Asiguraţi-vă că luaţi ţeapă, la „Groupama Asigurări”, sucursala Târgu-Jiu
Asiguraţi-vă că luaţi ţeapă, la „Groupama Asigurări”, sucursala Târgu-Jiu
Investigatii18 februarie 2011

„Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este o asigurare prin care terţii prejudiciaţi în urma unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau vătămările corporale suferite”. Vrăjeală! Vorbe de adormit copiii şi credulii! Asta a simţit pe propria piele un gorjean care aşteaptă, de anul trecut, să fie despăgubit de SC Groupama Asigurări SA, sucursala Târgu-Jiu.

Noiembrie, ziua 16, anul 2010, în jurul orei 21.00. Un autoturism, condus de Cosmin Zaharia, intră într-un chioşc metalic aflat pe Bulevardul Nicolae Titulescu, vis-a-vis de staţia CFR din Târgu-Jiu. Maşina, marca VW Golf, distruge în totalitate chioşcul, iar poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere, ajunşi la faţa locului, concluzionează că vinovat de producerea accidentului este conducătorul auto. Într-o astfel de situaţie, daunele sunt suportate de societatea de asigurări, în cazul de faţă – SC Groupama Asigurări SA.

Şi cu magazinu’ distrus, şi fără bani

Şoferul Cosmin Zaharia nu a contestat procesul verbal de sancţiune şi a declarat că este de acord cu despăgubirea, refuzând să facă obiecţiuni. Teoria societăţilor de asigurări zice că păgubitul, în cazul de faţă Ion Şerbu, ar fi trebuit să fie despăgubit în baza asigurării RCA. Ce glumă bună, ar spune cei de la SC Groupama Asigurări SA! Totuşi, în speranţa că îşi va recupera banii pierduţi prin distrugerea chioşcului, în ziua următoare, adică pe 17 noiembrie, Şerbu a luat legătura cu şoferul şi a primit de la acesta o copie după asigurarea RCA încheiată cu SC Groupama Asigurări SA. Păgubitul şi autorul pagubei au mers împreună la societatea de asigurări pentru a depune cererea prin care se solicita despăgubirea cuvenită, în virtutea poliţei de asigurare.

Atenţie, vine inspectoru’!

În după-amiaza aceleiaşi zile, la faţa locului au ajuns doi inspectori de daune care au făcut măsurători şi „un număr mare de poze din poziţii diferite”, după cum spune Şerbu. Ba mai mult, ca să scape de birocraţie, gorjeanul le-a dus celor de la asigurări toate documentele solicitate, pentru ca cei de la SC Groupama Asigurări SA să nu mai aibă nimic de comentat. A trecut timpul, iar cei de la asigurări n-au mai dat nici un semn.
„Din data de 17 noiembrie 2010 şi până în prezent nu am cunoştinţă de existenţa vreunui proces-verbal de constatare încheiat de reprezentanţii SC Groupama Asigurări SA, Târgu-Jiu pentru că nu mi s-a cerut să semnez un asemenea document şi nici nu am fost informat cu privire la valoarea cu care urma să fiu despăgubit”, afirma păgubitul Ion Şerbu.

Trageri de timp, marca GROUPAMA

Considerând că, prin atitudinea afişată, cei de la SC Groupama Asigurări SA trag de timp, gorjeanul s-a adresat instanţei de judecată, iniţiind o acţiune în pretenţii. Numai că reprezentanţii societăţii de asigurări nu sunt proşti şi ştiu că pentru a continua acţiunea la Judecătoria Târgu-Jiu, păgubitul trebuie să achite o taxă judiciară de peste 1000 de lei şi onorariul de avocat care ajunge la 2000 de lei. Pe lângă sumele de bani, păgubitul mai are de aşteptat luni şi ani buni până când instanţa de judecată va da o decizie definitivă şi irevocabilă care să nu mai poată fi atacată de juriştii de la SC Groupama Asigurări SA. Din acest considerent, Ion Şerbu atrage atenţia tuturor celor care ar păţi ca el „să se ferească de ţepari” şi să nu se bazeze pe o hârtie pe care scrie „poliţă de asigurare de răspundere auto RCA-SC Groupama Asigurări SA, sucursala Târgu-Jiu, Victoria-Parâng; agent Pătrulescu Victor Cosmin”, ce are o limită de despăgubire pentru pagube materiale de 500.000 euro, pe hârtie.

GROUPAMA pretinde că magazinul distrus a răsărit din pământ

Inspectorul de daune Gabriel Bărăscu, din cadrul SC Groupama Târgu-Jiu, susţine că „avem toată deschiderea pentru a-i face plata, dar există probleme legate de proprietatea bunului respectiv”. Cu alte cuvinte, reprezentantul societăţii de asigurări susţine că „din documentele existente la dosar, nu se specifică în mod clar cine este proprietarul, aspect pe care ni l-au semnalat juriştii noştri”.

Autorul accidentului e foarte mulţumit (!)

