Barbu e un ZERO BOMBASTIC, dar Vîlceanu n-ar trebui să se bucure!
Barbu e un ZERO BOMBASTIC, dar Vîlceanu n-ar trebui să se bucure!
OpiniiUltra - Scurte3 iulie 2015

A fi zero, ca senator de Gorj și ca lider politic, este în nota obișnuită a lighioanelor din zonă. Farmecul lui Tudor Barbu derivă, însă, din faptul că el este un ZERO care vociferează, apasă pe cuvinte și le băune, încercând să ascundă hăul dinapoia lor. Ascultați-l fără a-l privi și veți constata că el vorbește tare, dar nu spune și nu transmite nimic. Discursul său este total lipsit de conținut și de realitate. În schimb, curg băunăturile ca dintr-o mitralieră de jucărie cu trăgaciul blocat.
99 la sută din auditoriul lui e atât de extaziat , ascultându-l, încât nu mai apucă să mai și proceseze ceea ce face și ceea ce spune ca senator și ca lider politic Tudor Barbu. După ce l-au criticat cu argumente în primele zile ale mandatului său de copreședinte al PNL Gorj, ulterior ziariștii din zonă au picat și ei în păcatul extazierii fără motiv.
Dumnealui și-a rezervat spațiu de emisie, o dată la două săptămâni, la o ”jurnalistă de elită”, pe care o complimentează atât de des, încât juna își uită până și întrebările alea standard pe care le repetă seară de seară, indiferent de invitat. Restul audio-vizualului din Gorj nu există pentru Barbu fiindcă nu e ”de elită”.
După doi ani și jumătate ca senator de Gorj, Barbu nu știa nimic despre acest județ, fiind complet străin până și de ”liberalii” din zonă. Numit copreședinte, trebuia să ia măsuri. Ca un pilot orb și fără memorie, obligat totuși să conducă, Barbu a ales cea mai ușoară variantă: aceea de a executa, docil, ”propunerile” celuilat copreședinte, Dan Vîlceanu. Fără a fi rău intenționat, Vîlceanu s-a dovedit până acum destul de neinspirat.
leustean1.Dumitru Leuștean și Dumitru Vulpe, primari la Novaci și, respectiv, Câlnic, doi politicieni cu anvergură de șefi de scară de bloc, au fost impuși prim-vicepreședinți ai PNL Gorj, fiind prezentați drept două instrumente de revitalizare a partidului. De la numire și până acum, cei doi au fost inexistenți în spațiul public, lucru inadmisibil. Desigur, cei care suntem familiarizați cu cei doi înețelegem exact de ce apar extrem de rar, și atunci doar în emisiuni de televiziune plătite din bani publici, cu răspunsurile bine memorate dinainte. Leuștean și Vulpe n-au niciun fel de autoritate asupra celorlalți lideri ai PNL, cu un plus pentru primarul din Câlnic, care este respectat pentru rezultatele bune din alegeri, și atât.
În condițiile în care în PNL Gorj existau o mulțime de lideri cu gabarit, desemnarea lui Leuștean și Vulpe ca prim-vicepreședinți i-a demotivat complet.
vulpe2.Barbu s-a grăbit să-l desemneze pe Marcel Romanescu ca președinte al PNL Târgu Jiu și candidat la postul de primar, în condițiile în care cel în cauză este ilegitim în ambele ipostaze.
În ultimii ani, Romanescu a făcut politică secvențial, nici măcar sezonier, iar opoziție față de PSD n-a făcut din cele mai vechi timpuri.
Ne amintim cu toții că în campania pentru președinție a stat acasă, dar a doua zi după miracolul din 16 noiembrie s-a și înființat în studiourile de radio și de televiziune.
Urmărindu-l atent, am ajuns să dau dreptate celor care văd în Romanescu doar un candidat de culise, care își calculează în interes propriu fiecare mișcare.
Într-un partid cu oameni inerți și uzați, peste care s-a așternut praful, Barbu trebuia să numească președinte la PNL Târgu Jiu un om recunoscut ca oponent necondiționat al PSD, capabil să magnetizeze masele și să le aducă la ușa partidului. Optând pentru Romanescu, un tip care clamează că nu-și atacă adversarii întrucât este prea educat și prea de familie bună, Barbu a închis, în favoarea PSD, bătălia pentru Primăria Târgu Jiu, din 2016.
A nu se înțelege că-l susțin pe Eduard Berca și că văd în el un candidat viabil. Recunosc, însă, că îl apreciez pentru că, printre nenumăratele jigodii din PNL, Berca pare un om sincer, un opozant secvențial și incoerent al PSD-ului, dar dedicat, un lider politic care nu stă cu piciorul pe frâna de picior și cu mâna pe frâna de mână. Din păcate, în demersurile sale de opozant al PSD-ului, este acompaniat doar de Mihai Paraschiv, colegul său din Consiliul Local, context în care este normal ca filmul cu opoziția să se termine repede și să se întrerupă des.
marcel romanescuDan Vîlceanu l-a încurajat pe Tudor Barbu să-l aleagă pe Romanescu întrucât îi convine ca lupta pentru Primăria Târgu Jiu să nu fie pierdută de un pedelist, ci de un liberal. Vîlceanu își dorește să conducă de unul singur PNL-ul, din 2017, și eșecul cert al lui Romanescu s-ar contabiliza în dreptul contracandidatului său din tabăra vechilor liberali.
Deși nu spune nici el nimic, Romanescu este adulat și periat la scenă deschisă de toată presa PSD, lucru care nu-l pune nicio secundă pe gânduri pe Tudor Barbu. Pentru toți analiștii avizați, Marcel Romanescu este liberalul agreat și susținut de … PSD, prin toate mijloacele, să candideze împotriva PSD la Primăria Târgu Jiu. Ca să fie siguri de victorie.
