Au cebăluit Poarta Sărutului! Pe-a cui panglică o mai taie, acum, Victor Ponta?
Au cebăluit Poarta Sărutului! Pe-a cui panglică o mai taie, acum, Victor Ponta?
Investigatii25 octombrie 2013

comisie receptie poarta sarutului 495

Sâmbătă, 26 octombrie a.c., premierul Victor Ponta ar urma să participe la sărbătorirea a 75 de ani de la inaugurarea  Ansamblului Brâncuși. Acest deputat fictiv de Gorj și-a făcut socoteala că vine la Târgu Jiu ca să-l felicite apoi trei zile la rând, necontenit,  televiziunile centrale pentru că el și numai el s-a ocupat și a avut grijă să fie restaurată Poarta Sărutului. Cu două zile înainte de venirea lui Ponta, arhitectul Dorin Dănilă, autorul proiectului de restaurare, a refuzat să semneze recepția lucrării, semnalând probleme deosebit de grave, unele cu caracter penal.
Sunt ani de zile de când îi solicit public primarului Cârciumaru să – și aducă în echipă oameni capabili să abordeze responsabil problematica Ansamblului Brâncuși. Așa-zisa restaurare a debutat intempestiv, pentru a acoperi distrugerile provocate de operațiunea de spălare a operelor din piatră, desfășurată fără avizul Ministerului Culturii, de o firmă fără experiență, doar din dorința primarului de a – i umple conturile cu bani publici.
GORJNEWS a publicat mărturia expertului italian Paolo Pagnin, cel care a coordonat, în 2003, ultima restaurare a Porții Sărutului. După ce a văzut un material video cu maniera brutală de spălare a operelor, Pagnin s-a arătat șocat de barbariile suferite de Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Masa Tăcerii. Centrul Brâncuși n-are niciun specialist apt să monitorizeze integritatea și starea fizică a Ansamblului. Cu toate acestea, Cârciumaru i-a delegat “problema” viceprimarului Iulia Vână și cu asta s-a spălat pe mâini.
Alăturat, publicăm un interviu în care Dorin Dănilă explică de ce nu a semnat recepția lucrărilor de restaurare a Porții Sărutului.
Notă: Lui Ponta nu-i rămâne decât s-o mai ianugureze o dată pe Vână, cu sau fără public. Ca viceprimar, zic.

2 COMENTARII
  • gogu 25.10.2013 la ora 10:33 am
    A in,,, au,,,gura,,, ,t o de prea multe ori cand era mica , acum batrana ,,,, eu stiu ?
  • gorjanul 25.10.2013 la ora 10:51 am
    Toti astia care au barba se cred mai presus decat Brancusi ?????Probabil ca nici unul dintre acesti Brancusi- ologi nu stiu anul nasterii Geniului de la Hobita sau nu au vazut adevarata Casa a Geniului .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.