Audio: Gorun ordonă ca studenții să învețe din timp ce trebuie să mintă în fața experților străini care evaluează UCB
Audio: Gorun ordonă ca studenții să învețe din timp ce trebuie să mintă în fața experților străini care evaluează UCB
Investigatii23 mai 2013

adrian gorun

În ședința de sâmbătă, 18 mai a.c., a Senatului UCB, președintele acestui for, Adrian Gorun, s-a arătat indignat că studenții n-au fost puși să învețe din timp, ci numai în pripă, răspunsurile mincinoase pe care trebuie să le dea în fața experților Asociației Internaționale a Universităților. În același cadru, Gorun a acuzat conducerile de la trei universități – Școala Națională de Științe Politice și Administrative București, Universitatea din Craiova și Universitatea Petroșani – că au înșelat evaluatorii, au fost clasificate greșit și primesc bugete mai mari decât merită, sugerând că și conducerea UCB ar trebui să facă la fel.
Adrian Gorun se comportă permanent, în interiorul UCB, ca un infractor care este conștient de faptele sale infracționale și încearcă să își șteargă, febril, urmele.
Săptămâna trecută a venit în universitate o echipă de experți a Asociației Europene a Universităților, organism mandatat de Ministerul Educației să realizeze evaluarea instituțiilor de învățământ superior din România. Prima grijă a lui Gorun, în ședința de Senat din 18 mai a.c., a fost să-l apostrofeze, pe ocolite, pe rectorul Moise Bojincă, acuzându-l că:
1. ar fi chemat acea comisie să verifice universitatea;
2. și-a permis să-i primească în UCB, adică a îndrăznit să se supună, până la urmă, Ministerului Educației.
Mentalitatea lui Gorun, de pușcăriaș prins cu droguri în celulă, e evidentă:
1. de ce dreacu ai chemat, bă, garda, prăduitorule care ești tu prăduitor?
2. dacă tot i-ai chemat, de ce dreacu le-ai dat și drumu’? Nu știai că avem dragavei la noi?
Mai mult decât atât, Gorun și indică modelul de succes, care trebuia urmat: Politehnica București, care n-a primit evaluatorii externi. Bojincă, tu de ce n-ai făcut la fel?
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93450681″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Conștient că raportul de evaluare ce va fi emis de Asociația Europeană a Universităților ar putea coborî universitatea mai jos de ultimul loc, în ierarhia națională, pe care îl ocupă acum cu o mândrie vecină cu nebunia, Gorun încearcă să stabilească exact participația fiecăruia dintre conducătorii UCB la diagnosticul ce urmează a fi pus. Cum, în timpul săptămânii, e plecat la București, să conducă țara, n-are cum ști tot ce a raportat fiecare dintre șefii UCB în fața evaluatorilor externi. Chiar dacă a trecut-o pe Luminița Popescu pe opțiunea de convorbiri telefonice gratuite nelimitate. De aceea, în ultima ședință a Senatului, i-a pus pe majoritatea să repete, ca papagalii, ce au fost întrebați și ce au răspuns. Demers inutil. Gorun a încercat să-și facă curaj, inconștient că o gângavă ca plagiatoarea Babucea n-ar îndrăzni nici moartă să-i spună adevărul. De aceea îi povestește mereu varianta remixată. Adică ce îi place președintelui Senatului să audă. Și uite așa „exaltarea” lui Gorun devine din ce în ce mai … exaltată.
Când i-a venit rândul să nareze în fața șefului suprem cum a decurs controlul făcut de experții Asociației Europene a Universităților, Luminița Popescu, sigură pe ea ca o veterană în ceea ce știm cu toții că e veterană, a redat perfect, cu mai multă culoare decât Fuiorea în picturile sale ce întârzie în ciclul ideatic pre-școlar, atmosfera din debutul „raziei” făcute de evaluatori. Deși „descinderea” era anunțată oficial, decana relatează că i-a luat prin surprindere, n-au știut de capul lor în primele 15 minute și au stat foarte prost la capitolul regie.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93451433″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Concluzia Luminiței Popescu se aude foarte clar: „de aici încolo trebuie să pregătim mai bine astfel de vizite”. În aceeași notă, ca dovadă că se completează foarte bine și profesional, în ședințele de Senat, Gorun a cerut ca studenții să fie puși să învețe mai din timp răspunsurile pe care trebuie să le dea evaluatorilor externi. Oare chiar așa a zis? Avem noi înregistrarea asta? Dacă da, Gorun trebuie să se declare singur dispărut, nu doar din învățământul de orice nivel, ci din viața publică.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93454681″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Bun. Întâi, pe această cale, anunțăm, cu regret, că Adrian Gorun tocmai s-a sinucis social. Apoi redăm mots-a-mots ce a spus: „Și mai… vă mai spun un lucru, colegial… Chiar dacă-s studenții aici… (n.n.- în sala de ședințe a Senatului) Chestiile astea se fac într-un timp mai îndelungat. Nu atunci îi chemăm pe studenți și să-i învățăm ca la clasa a patra bă dacă întreabă aia să răspundeți aia…”.
