Audio: senatorii UCB, solidari în nebunie cu Gorun
Audio: senatorii UCB, solidari în nebunie cu Gorun
Investigatii24 mai 2013

Gorun si Popescu

În momentul în care a fost conștient că al treilea mandat succesiv de rector este ilegal, Adrian Gorun a modificat Carta UCB astfel incat pozitia de rector sa fie decorativa, iar Senatul sa centralizeze toata puterea, in contradictie flagranta cu prevederile Legii Educatiei Nationale. Intr-o petitie adresată în ianuarie a.c. ministrului pentru invatamant superior Mihnea Costoiu, Grupul de Actiune în Interes Public a demonstrat că este ilegală Carta UCB. Răspunsul lui Costoiu întârzie. Mai mult, ministrul evită să mai calce pe la Târgu Jiu, după ce Gorun l-a jignit într-o altă ședință de Senat, și i-a instigat pe senatori să nu-i recunoască autoritatea. Ieșirea din acest blocaj e simplă, dar pe Costoiu nu-l interesează soarta UCB. Pe de altă parte, susținerea politică de care beneficiază Adrian Gorun din partea PSD-ului a amânat mult timp descinderea în universitate a corpului de control al premierului sau al miniștrilor de resort. Cu cât dezvăluirile din GORJNEWS sunt mai oripilante, cu atât ziua judecății devine tot mai aproape.

Luminița fandosita fandează ca o căprioară…

Se pare că experții Asociației Europene a Universităților, care evaluează UCB-ul, cunosc în detaliu multe dintre lucrurile profund anormale din această universitate. Mai jos, o puteți auzi pe decanul Luminița Popescu relatând, în ultima ședință de Senat, că a fost întrebată de experții străini cine conduce, de fapt, UCB-ul: președintele Senatului sau rectorul? Popescu dă foc Legii Educației și decretează, indirect, că rectorul e cam pe aceeași poziție cu portarul clădirii în care funcționează Senatul. Ceea ce spune Popescu și, mai ales, felul în care spune, nu e deloc întâmplător. Ea redă, de fapt, cât de destoinică a fost, cum a fandat ea printre întrebările – capcană, și cum trebuie să le intre la toți în cap, o dată pentru totdeauna, că Gorun e liderul maxim, iar Legea Educației Naționale e un text oarecare, un fel de horoscop de care e bine să nu ții cont.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93613838″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
„Au pus întrebarea în <<alb>> sau <<negru>>, însă răspunsul meu a fost că puterea în universitate este asigurată de Senat, și doamna a spus „Da, dar Senatul e condus de președinte”, da, dar președintele nu ia niciodată hotărâri de unul singur, ci ia hotărâri împreună cu ceilalți”(!!!).
Aceste discuții demente din Senatul UCB au rolul de a tâmpi, de a înfricoșa și de a manipula senatorii. După ce Luminița Popescu proclamă faptul că Gorun e pentru ei cam ce e farul din Constanța pentru corăbiile care caută portul, Gorun scoate iataganul din cingătoare și-i amenință că le stinge lumina, să se tamponeze între ei și să se scufunde.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93618824″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
„Credeți voi că în condițiile în care plec eu din poziția asta, nu vă înlătură ca pe niște gâze pe toți? Veți vedea! Ca pe niște gâze vă înlătură, pe toți! Și poate fac acest experiment să vă demonstrez lucrul acesta”. E un fel de a spune: știu, sunt torționar, vă torturez, dar sunt tata’l vostru, dacă eu plec vin alții, și ăia nu vă mai chinuie, vă omoară direct.

Deci, în Senat nu se discută despre binele universității, despre cum facem să nu mai fim pe ultimul loc, pe țară, ci despre pozițiile lor, despre ei, despre puterea lor și ce trebuie să facă pentru a și-o conserva.

Gorun minte și manipulează pentru a stârni panică în UCB

În timpul mascaradei din decembrie 1989, prin manipulări ordinare au fost înfricoșați oamenii că teroriștii sunt peste tot, că intră peste ei în case să-i omoare, că au otrăvit apa, aerul ș.a.m.d. Poporul trebuia să se coaguleze repede în jurul lui Ion Iliescu – altă variantă nici nu i se oferea – ca puii de două-trei zile sub cloșca lor, la orice pală de vânt. Era nevoie de unitate, împotriva agresorilor inventați. În ultima ședință de Senat, Gorun a făcut la fel ca Iliescu. A inventat doi teroriști: Daju și Cuteanu. Despre noi nu putea spune că vrem să ucidem sau să otrăvim senatorii. A inventat, însă, altceva. Cu două zile în urmă, în timp ce experții Asociației Europene a Universităților se aflau în UCB, Grupul de Acțiune în Interes Public le adresase o petiție în care au fost inserate cele mai importante dovezi ale abuzurilor și ilegalităților din universitate, identificate de noi în cadrul monitorizării pe care o realizăm, ca exponenți ai societății civile, ca o formă naturală de control social asupra unei structuri de stat, ce funcționează din bani publici. Petiția noastră a fost publicată în GORJNEWS în cadrul unui articol ce poartă următorul titlu: „Raport devastator asupra situației reale din UCB, adresat Asociației Europene a Universităților”. Noi nu am susținut niciunde, nicio clipă, că acei experți ar fi elaborat, deja, un raport devastator, dinainte să facă verificările la UCB. Sintagma „raport devastator” am atribuit-o petiției noastre, și e justificată de dovezile pe care le conține. Cu toate acestea, Gorun a susținut, pe toată durata ultimei ședințe a Senatului, că noi am manipulat opinia publică, că am publicat că există, deja, un raport devastator, elaborat de Asociația Europeană a Universităților.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93622474″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Gorun și-a dezinformat deliberat senatorii, pentru a – i convinge că suntem teroriști, că ei trebuie să fie mai uniți și să se decidă asupra unei abordări comune împotriva noastră, ca teroriști. De la Gorun mă așteptam la o astfel de manipulare dementă. Însă, nu mă așteptam ca niciunul dintre cocoșații ce compun Senatul UCB să nu-i atragă atenția că noi nu am susținut vreo clipă că există un raport devastator al acelor experți. Întrebarea care se naște este dacă, perfecționați în acest exercițiu nebun de a accepta ca reală, de frica lui Gorun, ca unică realitate doar cea prezentată și impusă ca atare de Gorun, sărmanii senatori mai fac distincția între adevăr și ficțiune măcar în afara ședințelor de Senat, sau măcar atunci când Gorun e la București și ei și-ar putea permite iluzia că sunt oameni liberi… Este posibil ca un om ce se comportă ca un nebun să înnebunească atâția zeci de oameni, supra – educați, universitari ș.a.m.d.?

