Avem primar, avem valoare!
Avem primar, avem valoare!
Povara Brâncuşi14 octombrie 2011

Dacă nu am fi avut la Târgu Jiu un primar care să ne asculte argumentele, dacă nu ar fi existat Ziarul de Investigaţii GORJNEWS şi campania dusă de noi împotriva ridicării Centrului American de Reinterpretare a Creaţiei Brâncuşiene, la umbra Coloanei Infinite, astăzi lucrările la acest edificiu ar fi în toi şi încă o crimă culturală la adresa lui Brâncuşi ar fi completat salba de regretabile erori pricinuite în ultimele decenii Ansamblului Sculptural “Calea Eroilor”. După ce, prin implicarea directă a primarului Florin Cârciumaru, în şedinţa din august a.c. a Consiliului Local s-a adoptat binevenita hotărâre de retragere din parteneriatul dintre oraşul Târgu Jiu şi două fundaţii americane împinse de Radu Varia să ridice o construcţie ce ar fi concurat arhitectonic Coloana Infinită, la 23 septembrie a.c. arh. Mihai Radu, autorul proiectului clădirii americane, s-a aflat la Târgu Jiu pentru a îndupleca autorităţile locale să reintre acolo de unde tocmai ieşiseră, adică în acel parteneriat menit să ducă la construirea acelui Centru American.

Slugoiul Ovidiu Popescu fuge în concediu de odihnă ca să nu îşi supere Stăpânii

Invitat la negocierile purtate la Primăria Târgu Jiu, i-am demonstrat arhitectului american de origine română, în baza textului Memorandumului ce fusese încheiat între părţi, reaua credinţă a părţii americane, care introdusese o mulţime de pasaje ilegale, aberante şi/sau strict defavorabile oraşului şi Ansamblului, prin care urmăreau să preia controlul cercetării brâncuşiologice şi drepturile de imagine asupra a ceea ce înseamnă Brâncuşi la Târgu Jiu. Totodată, am explicat de ce nu e binevenit un parteneriat cu Fondul Mondial al Monumentelor, ONG care l-a sprijinit inclusiv financiar pe Radu Varia în ciopârţirea Coloanei Infinite, în anii ’90.
Din păcate, directorul Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi”, Ovidiu Popescu, cel care l-a susţinut tot timpul pe Radu Varia şi a sprijinit tacit noul proiect american, aflând de descinderea arh. Mihai Radu la Târgu Jiu, a fugit intempestiv într-un subit concediu de odihnă. Altfel, ar fi trebuit să participe la întâlnirea cu Mihai Radu şi să aibă puncte de vedere! Ori, slugoiul nu se putea opune public construirii Centrului American, pentru că s-ar fi supărat fraţii din Masonerie pe el. Repet: cel plătit din bani publici să-l apere pe Brâncuşi de diverşi investitori binevoitori e Ovidiu Popescu, dar dânsul fuge în concediu ca să nu fie nevoit să îşi dea jos masca.
Când am dezvăluit, recent, că Popescu încurcă managementul de la Centrul Brâncuşi cu obligaţiile sale de mason şi de promovare a unor fraţi-masoni în manifestări publice de prestigiul şi tradiţia “Brâncuşianei”, nu am greşit cu nimic. Aşa cum am anunţat, în weekend-ul ce a urmat “Brâncuşianei”, în Gorj a avut loc deschiderea Anului Masonic, Popescu făcând diligenţe la Postul de Televiziune Tele 3 pentru aranjarea unui interviu cu Tudorel Niţulescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României. Zis şi făcut, interviul a fot realizat chiar în weekend-ul cu pricina, şi a fost deja difuzat de câteva ori de Tele 3.

Ai şi tu un gram de onoare, Slugoiule?