De fapt, sursele noastre din UCB ne-au povestit, toate, că în zilele în care a fost evaluată universitatea, nu doar studenții, ci și profesorii memorau de pe niște foi volante ce trebuie și, implicit, ce au voie să răspundă la întrebările experților străini. Aș prefera ca pasajul ăsta să fie ficțional, rupt din romanul „1984” al lui George Orwell. Din păcate, e realitatea frustă, decupată din universitatea creată de un om cu grave probleme de sănătate, Adrian Gorun, și de „asistenții” săi, îndrăgostiți clinic iremediabil de stăpânul lor, ca deținuții distribuiți în „Fenomenul Pitești”, de torționarii lor.
De ce umblă Gorun nud, prin Senat, de față cu minorii? Pentru că infanți ca Flavius Marcău sunt perfect integrați în decor. Mănâncă din aceeași troacă și râgâie la fel. Când Gorun a candidat ilegal pentru al treilea mandat de rector, Marcău, ca șef al studenților, i-a penibilizat pe tineri în momentul în care, pentru bani, a acceptat să închine un omagiu public conducătorului iubit. Vă asigur că niciunul dintre studenții prezenți, sâmbătă, la ședința Senatului n-a cerut să ia cuvântul și să facă, în numele celor pe care-i reprezintă acolo, reparațiile necesare. Ciubucari ca Marcău, Ciorei și alții ar fi trebuit să riposteze și să restabilească demnitatea studenților. Măcar din perspectiva că sunt tineri. Iar tinerii trebuie să rămână, măcar în tinerețe, liberi. Tăcând, reprezentanții studenților din Senat recunosc că tinerii din UCB sunt sclavii lui Gorun și ai camarilei sale. Că nu se dau în lături de la a învăța din timp cum trebuie să înșele evaluatorii. Bă, Gorune, Bă, Prea Înaltule! Bă, cum facem bă, acum, când tocmai am dovedit că tu încerci să creezi o școală de hoți? Adică exact ce are nevoie contextul politico – administrativ al județului Gorj, pentru perpetuarea actualei stări de fapt. Bă, ce ești bă, tu, avocat, să înveți tu infractorii cum să mintă procurorii, bă?!

Gorun ori e nebun, ori tăinuiește infracțiuni

Tot în ultima ședință a Senatului, Adrian Gorun a acuzat de ilegalități și infracțiuni grave conducerile de la trei universități din România. Este vorba de Școala Națională de Științe Politice și Administrative București, Universitatea din Craiova și Universitatea Petroșani. Gorun, cel care se auto-proclamă psiholog (cinci minute, pauză de râs), pentru a – și încuraja colaboratorii cu moralul decimat după „descinderea” experților străini, le spune că acea evaluare nu contează, că Asociația Europeană a Universităților încearcă doar să acopere sumele exorbitante ce ar fi fost cheltuite în mandatul lui Funeriu, când s-au evaluat „eronat” universitățile, dovadă și clasarea pe ultimul loc a UCB. În context, spune așa: „S-au realizat aceste clasificări ponindu-se de la ceea ce a încărcat fiecare universitate pe platformă. Eu știu câteva cazuri, la vecini, la Petroșani și la Craiova, unde-au mințit cu nerușinare, și la … SNSPA, că am urmărit special, le-au clasificat programe pe minciunile lor, iau finanțările în funcție de aceste minciuni, dar toată această operațiune a fost până la urmă validată sub semnătura acestor echipe”.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93460149″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Trebuie subliniate niște lucruri: 1. Dacă e adevărat ceea ce susține Gorun, înseamnă că conducerile celor trei universități sunt pasibile de pușcărie, pentru fals intelectual și alte infracțiuni. 2. În ipoteza că nu e nebun, e, clar, tăinuitor de infracțiuni, pentru că nici n-a făcut publice aceste lucruri, nici n-a depus vreun denunț penal. 3. Chiar dacă e real, chiar dacă sunt invenții, aceste afirmații făcute oficial, de un președinte de Senat, într-un cadru oficial, în plină ședință de Senat, vor izola și mai tare UCB de universități cât de cât normale la cap, cum sunt cele trei. 4. La nivel subliminal, Gorun încearcă să transmită senatorilor că trebuie să facă la fel ca conducerile de la SNSPA, Petroșani și Craiova. Să mintă. E singura și ultima șansă a lui Gorun, pentru ca UCB să nu fie retrogradată de Asociația Europeană a Universităților mai jos de ultimul loc, pe care-l ocupă acum.
