nou plecarea lui Cristi Sârbu din PDL, un argument în acest sens constând în faptul că sediul PDL Jupâneşti stă închis de mai bine de un an.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.