Cel mai câştigat în urma accidentului e chiar cel care l-a provocat – conducătorul auto Cosmin Zaharia. Deşi autoturismul VW Golf pe care îl conducea a fost avariat doar parţial, Zaharia a primit circa 600 milioane lei vechi din partea companiei de asigurări.

5 COMENTARII
  • Misu Alifantis 15.03.2011 la ora 18:02 pm
    Buna ziua! Nu ar trebui sa va mai faceti sange rau din cauza acestei firme de asigurari, in special sucursala Tg Jiu. Nu ma mira faptul ca problema dumneavoastra nu e rezolvata deoarece nici in cazul meu, care am si RCA si Casco la ei de 5 ani, domnul Barascu &co nu au rezolvat nimic. In cazul meu e vorba doar de un parbriz fisurat si un far zgariat, pe timp de noapte, in cadrul aceluiasi eveniment rutier si nu au vrut sa imi dea acordul de reparatie decat daca as fi platit 2 francize, lucru ce e inadmisibil de vreme ce pagubele sunt rezultatul aceluiasi accident. Inspector de dauna a fost acelasi domn Barascu, care mi-a sugerat din prima ca doar asa e de acord cu reparatia si care, in urma refuzului meu ( platind 2 francize as fi depasit cu mult costul reparatiei daca as fi facut-o singur, in afara asigurarii Casco ), a inceput sa caute nod in papura, sa se enerveze si sa imi faca mii de poze, din zeci de pozitii, la masina, sugerand indirect ca ar fi fost vb de doua evenimente. Eu am mers sa fac reparatia la ei, care nu depaseste in mod normal 800 lei,nu pentru ca nu as dispune de acesti bani, ci pentru ca, de 5 ani, imi achit la timp politele de asigurare si mi s-a parut normal ca, asa cum eu mi-am respectat obligatiile contractuale, sa si le respecte si ei, neabuziv. Daca dati o cautare pe Google pentru a cauta parerea asiguratilor despre Groupama , veti vedea ca 70% din ei sunt nemultumiti nu neaparat de societatea in sine, ci de comportamentul acestor inspectori de daune, care se cred legiuitori si care, daca nu primesc spaga, influenteaza raspunsul dat clientului dupa bunul plac. Eu nu voi merge sa i dau in judecata pentru aceasta suma si pentru felul in care ei considera ca trebuie rezolvata problema mea, insa le voi face reclamatii la OPC, CSA etc si imi voi exprima liber parerea pe orice site unde se va aduce vorba de aceasta firma&angajatii ei. Macar asa, cei care sunt tentati sa se asigure la ei, sa se gandeasca de mii de ori inainte sa arunce banii aiurea.
  • rca ieftin 17.04.2011 la ora 12:57 pm
    au inceput si astia cu tzepele? incredibil!
  • Florin Manole 09.02.2012 la ora 17:58 pm
    Salutare ma numesc Florin sunt din Buzau si am avut si eu un accident in municipiul Buzau pe 17-10-2011 am fost lovit de un alt autoturism ce nu a oprit la indicatorul oprire a venit o echipa de la brigada rutiera a intocmit proces verbal , au constatat cele intamplate . Cand mi- a dat asigrarea RCA de la firma de asigurare GROUPAMA S A , numai ca dl inspector de daune MUSA GHEORGHE de la sucursala Buzau in loc sa faca ce era de facut a tot incercat sa ma scoata pe mine vinovat cu dovezi clare de la Politie poces verbal , constare cu cercetare de catre sectia cercetari penale ,rezolutie de la Parchet . Si toate astea depuse la dosar ma tot rugam de dl MUSA GHEORGHE sa vina sa recontituie daunele auto , dupa ce am facut o multime de reclamatii a reusit sa vina , am primit si o instiintare cum ca SE SUPENDA plata pe motiv ca firma GROUPAMA SA are dreptul 3 luni maxim la o cercetare interna numai ca acolo este un paragraf care spune ,, are dreptul numai atunci cand nu au fost facute cercetari de catre organele publice,, au trecut si peste 3 luni si primesc o alta instiintare cum ca NU SE FACE PLATA ca persoana vinovata acum a depus o contestatie la PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIE , care a fost respinsa si toate documentele in favoarea mea si tot nu vor sa palateasca . Asa ca GROUPAMA S A ..........
  • sandu 03.02.2013 la ora 15:45 pm
    Groupama nu plateste despagubirile nici in baza unei hotarari judecatoresti definitive...Eu trebuie sa-i execut silit.
  • Misha 19.02.2013 la ora 10:48 am
    Si eu am patit-o cu ei acum cativa ani. Intai au dat acceptul catre service, iar dupa ce mi-am ridicat masina, nu au mai vrut sa plateasca. Cand vine vorba de plata inventeaza tot felul de motive ca sa respinga dosarul, dar banii stiu sa ti-i ia (ratele de asigurare). Lipsa totala de repsect fata de asigurati, cei de pe urma carora ei traiesc.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.