Audio: discuție în celulă, cu Adrian Gorun și alți pușcăriabili
Audio: discuție în celulă, cu Adrian Gorun și alți pușcăriabili
Investigatii21 mai 2013

adrian gorun

În cadrul „Săptămânii audio la UCB”, vă prezentăm, astăzi, o discuție purtată, ca într-o celulă, de Adrian Gorun, șef pe cameră (cu spume la gură, firește), și alți pușcăriabili, care încearcă să afle cine i-a prăduit la gardieni.

Toți senatorii UCB au semnat angajamente ilegale de tăinuire a ilegalităților lui Adrian Gorun

Universitatea de stat din Târgu Jiu este, astăzi, afacerea privată a înaltului funcționar public Adrian Gorun și a apropiaților lui. Pentru a păstra aparențele unei structuri publice, finanțate de stat, care funcționează, chipurile, în interes public, Gorun face tot posibilul ca niciun document public să nu devină … public. De pildă, recent, toți membrii Senatului UCB au semnat hârtii prin care se jură în scris că nu vor divulga absolut nimic din conținutul discuțiilor purtate în Senat! De ce a avut Gorun nevoie de aceste semnături? Pentru că Senatul a ajuns un ospiciu al terorii, și ăsta trebuie să rămână secretul lor. Că Gorun le-a ordonat să semneze o asemenea porcărie – pe care i-ar putea-o cere, s-o aibă ca model, până și Kim Jong-un (omologul mult mai lucid, din Coreea de Nord, al președintelui Senatului), nu e deloc surprinzător. Însă, faptul că atâția universitari au semnat, instantaneu, că sunt de acord să renunțe la o parte din drepturile și libertățile lor constituționale, să încalce legile țării și să tăinuiască încălcarea lor, este de domeniul nebuniei.

UCB = bagaboanta pe care Gorun o dă la toți șefii lui din Guvern

Pentru Gorun, UCB e o bagaboantă pe care – ca să mă exprim la fel de gramatical ca el – o dă la toți șefii lui, ca ofrandă pentru sinecurile pe care le ocupă, când și când, prin Guvernul României. Un exemplu sinistru:  din Hotărârea de Senat 123 din 2012, aflăm că Andrei Marga, fostul șef al lui Gorun, și Ion Ghizdeanu, actualul șef, au câștigat, tocmai ei, un concurs organizat de UCB, și au fost angajați ca cercetători științifici principali.

concurs ghizdeanu si marga

Dacă s-ar întâmpla ca Gorun să fie mutat de la Comisia Națională de Prognoză, în câteva zile am avea un nou concurs și încă un șef de-al președintelui Senatului angajat la UCB.

Ghizdeanu, aproape 3 miliarde venituri pe an. Sigur muncește mai mult de 24 de ore pe zi!

Jegoșeniile acestea au și o latură umanitară. De pildă, Ghizdeanu, înainte să-l angajeze Gorun, era vai steaua lui.venituri ghizdeanu 2012

Adică Ghizdeanu avea nenumărate servicii, majoritatea la stat, din care obținuse, în ultimul an fiscal, peste două miliarde și șapte sute cincizeci de milioane lei vechi!!!

Este evident că, după aceste dezvăluiri, ar trebui să aprindem lumina și să vă dăm afară din cinematograf. Gorun nu doar că l-a angajat pe Ghizdeanu, dar, la numai câteva zile distanță, l-a convins pe șeful său de la Comisia Națională de Prognoză, să o angajeze ca consilieră pe o tânără cu experiență profesională generală și/sau de specialitate zero, dar cu arbore genealogic strălucit. Este vorba de Mirela Alexandra Popescu, fiica decanei de la Facultatea de Inginerie – mă refer la sclipitoarea – sau, dacă vreți, clipocitoarea – Luminița Popescu. În legătură cu acest troc penal, Direcția Națională Anticorupție trebuie să se autosesizeze.

Gorun are sindromul Garcea: „Buei, care găurică are scurgeri aicișea, buei…!? Unde vă credeți, buei…!?”

După ce aceste lucruri au scăpat în presă, Gorun a găsit de cuviință să facă o mini-anchetă, în plină ședință de Senat, pentru a identifica gaura prin care avusese loc scurgerea… Ascultând înregistrarea de mai jos, îl veți auzi pe Gorun vorbind cu tonul, topica și suficiența lui Garcea de la Vacanța Mare, în timp ce anchetează cazul vieții lui…

sorinel ghimis

Pe de altă parte, discuția nu pare nicidecum purtată într-o sală de ședințe a Senatului unei universități de stat, ci, clar, într-o celulă în care Gorun, șef pe cameră, caută prăduitorul ce l-a dat în primire la gardieni. Gorun îl întreabă pe Sorinel Ghimiși, cancelarul Senatului UCB, cum a ajuns un document public, privind angajarea lui Ghizdeanu, la GORJNEWS. În loc ca Sorinel, un ins cu minte la fel de diminutivă ca și prenumele lui, să-i răspundă bă, nene, ăla e document public, trebuia să-l publicăm pe sait, trebuia să-l facem public, așa cere legea, bă, nene,  vino-ți dracu în fire, du-te și caută-te că ne bagi pe toți la nebuni, după tine, și la pușcărie, cocoșatul cu pricina s-a așezat, smerit, în genunchi, și s-a apucat să raporteze, în plen, la ce structuri fusese distribuit documentul respectiv. Asta pentru a-i ușura stăpânului identificarea canalului prin care hârtia ajunsese la presă.

Atenție: niciun alt senator n-a luat o altfel de poziție, în timp ce Ghimiși răspundea ca un sclav, ca un derbedeu dintr-o rețea de interlopi.

