Au dispărut 540 de milioane din bugetul Consiliului Judeţean Gorj!
Au dispărut 540 de milioane din bugetul Consiliului Judeţean Gorj!
Investigatii19 noiembrie 2010

O acţiune aprobată de consilierii judeţeni şi bugetată cu 540 milioane lei vechi, bani publici, s-a desfăşurat doar pe hârtie. Unde sunt banii?

În Consiliul Judeţean Gorj şi în instituţiile de cultură subordonate se munceşte ca la adunat de prune, într-un diletantism desăvârşit, cu toate că istoricii au numărat, deja, 146 de ani de “administraţie publică modernă” în judeţ. Ar fi fost extraordinar dacă administraţia asta publică modernă ar fi debutat măcar acum cinci minute, dar, cel puţin deocamdată, n-ai cu cine, bă, n-ai cu cine.
La începutul anului în curs, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, s-a anunţat că în perioada 26 – 28 octombrie a.c. se va organiza “Zilele Gorjului”, un “complex de manifestări ştiinţifice şi cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea a 146 ani de administraţie publică modernă în Gorj”. În cadrul “Zilelor Gorjului” era planificată şi “Gala Premiilor pentru excelenţă în cultură ale Consiliului Judeţean Gorj”.

Pentru cele două manifestări, consilierii judeţeni au alocat un buget total de 540 milioane lei vechi.
Această acţiune inclusă în “Agenda Culturală 2010” şi în calendarele instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Gorj nu s-a mai organizat, dar nicio oficialitate şi niciun purtător de cuvânt nu a anunţat acest lucru şi motivele de rigoare. Mai mult, nici consilierii judeţeni nu au fost consultaţi, context în care, conform legii, hotărârea de Consiliu Judeţean iniţială rămâne în picioare, îşi produce efectele şi cele 540 milioane lei vechi îşi păstrează destinaţia iniţială.
De la Consiliul Judeţean Gorj ni s-a răspuns oficial că nu s-a emis niciun document de anulare a acţiunii: “din moment ce noi suntem organizatorii, nu trebuia emisă nicio hotărâre”. Exact ce spuneam: diletantism, fix ca la adunat de prune.
Posibil ca tăcerea aceasta de mormânt aşternută asupra “Zilelor Gorjului” să fi avut drept scop deturnarea celor 540 de milioane lei vechi alocaţi. Am şti cu certitudine acest lucru dacă şi în Gorj ar exista Curtea de Conturi. Din păcate, s–au terminat filialele judeţene exact când ne venise şi nouă rândul să facem rost de una.
Notă: Că tot veni vorba, dacă am avea şi noi Curte de Conturi, acolo ar lucra oameni verticali care nu ar muşamaliza – nu, nici gând! – faptul că firma preşedintelui unei organizaţii judeţene de partid a încasat şi cheltuit ilegal 1,5 miliarde lei vechi de la Primăria Peştişani. Amănunte, în curând, în Ziarul de investigaţii GORJNEWS.

1 COMENTARII
  • guran 23.11.2010 la ora 18:30 pm
    Chiar asa? poate e vorba de amânare și nu de trecere peste Zilele Gorjului...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.