Atac la Rege
Atac la Rege
FotbalSport26 octombrie 2012

Chiar dacă se apropie meciul Pandurilor cu echipa lui Gică Hagi, titlul acestui editorial ducându-te cu gândul la duelul echipei gorjene cu Viitorul Constanța, subiectul următoarelor rânduri nu este „regele” fotbalului românesc, ci cel al fotbalului mondial, Lionel Messi.
Chiar dacă am recunoscut că sunt total vrăjit de ceea ce acesta reușește să facă din acest sport numit fotbal, chiar în aceste pagini mi-am pus anumite întrebări asupra forței pe care, odată firavul fotbalist, o dezvoltă acum pe terenul de joc. Mă gândesc că este aproape supraomenesc ceea ce reușește acesta să facă și nu mă refer aici la tehnica impecabilă, ci la rezistența sa fizică la niște dueluri care, în mod normal, corodează tot ceea ce ar întâlni în cale. Nu însă și pe Messi. Am spus, și o susțin din nou, cred că decarul de geniu al Barcelonei are în spatele său un laborator ce-i asigură această vitalitate extraordinară și rezistență diabolică pentru cei care pornesc duelurile directe cu Messi cu scopul de a-l opri prin orice metodă, de a-l elimina din joc cu orice preț. Dar el nu obosește, nu se accidentează, nu se oprește… Parcă ar fi un Duracell „extra long life”. Încă odată, țin să precizez că nu cred în varianta unui dopaj în acest caz, chiar dacă sunt sigur că pentru acest super-jucător lucrează extrem de mulți oameni, iar ceea ce îl ajută să atingă aceste performanțe este cu mult înaintea celor știute și puse pe liste de comisiile antidoping. Tocmai de aceea, când am zărit în presă titlurile acuzatoare la adresa magului Barcelonei am pus articolele sub un mare semn de întrebare. Ceea ce am avut de citit, n-a fost decât o mare frustrare și un demers pornit pe o logică ilogică. Să acuzi pe cineva că ar fi făcut ceva ilegal doar pentru că a lucrat cu cineva care avusese legături cu unul depistat și demonstrat ca fiind un trișor, nu poate duce, în aceeași logică strâmbă, decât la o concluzie. Toți suntem niște impostori sau chiar infractori. Pentru că este imposibil ca vreunul din noi să nu fi avut de-a face, direct sau indirect, cu voie sau fără voie, cu un personaj dubios.
Demolarea unui mit, așa cum a fost Lance Armstrong, s-a făcut cu probe serioase, în baza unui proces, însă destabilizarea soclului pe care stă acum Messi nu pare a avea mari sorți de izbândă, mai ales cu astfel de încercări copilărești.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.