Băcilă refuză oferta Pandurilor
Băcilă refuză oferta Pandurilor
FotbalSport24 mai 2012

Încă nerefăcut 100% după accidentarea suferită în toamna anului trecut, cînd Gardoș i-a provocat o dublă fractură, de tibie și peroneu, Cosmin Băcilă nui a dat Pandurilor un răspuns favorabil la încercarea acestora de a-I prelungi șederea la Târgu Jiu.
Cosmin Băcilă nu a semnat încă o nouă înțelegere cu Pandurii și, după spusele unor oficiali ai grupării gorjene, șansele ca el să revină la Târgu Jiu sunt destul de mici. Președintele executiv al Pandurilor spune că Băcilă a declinat oferta clubului și este puțin probabil ca el să mai vină la Târgu Jiu în condițiile ce i-au fost propuse: „Lui Băcilă i-am oferit un contract nou, cu o majorare salarială față de cel precedent, dar jucătorul nu a semnat, a plecat spunând că se mai gândește. Oferta noastră rămâne în vigoare însă pentru o perioadă. Dacă va veni prea târziu din nou la noi, dacă nu-și va găsi un contract la altă echipă, oferta noastră ar putea să nu mai fie aceeași… Oricum, din punctul meu de vedere, cred că jucătorul a declinat oferta noastră, însă e doar alegerea lui. Nu obligăm pe nimeni să semneze cu forţa, iar contractul oferit acum lui Băcilă a fost mai mult decât onorabil”, a explicat președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, situația la zi a lui Băcilă în raport cu clubul gorjean.

Grigoraș, surprins de refuzul lui Băcilă

Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraș, spune că știe că Băcilă a refuzat contractul oferit de gruparea gorjeană și s-a declarat surprins de acest fapt.
„Ştiam şi eu că Băcilă nu mai vrea să continuie cu noi, că a refuzat o nouă înţelegere. M-am mirat că a refuzat termenii contractului pentru că ştia că vine după o accidentare serioasă şi a continua la Pandurii în condiţiile date mi se părea cea mai bună alegere. Dar, este alegerea lui, probabil că are sigur altă ofertă, poate mai bună. Poate l-o lua chiar Steaua, cine ştie? Eu îi urez multă baftă oriunde s-ar duce”, a declarat Grigoraș în legătură cu iminenta despărțire de Cosmin Băcilă, jucător pe care l-ar fi dorit în continuare la Pandurii, dar de care se pare că trebuie să se despartă.

Batin s-a întors la CFR Cluj

În afara probabilei despărțiri de Cosmin Băcilă, Pandurii pare a încheia conturile și cu Paul Batin, jucător adus la echipa gorjeană sub formă de împrumut în vara trecută. Înțelegerea cu echipa clujeană a expirat, Andone  l-a pus pe Batin pe o listă a jucătorilor care vor reveni la echipa campioană după expirarea perioadelor de împrumut și pe care deja îi consideră drept întăriri ale lotului pentru sezonul viitor, iar cei de la Pandurii nu par a plânge prea mult după atacantul care a înscris doar de cinci ori în acest sezon, unul în care a bifat totuși 29 de partide, multe dintre ele ca titular. Eugen Pârvulescu spune că știe că Paul Batin este dorit din nou la CFR Cluj: „Batin a fost un jucător împrumutat de noi de la CFR Cluj, iar împrumutul a expirat și el va trebui să se întoarcă la CFR la reunirea lotului. Am auzit și noi că antrenorul CFR-ului l-ar dori în lot”, a declarat președintele executiv al Pandurilor.

Nou centru de pregătire pentru panduri

Condescu a făcut cunoscut faptul că au demarat lucrările pentru un centru de pregătire pentru jucătorii Pandurilor, centru care nu va fi însă în Târgu Jiu. „Noi ne-am apucat să construim un centru de pregătire numai pentru echipele noastre de seniori şi juniori şi sperăm condiţiile de acolo în perioadele de întrerupere a campionatului să fie dintre cele mai bune. Vom avea 4-5 terenuri de sport, tot ceea ce este necesar unei echipe să se pregătească în linişte. Cheltuim prea mulţi bani în întreruperile de campionat sau înainte de începerea pregătirilor din afară cu cantonamentele. Baza va fi făcută în judeţul Gorj, la jumătatea distanţei dintre Craiova, Târgu Jiu, Severin şi Râmnicu Vâlcea. În mintea noastră, sperăm să facem un centru al Olteniei. Ar fi ceva extraordinar, e o dorinţă şi sper s-o şi realizăm până în toamnă”, a declarat Marin Condescu despre planul ce a început să fie deja pus în practică. Deși președintele Pandurilor nu a spus și locația exactă a viitorului centru de pregătire, aceasta ar putea fi undeva în preajma Turceniului, localitate aflată, așa cum spunea Marin Condescu, la jumătatea distanței dintre cele mai importante orașe ale Olteniei, în plus, la Turceni își are sediul și unul dintre principalii susținători ai echipei.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.