Toate materialele difuzate de noi în cadrul acestei campanii vor ajunge la instituții care nu au cum să mai protejeze tumoarea din UCB.
Deși mi-e mai silă decât vă imaginați, mâine continuăm, în GORJNEWS, „Săptămâna audio la UCB”. Trebuie să ducă cineva mortu’ la groapă, nu?
Notă: Vă rog să mă iertați că n-am avut loc să scriu, ca ziarele serioase, despre sinpozionul științific internațional, de mare anpluare, care demarează mâine la UCB.
 

12 COMENTARII
  • Demnitar al Guvernului Ponta acuza condu 23.05.2013 la ora 8:45 am
    [...] Toate detaliile, aici. [...]
  • Unul 23.05.2013 la ora 9:46 am
    Bai Dajule, daca ai avea o mica experienta in ceea ce priveste evaluarea institutionala ai intelege ca toate universitatile din Romania isi pregatesc raspunsurile pentru a iesi cat mai bine. Dar tu nu realizezi oare ca acei evaluatori sapa prin documente pt a intelege exact ce este acolo? Ce daca vine Luminita Popescu si spune ca totul este ok, iar documentele spun cu totul altceva? Inca o chestie: cei de la EUA nu vor face o clasificare a Universitatilor si nu Ministerul a fost cel care i-a trimis aici ci UCB a invitat EUA (este vb de un proiect european). Articolul dezinformeaza intr-o mare masura. Nu inteleg de ce scoateti din context frazele si le prezentati ca fi altceva? Pune tata toata intregistrare din senat ca sa traga tot omul concluziile.
  • Pt daju 23.05.2013 la ora 9:58 am
    Dl Daje am si eu cateva observatii la articolul dvs: - in Universitatile din Romania se practica cele spune de dvs. In TOATE! Cand vin in control cei de la ARACIS, toata lumea stie ce sa raspunda. Este si normal pt ca isi doresc ca evaluarea sa iasa bine. Nu? - Gorun, de asemenea, doresc ca totul sa iasa bine din moment ce-i pune toti sa invete raspunsurile DAR dvs. nu ati luat in calcul urmatorul lucru: cand Gorun spunea aceste lucruri, echipa de evaluare EUA era deja plecata de la UCB. - Cred ca aveti mai multe de scos in evidenta decat studentii. Nu misca profesorii in fata lui Gorun si tu ai pretentia sa faca studentii ceva? Realizezi ce inseamna acest lucru? - Acea evaluare chiar nu conteaza si au fost prezenti la UCB pt ca rectorul a hotarat sa intre intr-un proiect european alaturi de alte universitati din Romania. Politehnica Bucuresti nu a acceptata sa intre in acest program. De ce? Stie Costoiu mai multe decat Gorun?
  • Unul 23.05.2013 la ora 10:13 am
    Ca o completare la mesajul anterior: ati specificat la sfarsitul materialului: "Toate materialele difuzate de noi în cadrul acestei campanii vor ajunge la instituții care nu au cum să mai protejeze tumoarea din UCB". Oare nu traim toti in Romania? Cand vreodata o intregistrare cu un aparat fara aviz dat de BRML va reprezenta proba? Multumesc!
