AUDIO: cum sunt instruiți muncitorii de la Complexul Energetic Oltenia, ca s-o întâmpine ”cu voioșie” pe Viorica Dăncilă
AUDIO: cum sunt instruiți muncitorii de la Complexul Energetic Oltenia, ca s-o întâmpine ”cu voioșie” pe Viorica Dăncilă
Investigatii7 noiembrie 2019

Viorica Dăncilă își încheie campania electorală vineri, 08 noiembrie a.c, la Târgu Jiu, acolo unde i se pregătește un miting de susținere de amploare.

În acest sens, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, care este și șeful Comisiei Parlamentare de Control a Activității Serviciului de Informații Externe, a dat dispoziție managerilor mai multor companii de stat să – și aducă subordonații, împreună cu rudele lor, la acel miting.

De la Complexul Energetic Oltenia, societate aflată în pragul insolvenței, urmează să vină câteva sute de muncitori necalificați, cărora li s-a cerut de către șefi și de către liderii sindicali să aducă cât mai multe rude.  De subliniat că managerul CE Oltenia, Sorinel Boza, a compromis și destructurat mișcarea sindicală, angajându-i pe liderii sindicali în subordinea sa, ca inspectori sociali, plătiți cu până la 17.000 de lei lunar, conform raportului corpului de control al premierului României. Asta în timp ce salariații de rând lucrează în condiții inumane, și câteva zeci, dintre ei, au murit în  accidente de muncă, în ultimii ani. Salariaților de la talpa CE Oltenia li s-a sugerat, în aceste zile, că dacă absentează de la mitingul electoral care are loc vineri este posibil să rămână fără loc de muncă.

Am sunat-o pe doamna Iacob, muncitor necalificat la Exploatarea Minieră Pinoasa, și i-am spus că verificăm, din partea organizatiei PSD Gorj, dacă știe că mâine, în timpul programului ei de lucru, trebuie să se prezinte, ”cu voioșie” și cu mai multe rude, la mitingul electoral, ca s-o ovaționeze pe Viorica Dăncilă. Răspunsul femeii este edificator: e pregătită, și-o să vină cu zece apropiați.

La precedenta vizită în Gorj, în data de 18 mai a.c., Viorica Dăncilă a mințit că va face public raportul privind verificările efectuate de corpul de control al premierului la CE Oltenia.  Deși documentul descrie și probează numeroase posibile fapte infracționale, săvârșite de Sorinel Boza, de alți directori și de membri ai Consiliului de Supraveghere,  Viorica Dăncilă nu l-a mai prezentat public și nici nu a dispus măsurile legale care se impuneau.

Mai mult,  fostul premier nu a formulat nici un răspuns la solicitarea de acces la informatii publice de mai jos, încălcând Legea 544/2001. Purtătorul de cuvânt al premierului, Nelu Barbu, ne-a mințit de mai multe ori  că vom primi un răspuns în termenul legal.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.