Prea multe funcții, prea multe ore muncite pe zi, prea multe cărți scrise pe an, prea multe decane de controlat corporal de reportofoane, prea mulți șefi de angajat la UCB, în cele din urmă toate acestea te tâmpește

Apoi, Gorun s-a apucat să facă ce știe el mai bine: să bată câmpii. Ca Garcea fluturând autosuficient din bulan, și lăudându-se că el și numai el știe cine e infractorii.

Ce tâmpenii a spus?

1.Că firma care asigură servicii de pază la UCB fură documente.

2. Că patronul acestei firme ne dă nouă documentele furate.

3. Că acea firmă finanțează GORJNEWS.

Pe lângă acestea, ca un corolar penal, a cerut ca acea firmă să nu mai câștige nicio procedură de atribuire la UCB. Ceea ce, în paranteză fie spus, nu s-a întâmplat – firma respecivă tocmai și-a reînnoit contractul de pază, câștigând, recent, licitația aferentă – semn că Gorun începe să nu mai fie luat în calcul nici în interiorul universității.

În final, vizibil iritat că niște directori din sală, în loc să-l asculte trimiteau sms-uri (de fapt, ne transmiteau în timp real ce vorbea Gorun), a găsit tot el soluția: să se renunțe la pază!!! Firește că nici cu asta, așa, cocoșați cum sunt ei, ucebiștii nu l-au luat în seamă.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93156834″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

„- Domnuuu Ghimiș,…. Am și eu o întrebare firavă, naivă,… Cum a ajuns la GORJNEWS decizia de încadrare a lui Ghizdeanu la… Institut? Că noi am spus că deciziile individuale, acte normative, sunt publice, actele individuale nu mai sunt publice…
– Hotărârile de Senat, cele individuale, caut pe distribuție și să vedem cine a primit. Sunt cu siguranță trei locuri unde stau: la noi stau, evident (n.n. – la Senat), la rectorat, la domnu’ rector, la secretara șefă și unu’ la DGA (n.n. – Direcția Generală Administrativă)…
– Bun, corect, înc-o dată, n-are importanță, că nu e, cum dreacu să zic, nu-i ceva ascuns și așa mai departe… Eu întreb, totuși, cum de o hotărâre care nu e făcută publică ajunge acolo. Nu că mă miră, că nu e nimic să mă mire. Și… a doua, v-o spun public, vă avertizez public. Bă băieți, domnu’ director…
– Gata, ascult – ascult…

– Așa… Ori m-ascultați, ori stați pe mesaje… Deci eu nu mai accept ca o firmă care finanțează GORJNEWS care lovește în Universitate, să ia bani de la Universitate să asigure paza! „A” mic. „B” mic. Este cert că acolo vă pune mâna pe toate documentele, că are paznicul acolo, deci ăla care a fost securist înainte și-acum e badiguard sau ce dracu e l-am dus în Direcție acolo (n.n. – în DGA)… Și prin ăla e legătura… Pentru mine aia nu mai e niciun fel de chestiune…. Domn’e, nu mai puneți paznici, domn’e…”

Rămâne de văzut în sarcina cui vor pune organele abilitate costurile induse de prejudicierea imaginii firmei respective, săvârșită în mod gratuit și deliberat, în plenul Senatului UCB.

Notă: 1.Așa cum am promis, continuăm „Săptămâna audio la UCB”, iar de lunea viitoare demarăm „Săptămâna video”.

2.Nu ne mai trimiteți înregistrări. Le avem, deja, pe toate.

4 COMENTARII
  • student 21.05.2013 la ora 14:49 pm
    Avand in vedere amploarea ilegalitatilor care se fac in UCB si faptul ca sunteti singurii care incercati sa dezvaluiti cate ceva, cred ca v-ar interesa si unele documente falsificate de catre rector. Eu unul le-am vazut la data respectiva si discutia era daca sa fie inaintate la procuratura sau nu. Cineva a avut tupeul sa ceara procesele verbale ale unei sedinte a CA dupa ce rectorul a dat un interviu intr-un ziar local si a divulgat ce s-a hotarat in CA. Surpriza a fost ca nu era mentionat nimic in copiile primite cu nr de inregistrare, desii colegii, cei din consiliu confirmasera cele relatate de rector in ziarul respectiv. La o privire atenta a acelor copii, se observa cert ca procesul verbal a fost scris din nou si introdus in caietul de procese verbale spre a fi xeroxat deoarece pe toate paginile xeroxate exista franturi de fraze din pagina anterioara ori acest lucru nu este posibil cand xeroxezi paginile unui caiet studentesc fata-verso. Cert este ca la o discutie amiabila rectorul a recunoscut acest lucru precum si de cine a fost pus. Sper sa conving persoana care detine documentele (stiu ca are si inregistrare audio), sa le faca publice deoarece nu mai este singura.........
  • student 21.05.2013 la ora 15:38 pm
    ......exista ACELEASI franturi de fraze......
  • Narcis DAJU 21.05.2013 la ora 16:40 pm
    @) student Sunt de acord. Procurorii stau să dea buzna să-l ia pe dom' presedinte. In inregistrarea de azi, abuzul in serviciu e clar. Deci, sunt de acord ca trebuie deviata atentia inspre rectorul Bojinca, prin orice mijloace. E abia marti, au trecut doar doua zile din cele doua saptamani de inregistrari. Ce perioada stresanta!
  • student 21.05.2013 la ora 18:49 pm
    "...... rectorul a recunoscut acest lucru precum si de cine a fost pus." Nu incerc sa deviez atentia catre rector, toata lumea stie cine conduce univ. si prin ce mijloace si ca rectorul este de paie. O sa il doara spatele de atatea plecaciuni la intrarea si la iesirea din biroul presedintelui. Deci cine la pus sa modifice acele procese verbale?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.