  • Cetatean 23.05.2013 la ora 10:30 am
    Dl Daju, am si eu cateva observatii la acest articol: - Orice Universitate din Romanaia, atunci cand e vizitata de ARACIS, isi pregateste raspunsurile din timp dar cei din comisia de evaluare nu iau de buna nimic din ceea ce ei zic ci cauta documente care sa confirme aceste lucruri. La fel fac si cei de la EUA. Credeti ca iau tot de bun si nu cerceteaza? Au prea multa experienta in domeniu ca sa se comporte ca niste amatory. - Lasati domne studentii in pace ca sunt alte lucruri IMPORTANTE de scos la iveala. Credeti ca astia micii au vreun cuvant de spus in fata lui Gorun sau ca indraznesc sa-I intoarca vorba? Daca dvs. credeti acest lucru inseamna ca nu e a buna. Pai nu indraznesc profesorii sa se opuna in nicio situatie si mai vb de studenti. - In legatura cu ilegalitatile altor universitati: cam asa este. Pai cu ce e mai bun SNSPA-ul decat UCB? Cu nimic. - Politehnica Bucuresti nu a acceptat sa intre in proiectul de evaluare al EUA. De ce? Stie oare Costoiu ceva, iar Gorun nu?
  • Student 23.05.2013 la ora 10:53 am
    Am o mica observatia in ceea ce priveste practica de “a-I pune pe studenti sa memoreze” Cei de la EUA au cerut ca studentii sa CUNOASCA continutul raportului de autoevaluare (partea cere-I vizeaza diresct: drepturi, obligatii, etc.), iar avand in vedere acest lucru, cum puteau ei intra in posesia informatiilor?
  • Narcis DAJU 23.05.2013 la ora 11:34 am
    Nu mă așteptam ca Executivul, ca echipa domnului Gorun, sa-l lase singur, in aceste momente, sa nu dea un comunicat oficial, sa nu aiba replica. In fond, e vorba de imaginea universitatii, dansul ar putea renunta oricand la pozitia de Presedinte al Senatului, pe care oricum o innobileaza cu altitudinea sa. Inteleg din atitudinea universitarilor de la UCB că, si in situatia destul de probabila ca va fi internat intr-un sanatoriu, tot singur l-ati lasa. Totusi, la puscarie, la vorbitor, v-ati duce, incolonati, dac-ar simti nevoia sa urle la dumneavoastra?
  • Unul 23.05.2013 la ora 11:39 am
    DAAAAA! Cu siguranta vor da o replica. La fel cum au facut-o in datle trecute! Cine sa dea o replica? Babucea care-i in mocirla pana-n gat sau Bica? Sa fim seriosi! Nu o sa dea nimeni niciun comunicat sau sa emita vreun punct de vedere personal dar vineri, la sosirea presedintelui la UCB, vor sta la usa sa-i pupe mainile si picioarele. Astia cand vor ceva se tarasca ca viermii pe piatra dar cand este sa tina partea celui care le-a fost alaturi se echiveaza. Niste oamni fara coloana. Am zis!
  • Un om de bine 23.05.2013 la ora 18:03 pm
    Domnule Daju Narcis, Încep acest comentariu prin a încerca să vă explic că în evidenţă nu trebuie scoase doar lucrurile rele. Nu am citit niciodată un articol laudativ scris de către dvs. chiar dacă au existat zeci de ocazii ca să faceţi acest lucru – în ceea ce privește Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu (UCB). În privinţa profesorilor din UCB pot fi spuse multe lucruri negative dar şi pozitive. Dvs le “boldati” pe cele negative, iar cele pozitive sunt lăsată uitării sau nu sunt luate în seamă. Nu înţeleg de ce procedaţi în acest fel? Am citit în articolele dvs că Adrian Gorun are un caracter dur şi îi place să dicteze dar nu am citit vreun lucru bun pe care să-l fi făcut acest om. Chiar numai rău face? Din întâmplare am câteva cunoştinţe în legătură cu activitatea EUA şi vă pot spune, la fel ca cei care au făcut-o mai sus, că nu întocmesc vreun clasament al Universităţilor din România. Cel puţin nu cu prilejul acestor vizite. Poate pe viitor! În cele prezentate de către dvs în articolul de faţă, dl Gorun susţine că anumite Universităţi ar fi minţit când au raportat anumiţi indicatori care au stat la baza clasificărilor universitare în anul 2011. Are dreptate. De ce spun acest lucru? Pentru că după raportarea indicatorilor nimeni nu a verificat dacă