AUDIO. Asistentă medicală, FORȚATĂ să dea DECLARAȚII FALSE despre o colegă care a îndrăznit să-i denunțe pe Gigel Capotă și Cosmin Popescu
AUDIO. Asistentă medicală, FORȚATĂ să dea DECLARAȚII FALSE despre o colegă care a îndrăznit să-i denunțe pe Gigel Capotă și Cosmin Popescu
Investigatii24 iulie 2019

Paula Pop, o asistentă de la Secția de Psihiatrie a spitalului de stat din Târgu Jiu, vorbește, în ultima ei zi de serviciu dinainte de pensionare, despre presiunile la care este supusă pentru ca, în prima ei zi de după pensionare, să dea o declarație falsă despre o colegă, asistenta Cristina Gherghe Magherescu, pe care managerul Gigel Capotă ține neapărat s-o dea afară din spital. De altfel, Capotă a recunoscut public că are în derulare un program de, cităm, EPURARE a cadrelor din spitalul de stat din Târgu Jiu.

Cristina Gherghe Magherescu a denunțat public, la GORJ TV, faptul că fiica vitregă a managerului Capotă, registratorul medical Diana Ana Maria Pușcașu, a filmat și a distribuit pe facebook, în ipostaze sexuale, persoane cu afecțiuni psihiatrice, internate la sectia de psihiatrie, și că acea filmare a ajuns chiar la președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care a mușamalizat-o, în contextul protecției totale pe care i-o acordă șefului spitalului.

După apariția sa la GORJ TV, Cristina Gherghe Magherescu a fost cercetată disciplinar și sancționată cu diminuarea salariului, în baza unor declarații date în fals, așa cum mărturisește acum colega ei, asistenta Paula Pop.

Imaginile cu pacienți în ipostaze sexuale, filmate de fiica fitregă a lui Capotă în secția de psihiatrie, au apărut în toată presa centrală în urmă cu 5 luni, dar nici Cosmin Popescu și nici măcar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu au dispus vreo măsură până în prezent. Singurii pedepsiți și hăituiți sunt cei care vorbesc public despre haosul, abuzurile și ilegalitățile din spitalul de stat din Târgu Jiu.

La începutul lunii februarie a.c., televiziunile centrale au difuzat imaginile filmate de fiica vitregă a lui Capotă, cu pacienți cu afecțiuni psihiatrice în ipostaze sexuale. În imagini se poate vedea o bătrână care o imploră pe Diana Ana Maria Pușcașu să-i dea o pastilă. Fiind prea ocupată cu filmarea, fiica vitregă a lui Capotă îi zice să iasă din cadru!

Imediat după difuzarea acestor imagini, Cristina Gherghe Magherescu, asistent la secția de psihiatrie, a denunțat public, la GORJ TV, faptul că atât Gigel Capotă, cât și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, au mușamalizat incidentul și au refuzat să dispună efectuarea unor anchete interne și aplicarea sancțiunilor legale. Practic, Cosmin Popescu, deși avea filmarea încă din decembrie 2018, n-a dispus nicio măsură, ca s-o protejeze pe fiica vitregă a lui Capotă.

Urmarea: prin metode specifice, câțiva colegi ai acestei asistente au fost convinși să dea declarații împotriva ei, care l-au ajutat pe Capotă să-i ia din salariu!

Dar Capotă nu s-a mulțumit cu atât și, recent, a demarat o nouă rundă de declarații, împotriva aceleiași asistente, pe care ține neapărat s-o dea afară din spital.

Și-acum, ajungem la asistenta Paula Pop care, în ultima ei zi de serviciu, dinaintea pensionării, i-a mărturisit unei colege de serviciu, cu lacrimi în ochi, c-a fost constrânsă să scrie lucruri neadevărate despre Cristina Gherghe Magherescu, și că directorul de îngrijiri Ion Borhină a convocat-o pentru o nouă rundă de declarații similare, chiar în prima ei zi ca pensionară!

Convocarea s-a făcut prin asistenta șefă interimară Simena Cucu și prin psihologul Ramona Negreanu, care, surpiză, tocmai și-au petrecut vacanța de vară cu … fiica vitregă a lui Capotă!

Deci, cum ar zice Capotă, ori facem epurare, ori nu mai facem?

Prima din stânga este autoarea filmării, adică fiica vitregă a lui Capotă, a doua este psihologul Ramona Negreanu și ultima este asistenta Corina Cojan, care se aude chiuind, semi-excitată, în clipul cu pacienții care se sărută printre gratii, cu mîinile în chiloți. Dar, deși chiuie pe-acolo, Corina Cojan n-a pățit nimic, fiindcă e … din gașcă.

Revenind, pe înregistrarea de mai sus se aude clar proaspătă pensionară spunând că ”data trecută m-a obligat” (n.n. – să dea declarație în fals), și că tocmai fusese chemată de aceeași gașcă să-și ridice cadoul de pensionare, dar l-a refuzat, fiindcă este otrăvit:

”Azi mă chemară să-mi dea cadou, și probabil prin asta să mă oblige, dar nu-l iau, să se supere să se facă cât casa”.

Am sunat-o pe proaspăta pensionară și am întrebat-o când a spus adevărul: când a bălăcărit-o în scris pe colega ei, sau acum, la pensionare, când afirmă că a fost forțată de șefi să dea o declarație în fals, și programată pentru încă una?

Iată și răspunsul: ”Haideți, vă rog, nu vreau să apară în ziare. Ce-a fost, a fost, am încheiat o etapă de viață, lăsați-mă să stau eu liniștită. Nu vreau să îmi mai amintesc, vă rog mult de tot. Am acționat conform conștiinței mele. Vă rog mult de tot, nu-mi place să fiu vedetă.” Totuși, declarația ei a produs efecte. Dar, cine să se autosesizeze? N-are cine.

Ca să înțelegeți cu adevărat sub ce munte de rahat a scufundat Gigel Capotă spitalul de stat din Târgu Jiu, cu sprijinul protectorilor săi politici din conducerea PSD Gorj,  trebuie neapărat să citiți declarația dată în martie a.c. de Paula Pop, împotriva colegei sale, Cristina Gherghe Magherescu.  O declarație în baza căreia i s-a tăiat din salariu acestei asistente, să se-nvețe minte să mai facă declarații publice despre faptele infracționale mușamalizate de conducerea PSD Gorj, de  președintele Consiliului Județean, de comanda IPJ Gorj și de cele două prim-procuroare ale celor două unități de parchet din Târgu Jiu.

M-am răzgândit, public doar prima parte, că mi-e prea scârbă.

Și, ca să nu uit: comada IPJ Gorj ne-a mințit public, imediat după apariția în presă a filmării de la psihiatrie, că a demarat cercetări penale. Firește că n-am crezut, dar am ținut să vă amintim ce leșinături de ”comandanți” conduc azi poliția pesedizată din Gorj.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.