Dispoziții demente, transmise în plenul Senatului

Chiar în debutul ședinței de Senat, Gorun ordonă rectorului și senatorilor să răspundă în scris la o acuzație a noastră care n-a existat niciodată!!! Practic, Gorun cere să fie cheltuiți bani publici de către universitate pentru a se lupta cu fantomele din mintea lui!
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93622186″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
„Am să vă rog să fie informare făcută, în care să se precizeze dacă, în momentul în care au venit aici, exista un raport, și dacă vi s-a comunicat raportul respectiv, așa cum a apărut în fițuica numită GORJNEWS, la care vreau ca Executivul să aibă atitudine pentru prejudiciul creat, ori e adevărat ce spune acolo, ori nu este adevărat”.

Plan comun de acțiune împotriva teroriștilor Daju și Cuteanu

După ce a decretat că universitatea este asediată de teroriști, a cerut tuturor conducătorilor să raporteze cum intenționează fiecare să reacționeze față de inamicii comuni, Daju și Cuteanu.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93622914″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Cîrțînă, tipul prostului solemn

Prin răspunsul său, prorectorul Liviu Marius Cîrțînă a alimentat nebunia lui Gorun, confirmând că noi am fi relatat că experții străini au venit cu un raport devastator, că noi am fi creat intenționat confuzie ș.a.m.d.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93623480″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Despre Cîrțînă știam până acum doar cum și-a luat teren de vilă lângă Coloană, în tandem cu penultimul șef de la SRI Gorj. Nu bănuiam că e atât de retardat sau în asemenea raporturi de sclavie cu Gorun. Oricum, dicția lui de preot cuvios trădează tipul prostului solemn.
Cu toate că majoritatea repondenților s-au manifestat solidari în nebunie cu Gorun, acesta nu a fost deloc satisfăcut.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93624697″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
„Faceți parte dintr-o echipă, și o echipă care nu reacționează, domn’e, în condițiile în care nu eu sunt atacat, ci universitatea! Raport devastator al ăstora despre universitate! Și-ați tăcut! Toată perioada asta! Tăceți.”

Vintilescu va fi dat afară

Iute la mânie și degrabă vărsătoriu de sânge, cum zicea, pe vremuri, cronicarul, despre conducători mult mai întregi la cap ca Gorun, președintele Senatului a anunțat că directorul general Marian Vintilescu va fi dat afară pentru că, deși are salariu mai mare ca el, „întreține o dezagregare la maxim”. Cu alte cuvinte, Vintilescu e terorist, și el!
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/93625105″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Notă: De luni începe „Săptămâna video la UCB”. E bine să stați departe de monitoare, pentru că avem imagini cu un nene care scuipă când vorbește.
 

4 COMENTARII
  • Iulian 24.05.2013 la ora 10:23 am
    Bravo Gorj news pentru tot ceea ce scrieti. Cel mai bun ziar din Gorj
  • student 24.05.2013 la ora 12:55 pm
    Bravo domnule Daju! Poate acum lumea din oras va crede pe cuvant despre ce se intampla in aceasta universitate. Ne-am saturat de sedinte interminabile de Senat unde vorbeste un singur om timp de 6 ore. In loc sa se discute problemele studentilor, ale universitatii, despre cercetare si dezvoltare, in aceste sedinte se discuta despre gorjnews, cum sa lupte profesorii contra presei sau impotriva anumitor cadre didactice presupuse a turna la presa. Am mai discutat cu alti studenti din alte universitati si ceea ce se intampla la Tg-Jiu este inadmisibil! Ministerul va avea un punct de vedere? Dl ministru va interveni in aceasta situatie?
  • student 24.05.2013 la ora 13:21 pm
    Raport devastator adresat EUA! Adica GAIP a adresat EUA acest raport devastator, ci nu EUA a facut un raport devastator. Dar va face! Acesta e titlul din Gorjnews! Dar cum informatiile vin din zece parti si nu ai timp sa te autoinformezi, dai gres.
  • distonocalm 24.05.2013 la ora 14:00 pm
    Toti comentatorii au devenit studenti? Sa fim seriosi!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.