Axa Brâncuși: doi muncesc și cinci se uită. Romanescu mai face un spectacol cu drone
exportInvestigatii24 august 2021

Lucrările de modernizare a Căii Eroilor continuă în aceeași bătaie de joc, și după ce primarul Marcel Romanescu a prelungit ilegal contractul cu S.C. CTC EDIL CONSTRUCT SRL, o firmă obscură din Giurgiu, care se arată în continuare incapabilă să finalizeze modernizarea segmentului stradal pe care l-a subcontractat, la a nu se mai știe a câta mână, de la firma cu acționariat italian CONSORZIO STABILE EBG ROMANIA.

Autorizația aferentă lucrării a fost emisă în 2018, cu un termen de execuție de 12 luni. Din păcate, au trecut aproape trei ani și nu se întrevede un orizont de timp rezonabil de finalizare a lucrării.

În lipsa responsabililor din Primăria Târgu Jiu, care sunt total dezinteresați de ceea ce se întâmplă pe acest șantier, l-am parcurs eu în această dimineață, după ora 9, într-o zi de lucru. Ceea ce am găsit acolo este dezarmant: un total de șapte muncitori, echipați cu salopete căpătate de-a moaca de la o firmă din Constanța și un excavator de epocă. Din cei șapte muncitori, cinci se uitau, unul muncea și altul plimba un excavator, de nicăieri către niciunde.

În continuare, Primăria Târgu Jiu refuză să facă publice contractul aferent acestei lucrări, acordurile de subcontractare, graficele de lucrări.  În mod normal, firmele implicate în această batjocură publică ar fi trebuit să plătească până acum penalități colosale, dar primarul Romanescu manifestă o inexplicabilă îngăduință, până de curând nesfiindu-se să le și elogieze pentru ”ritmul alert” cu care a văzut domnia sa că se lucrează pe Axa Brâncuși.

Pentru modernizarea integrală a Căii Eroilor sunt necesari peste 40 de milioane de euro, din care Primăria Târgu Jiu a primit, în 2016, doar 2 milioane de euro, cu care n-a fost în stare să facă nimic până în prezent.

Totuși, este și o veste bună: primarul Romanescu tocmai a anunțat că va organiza încă un spectacol cu drone în Târgu Jiu. Uraaaa!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.