AUDIO. Exclusiv! Ministrul Sorina Pintea, DECLARAȚIE BOMBĂ despre spitalul de stat din Târgu Jiu
AUDIO. Exclusiv! Ministrul Sorina Pintea, DECLARAȚIE BOMBĂ despre spitalul de stat din Târgu Jiu
Ultra - Scurte16 mai 2019

Deși o parte dintre șefii PSD Gorj fac scut în jurul managerului Gigel Capotă și încearcă tot felul de tertipuri pentru ca ministrul Sănătății să nu ma revină la Târgu Jiu și să nu mai prezinte raportul corpului de control, astăzi, în conferința de presă ținută la Ministerul Sănătății, Sorina Pintea a spus clar că este foarte nemulțumită din cauză că primește în continuare reclamații legate de spitalul respectiv, că a fost finalizat raportul corpului de control, că știe ce trebuie făcut și că își va respecta promisiunea de a veni la Târgu Jiu pentru a anunța măsurile pe care le va dispune.

Din informațiile noastre, președintele PSD Gorj, Mihai Weber, se opune ca Sorina Pintea să vină la Târgu Jiu înainte de alegerile din 26 mai, deși inevitabila demitere a lui Capotă ar aduce voturi PSD-ului, atât din partea cadrelor medicale cât și din partea pacienților. Același Weber i-a impus Sorinei Pintea ca la proxima vizită în Gorj să nu calce prin spitalul din Târgu Jiu, și să viziteze doar spitalul de la Bumbești Jiu.

Weber e interesat să-l mențină pe Capotă la conducerea spitalului din Târgu Jiu, pentru că vede în el cea mai nimerită persoană care poate continua comercializarea posturilor scoase la concurs, în interes personal și de grup.

Iată ce a răspuns, azi, ministrul Sănătății, la întrebările Carlei Tănasie, jurnalist DIGI 24…

”Am rezultatele controlului de la spitalul din Târgu Jiu.

Am promis că mă voi întoarce să prezint acolo rezultatele controlului.

Din păcate, nu am reușit să ajung – marți trebuia să fiu în Târgu Jiu – prentru că a fost ședința de guvern și aveam acte normative pe ordinea de zi.

Voi merge în Târgu Jiu să prezint rezultatele controlului.

Între timp, am mai primit reclamații.

Chiar aseară am primit o… nu neapărat o reclamație, ci, cumva, o dezamăgire din partea celor de acolo că nu am ajuns marți, când am promis că voi fi acolo și că deși după vizita pe care am avut-o acolo, la o săptămână lucrurile erau bune, probabil că cei de-acolo n-au crezut sau nu cred că mă voi reîntoarce, și au început să se întâmple alte lucruri. Și nu mă refer aici la pacienți, ci mă refer la relația personalului medical de acolo, care, bineînțeles, poate influența și pacienții.

Mi-a scris un medic tânăr de acolo.

Am rezultatele controlului, știm ce trebuie făcut acolo.

Mă voi duce și voi prezenta acolo măsurile, așa cum am promis.”

Potrivit unor surse din Consiliul Judetean, in ultimele zile presedintele Cosmin Popescu este din ce în ce mai convins că oprirea derapajelor de la spitalul din Târgu Jiu nu este posibilă dacă rămâne în funcție actualul manager. Deși este dispus să-l revoce din funcție, Popescu s-a lovit de opoziția lui Mihai Weber, care continuă să ia decizii de unul singur. Ultra-vehiculatul tandem s-a evaporat imediat după ce Weber și-a adjudecat șefia PSD Gorj. Atitudinea lui Weber l-a făcut pe Cosmin Popescu să anunțe mai mulți apropiați că de anul viitor nu va mai continua ca președinte al Consiliului Judetean, și că va încerca să ocupe o funcție la București.

Una peste alta, declarația de azi a ministrului Sănătății denotă că, în ciuda eforturilor unor lideri ai PSD Gorj, nu s-a pus batista pe țambal la spitalul din Târgu Jiu, și Capotă nu a fost reconfirmat în funcție.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.