Avem dovada: la Târgu Jiu se aduce zăpadă din alte județe!
Avem dovada: la Târgu Jiu se aduce zăpadă din alte județe!
Ultra - Scurte7 ianuarie 2019

La Târgu Jiu, actele de sabotaj la adresa primarului PNL Marcel Laurențiu Romanescu se țin lanț.
Deși ultimii fulgi de zăpadă au căzut cu peste trei săptămână în urmă, forțe ostile primarului, care vor răul orașului, se zbat să acrediteze ideea că deszăpezirea încă nu s-a finalizat.  Practic, se aduce continuu zăpadă din alte județe, astfel că firmele implicate în deszăpezire pur și simplu nu mai fac față.
Așa cum se poate vedea în fotografiile alăturate, zăpada adusă din alte județe este lăsată pe trecerile de pietoni și în apropierea unor instituții publice. În cazul de față, este vorba de Casa Județeană de Pensii, o instituție în care intră zilnic sute de bătrâni.
Cu riscul de a fi acuzați că ne erijăm în avocați ai primarului, suntem nevoiți să facem câteva precizări.
În primul rând, în această perioadă domnul primar s-a aflat în concediu de odihnă. De data aceasta, oficial.
Apoi, nu e nimic rău să practici deszăpezirea pe bază de energie solară, așa cum încearcă domnul primar. Practic, mai devreme sau mai târziu, și mai exact la primăvară, oricum această zăpadă se va topi.
Să intervii agresiv în ciclul naturii, și să deszăpezești în cel mult câteva zile, așa cum se întâmplă în alte orașe, cu primari nedelicați, ca al nostru, e împotriva legilor firii. Practic, în anotimpul rece zăpada face parte din decor. Cine-i poate garanta primarului că o să mai ningă în iarna asta? De unde știm că sabotorii lui nu-l vor acuza, apoi, că a strâns, atât de repede, toată zăpada?
Un adevărat gospodar, așa cum este primarul nostru, nu cheltuie sume exorbitante pe utilaje de deszăpezire. Mai bine închiriază, ca fostul primar, Florin Cârciumaru, de la societăți comerciale, și în acest fel se bifează încă un obiectiv: sprijinirea sectorului privat care știe tabla împărțirii la mai mulți. Iar zecile de miliarde de lei vechi  rămase necheltuite în buget se întoc la guvern. Așa ies în evidență primarii gospodari! Acum, când guvernul găsește tot mai greu bani pentru pensii, primarii gospodari strâng impozite de la firme și de la cetățeni, în  orașele lor, și dau banii la București. Bine, Romanescu e printre puținii primari care fac așa, dar cu atât mai mult merită respectat și apărat de sabotori.
În final, mai facem o dezmințire: trecerea de pietoni înzăpezită de lângă Case de Pensii n-are nicio legătură cu faptul că sunt bani puțini la fondul de pensii, și pensionari din ce în ce mai mulți. Nu! De altfel, primarul și-a dovedit respectul pentru bătrâni, menținând toate chefurile pentru vârsta a treia inventate de Cârciumaru, și continuând să dea invitațiile pe sub mână, ca și până acum. Mai mult decât atât, vă reamintim că încă din vremea în care era doar consilier local, Romanescu a propus ca fiecare văduv să primească ”Diplomă de supraviețuitor” și să fie invitat la ”Nunta de aur”. Aceste idei briliante ne fac să credem că primarul și consilierii lui se ”știe” mai de mult.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.