Proiectele manageriale depuse pentru adjudecarea unor funcţii de manageri ai unor instituţii publice ar trebui să fie … publice. Popescu a luat nota 3 (trei) pe primul proiect şi nota 8 (opt) pe un al doilea proiect, devenind, brusc, foarte competent şi deştept. Am cerut Primăriei Târgu Jiu, instituţie în cadrul căreia funcţionează Centrul Brâncuşi, cele două proiecte manageriale. Ni s-a răspuns că primul proiect nu îl putem vedea, deoarece ar fi fost distrus, neexistând obligaţia păstrării lui. De aceea, întrebăm aici: Slugoiule, ai şi tu un gram de onoare să îţi faci public proiectul managerial notat cu nota 3 (trei)? Desigur, ţi se pare irelevant, în contextul managementului de excepţie pe care îl practici la Centrul Brâncuşi…

Concursul ilegal de la Centrul Brâncuşi, repus pe orbită de Cârciumaru

Important este că, printr-o declaraţie publică recentă, Florin Cârciumaru a pus cruce parteneriatului româno-american: “vreau să pun stop speculaţiilor din jurul construcţiei pe care voiam să o realizăm cu sprijinul unei fundaţii din SUA pentru că, din câte am înţeles, pe lângă fundaţia respectivă ar fi şi domnul Varia, o persoană declarată non-grata la nivel de municipiu. Le mulţumim pentru intenţie, dar trebuie tăiate lucrurile rele din faşă”. Pe de altă parte, în urma dezvăluirilor noastre legate de trucarea concursului pentru ocuparea unor posturi la Centrul Brâncuşi, primarul a cerut comisiei de evaluare exigenţă maximă. În consecinţă, consilierii Nichifor şi Ciongaru au insistat ca subiectele pentru proba scrisă să fie elaborate chiar în dimineaţa susţinerii acesteia, în prezenţa candidaţilor. Firesc, s-a ajuns ca pilele să fie eliminate şi ca numai două din cele şase posturi disponibile să fie completate. Deşi tineri gorjeni ultralicenţiaţi şomează pe la casele lor, neofertaţi de nimeni, ei nu s-au prezentat la acest concurs pentru că el s-a desfăşurat … cam în secret.

6 COMENTARII
  • Horia Muntenus 14.10.2011 la ora 1:38 am
    Radu Varia & company: „recunoştinţă veşnică familiei Ertegun”!
  • george_aria 14.10.2011 la ora 16:27 pm
    Ce RUSINEEEEE, nu e bun de nimic, avantajeaza numai pilele, cum e Doru Strambulescu cel care a avut ziarul " Polemica", deci tot mass media, celalalt e ruda cu Circiumaru, peste tot numai oameni capabili..... RUSINE RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Popescu un om care nu are ce cauta la Centrul Brancusi!!!
  • lexpro 15.10.2011 la ora 19:58 pm
    Dl. Primar ar trebui instiintat inca din faza pregatitoare de un nou abuz al ciocoiului Tudor, inca seful Politiei Locale, de trucarea concursului pentru ocuparea postului vacant de sef serviciu financiar contabilitate, pentru acoperirea cheltuielilor nejustificate si ascunderea zecilor de abuzuri in cheltuirea banului public dupa bunul sau plac si interes, s.a.m.d. Dar este foarte greu de starpit coruptia din acest oras. Domnule Daju nu va lasati. P.S. (ei stiu - stim si noi).
  • Gore N 31.10.2011 la ora 17:42 pm
    Poate don' primar ne spune cum si-a tras tov. Morega pe bani publici semn de circulatie cu oprire interzisa in fata casei, pe o strada cu sens unic, scoala, muzeu, policlinica... Cand i-a fost atrasa atentia vatafului orasului, semnul a disparut cateva zile... pana au gasit smecheria sa arate cine are muschiin orasul asta, au pus doua... sa nu-l deranjeze cineva cu masina pe condamnatul cu suspendare pentru coruptie Morega. Asta cu semnul de circulatie la cererea unui "vip" nu insemna cumva trafic de influenta? Intreb si io... desi parca vad ca-i pune primaru' in fata casei si o fantana arteziana...ha,ha,ha!
  • Florinache 10.11.2011 la ora 18:44 pm
    Avem primar, avem valoare nationala. Bine ca afla o tara intreaga mizeria de la Targu Jiu. Daca tu esti "autorul moral" pentru articolul din jurnalul national, felicitari! http://www.jurnalul.ro/anchete/brancusi-monumente-targu-jiu-profanare-596153.htm
  • fiul gorjului 11.11.2011 la ora 20:40 pm
    uite un articol .. semiinteresant .. pentru ca e ..la ziarul rosu: http://www.jurnalul.ro/anchete/brancusi-monumente-targu-jiu-profanare-596153.htm
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.