aceştia au fost reali sau nu. Acum trageţi dvs. concluzia în legătură cu cele spuse anterior. La fel cum spunea cineva mai sus, Universităţile pregătesc studenţii pentru vizitele de evaluare externă pentru a nu avea surpriza ca un student neinformat - care nu are idee de facilităţile pe care Universitatea i le oferă, etc - să fie cel care discută cu cei din comisie. Mai exact şi în UCB, la fel ca în alte Universităţi, există studenţi care au habar de cum sunt aleşi reprezentanţii lor şi există studenţi care nici nu ştiu de existenţa studenţilor consilieri sau senatori. Poate cei din urmă (studenții neinformați) nu au interes de nimic sau nu au avut legătura cu aceştia. Robert Dahl scria într-o carte: “nicio lege nu-i poate mulţumi pe toţi”. Eu voi spune doar că “nicio lege nu poate fi cunoscută de către toţi”. Cam aşa stau lucrurile şi cu studenţii. Chiar dacă sunt drepturile lor, ei nu şi le cunosc în totalitate. Nu cunosc acţiunile studenţilor senatori sau consilier – nu mă privesc şi nici nu mă interesează – dar cu siguranţă dacă sunt făcute presiuni asupra acestora vor ceda indiferent de situaţie. Sunt sceptic în ceea ce priveşte existenţa vreunui student capabil să ţină piept rectorului, prorectorului, etc. Dacă cei din urmă ameninţă sau se cunoaște faptul că ar fi capabili de răzbunare (este un simplu exemplu pe care vă rog să nu-l luaţi de bun pentru că nu doresc să fac vreo comparaţie sau să insinuez ceva anume în legătură cu profesorii din UCB). Acestea fiind spuse vă doresc numai gânduri bune şi încercaţi să reliefaţi şi faptele bune – ale lui Adrian Gorun şi cadrelor didactice cu funcţii de execuţie, ale cadrelor didactice titulare şi asociate şi ale studenţilor. Numai bine!
  • cuteanu.eu 24.05.2013 la ora 9:47 am
    @ Un om de bine Ba'tovarasi din UCB, va rog eu, cu sinceritate, macar taceti din gura! Serios, cu cat incercati sa scapati de penibil, cu atat va afundati mai tare in el. Rog cititorii sa analizeze mostra de judecata "rationala", in citatul de mai jos, care e extras din argumentatia ""unui om de bine": "În cele prezentate de către dvs în articolul de faţă, dl Gorun susţine că anumite Universităţi ar fi minţit când au raportat anumiţi indicatori care au stat la baza clasificărilor universitare în anul 2011. Are dreptate. De ce spun acest lucru? Pentru că după raportarea indicatorilor nimeni nu a verificat dacă aceştia au fost reali sau nu. Acum trageţi dvs. concluzia în legătură cu cele spuse anterior." Sincer si cu gravitate: v-ati tampit de tot in Senatul groazei condus la modul tortionar. Daca-mi poate mie explica cineva concluzia din citatul de mai sus, eu ma las de meserie: Premisa 1: Gorun sustine ca unele universitati au mintit. Premisa 2: Indiactorii nu au fost verificati dupa raportare Concluzie????? - Universitatile au mintit, deci se sustine prima premisa. Daca asta nu e concluzie de Garcea paranoic, apoi nu stiu ce este; deci din faptul ca nimeni nu a verificat indicatorii, s-a mintit automat, sine qua non. Alo, 112??? E niste paranoici care gresesc silogismele logice. Nicio legatura cu vreo persoana anume...
  • Document care probeaza cum se iese din t 25.05.2013 la ora 7:38 am
    [...] În 2011, adică la un an după ce se depășise termenul de execuție, Direcția Administrativă a UCB solicită Rectorului Gorun prelungirea termenului. Motivul este genial și pare scris de unicul filosof din lume, capabil să cerceteze în Inginerie – numitul Gorun Adrian, războinicul declarat al luptei anti-corupție din universitățile românești (a se vedea cum a probat Domnia-sa că trei universități din țară au săvârșit infracțiunea de fals în î...). [...]
  • Ciusu 27.05.2013 la ora 1:55 am
    Sunt curios daca toata aceasta campanie va avea rezultatul dorit. Sincer sper sa reusiti ca a venit vremea sa vedem cum ar arata UCB si fara Gorun.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.