3.Barbu a anunțat că viitorul candidat la Primăria Târgu Jiu va fi desemnat după o metodologie sofisticată, care include și un sondaj, dar s-a contrazis apoi spunând că, de fapt, candidatul va fi decis politic. Este încă o metodă de a demotiva membrii de partid. În absența unor criterii și reguli clare de competiție, se lasă loc arbitrariului și alegerilor discreționare, adică incorectitudinii. Cel mai grav este că astfel va fi afectat serios climatul din interiorul PNL, care este și așa unul destul de precar. Atmosfera bolândă din PNL Gorj a făcut ca în momentul de față să nu existe un candidat natural, recunoscut de toată lumea. De o veritabilă emulație în jurul unui candidat cert nici nu poate fi vorba. Or alegerile nu se câștigă în singurătate, fără susținerea propriului partid.
eduard berca4.Barbu a menținut PNL Gorj așa cum l-a găsit: închis. Deși Iohannis a câștigat alegerile venind pe un val de susținere civică amplificat apoi de victoria sa, acest uriaș curent de opinie n-a adus absolut nicio personalitate non-politică, fără antecedente politice, în partidul care a dat președintele României. Acest lucru descalifică total copreședinții PNL Gorj. Ne amintim cum în ianuarie a.c. Berca deja anunțase public că ei se apucaseră să-și împartă oamenii pe funcții, în instituțiile publice locale… Și ce mai oameni!!!
5.Deși are datele native și dobândite necesare unui bun comunicator, Barbu a cantonat PNL-ul într-un discurs steril, care nu ajunge deloc la alegători, legat de măsurile organizatorice interne. Liberalii nu vorbesc pentru oameni, ci se exprimă pentru a puncta în competiția lor internă și pentru a se poziționa cât mai sus pe listele care asigură accesul la ciolan. Din păcate, nici măcar Barbu nu a vorbit, altfel decât accidental, în ultimele cinci săptămâni, despre Ciurel, Cârciumaru, Călinoiu și Ponta și despre ce li se întâmplă oamenilor de rând, în acest județ muribund, din cauza acestor jivine.
6.Barbu pretinde că poate să conducă instinctual PNL Gorj, neavând în jurul său niciun fel de echipă. Ar fi interesant să povestească, public, care-i sunt consilierii de la cabinetul parlamentar și cum i-a ales.
ion iordache 10007.Excluzându-l pe Ion Iordache din structurile de conducere ale PNL Gorj, Barbu l-a pierdut și pe siamezul magnatului din Turceni, mă refer la primarul Dorin Filip. Iordache și Filip sunt legați ombilical, ei angrenând mulți alți liberali din zona de sud a județului, și nu numai. Personal, preconizez că din toamnă sau chiar mai repede Iordache și Filip vor fi colegi de partid, dar nu în PNL. După aceste plecări, PNL Gorj va ieși destul de avariat.
doru filip8.Barbu pretinde că face opoziție în acest județ roșu și că ajunge la oameni fără ca PNL Gorj să controleze măcar un segment din cel puțin un organ de presă. Este ceva cu totul inovator, în continuarea demersurilor la fel de inovatoare, pe acest segment, ale lui Dan Vîlceanu. Nu numai că pot face opoziție fără presă, dar Barbu și Vîlceanu sigur – sigur vor și câștiga alegerile!!!
9.Același Barbu se amăgește că el și colegii săi creează structuri în teritoriu. De fapt, se agață de politruci care au trecut prin toate partidele posibile și imposibile, doar de dragul de a bifa că au organizații în fiecare localitate. Oamenii cu substanță și caracter, care constituie adevărata rezistență locală față de PSD, sunt timorați, scârbiți și ascunși prin casele lor. Ei nu fac pasul spre politică pentru că nu au pe cine urma, le lipsește un conducător în care să creadă. Repet, niciodată Barbu și Vîlceanu nu vor ajunge la acești oameni cu ajutorul presei controlate și finanțate în majoritate de PSD.
Deși probabil că încă se bucură pentru că Barbu a mutat așa cum i-a propus el, Vîlceanu ar trebui să înțeleagă că, în calitate de lider al unui partid închis, fracționat, sfâșiat de lupte intestine, cu comunicatori sterili, în 2016 îl paște, cu aportul ”echipei” din jurul său, al doilea eșec personal în alegeri, după cel din 2012. Prin urmare, n-are absolut niciun motiv să se bucure.
dianDin păcate, am avut dreptate. Dian Popescu a fost doar alibiul temporar al unor inapți, care acum chiar nu mai au pe cine învinovăți.

1 COMENTARII
  • un simpatizant al lui Daju din PNL 03.07.2015 la ora 8:59 am
    Dureros articol pentru mine, liberal convins fiind. Din interior lucrurile nu se vad chiar asa , fiind acoperite de un optimism sincer.Pot gasi circumstante atenuante,pentru ca politica in general este diferita de jurnalism, si mai ales de cel de investigatie.Iar in politica adevarul nu-l detine nimeni,dar el poate fi aflat cel mult in justitie...si cateodata nici acolo.Eu cred ca se greseste daca se asteapta totul de la politicieni.Toti avem un rol in acest angrenaj al societatii moderne.Din pacate termenul de politician a capatat un sens peiorativ in ultima perioada datorita "acţiunilor concertate" ale justitiei,dar si datorita frustrarilor pe care le incearca majoritatea cetatenilor cu privire la neimplinirea sperantelor puse pentru o viata mai buna.Din nefericire viata asta mai buna nu depinde numai de competenta politicienilor.Iar politicienii pe care-i avem sunt doar o oglinda a societatii in care traim.Ei nu au cum sa fie altfel decat oamenii din randul carora sunt alesi.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.