Barcelona șchioapătă, Pandurii face spectacol în continuare
Barcelona șchioapătă, Pandurii face spectacol în continuare
Fotbal2 decembrie 2011

Este cât se poate de plăcut, extrem de măgulitor, modul în care se vorbește despre Pandurii. De la cel mai mic microbist și până la ultimii specialiști, toți au ajuns la un numitor comun. Pandurii joacă cel mai frumos fotbal din Liga I și echipa lui Grigoraș este corespondenta, în liga lui Mitică, echipei lui Pep Guardiola.

În vreme ce Barca lui Guardiola a început să dea ușoare semne de slăbiciune sau, poate, de oboseală, catalanii fiind deja la 6 puncte în spatele rivalilor din Madrid în Primera Division și punctele pierdute au venit în urma unor jocuri slabe, Pandurii face spectacol în România indiferent dacă pierde sau câștigă.
Lăudați și după înfrângerile cu Oțelul, de la Târgu Jiu, și FC Vaslui, în deplasare, pandurii lui Grigoraș au făcut spectacol în meciul cu Rapid, au câștigat cu 3-0 în fața giuleștenilor și au răzbunat ultimele două partide disputate contra acestora, meciuri în care punctele le-au fost luate cu ajutorul arbitrilor.
Ultimul meci disputat contra giuleștenilor dezvăluie faptul că trupa lui Grigoraș a devenit în mod evident o echipă de temut, respectată și care dă frisoane granzilor campionatului. În primul rând este de luat în calcul felul în care Răzvan Lucescu a reliefat victoria Pandurilor. Altădată, fostul selecționer, stopat de panduri la Târgu Jiu, reacționa jignindu-l pe primarul Florin Cârciumaru sau dând vina pe orice, de la gazon până la copiii de mingi. Forțat de jocul extraordinar făcut de echipa gorjeană, Lucescu jr. n-a mai avut altă soluție decât să recunoască drept meritat succesul Pandurilor. În al doilea rând, același Răzvan Lucescu, simțind pericolul ce-l paște, pe el și pe echipă, în sferturile Cupei României, când în Giulești va da piept tot cu trupa lui Grigoraș, a decis să sacrifice meciul cu Hapoel din Europa League, un meci care nu-i putea aduce mare lucru și pe care l-a și pierdut pe Național Arena. Încercarea disperată a acestuia de a pregăti în cele mai bune condiții meciul cu echipa gorjeană și de a avea la dispoziție cei mai buni jucători la ora meciului cu Pandurii din Cupa României ne demonstrează cât de mare este teama de a nu pierde din nou, lucru sinonim, cel mai probabil, cu o nouă scufundare a planetei lui Copos, numită Rapid.
Lăsând în spate Rapidul și temerile lui Răzvan Lucescu, ne întoarcem la Pandurii și la Grigoraș, pentru a-i da Cezarului ce-i al Cezarului. Nu trebuie să trecem prea ușor cu vederea ce a făcut Grigoraș la meciul cu Rapidul. Tehnicianul Pandurilor a avut inspirația de a-l titulariza pe Batin în dauna lui Lemnaru, iar acesta i-a răspuns cu două goluri și un penalti obținut. A înțeles rapid că Vranjes nu se simte confortabil pe postul de aripă dreapta, a avut încă o viziune și l-a trimis pe postul lăsat liber de Pintilii și bosniacul a dat satisfacție la închidere. L-a simțit pe Maxim că este pe punctul de a-i demonstra că nu s-a înșelat când l-a adus la Pandurii și tânărul jucător adus de la Espanyol i-a mulțumit cu o evoluție bună și o pasă de gol, iar mutarea lui Cardoso în atac i-a tăiat lui Rui Duarte orice poftă de a mai face raidurile sale obișnuite în jumătatea adversă de teren, ceea ce a reprezentat, de asemenea, un mare avantaj pentru echipa gorjeană.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.